Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Obupno suhe ustnice

Obupno suhe ustnice

Ustnice imam suhe do amena, vse mi je že skup potegnilo, sploh več niti govorit ne morem, če bi se pa nasmejala bi mi pa ziher do krvi počilo. Probala sem s kremo Tea tree od ****a, z labello-m… Nič ni pomagalo:-(. Danes se bom namazala z medom, baje, da učinkuje. Bomo videli, če bo delovalo.

Dajte mi kak preverjen recept punce! V treh dneh morajo bit moje ustnice spet fit, mehke in prožne, da bom lahko spet…… Govorila in jedla…..

Thanks!

kar poskusi z medom….imej ga gor kakih 15 minut…po moje bi moglo pomagat,meni vedno.

Poizkusi z Bepanthen mazilom, ki ga kupiš v lekarni brez recepta. Meni pomaga somo to mazilo, ko mi razpokajo ustnice, sploh pri kakšnem prehladu in takrat se namažem še okoli nosu. Pomaga praktično čez noč.
Pomaga pa tudi če si ustnice namažeš z maslom ali margarino.

Meni pomaga vsaka navadna mastna krema – recimo nivea.

Pojdi vprašat v lekarno. Meni so svetovale eno kremo iz medu in nekih rožic – žal je nimam doma (jo je hčerka pozabila pri starih starših – bila je namreč za hčerko in njene pokajoče ustne kotičke). Z njo smo si popravili ustnice vsi.

Je v eni res majhni škatlici (zvečer ti lahko napišem ime…).

Pri meni najbolj pomaga, če začnem načrtno in dosledno piti vodo, vsaj dva litra in pol dnevno. Če si ob tem ustnice še namažem (ko sem doma, kar z ognjičevim mazilom) je že po kakšnem dnevu opazna razlika.

Ni tako temnega oblaka, da ne bi imel vsaj svetlega robu.

Pij vodo! Meni ne pomaga nobena živa krema, če ne pijem dovolj. Če pa pijem dovolj, mi zadošča, da si po umivanju zob namažem z Labellom in to je to.

Poskusi z blistex vazelinom v tubi(blistex relief cream)
Preverjeno super,saj sem tudi sama nagnjena k suhim ustnicam.Dobiš ga povsod;lekarne,mercator,spar… Sicer je malo dražji od drugih,smpak odtehta
Lp C.

Ne bo držalo! Margarina in maslo vsebujeta vodo, na ustnicah izhlapeva, posledično – suhe ustnice!

Nisem prepričana, če je čisto v neposredni povezavi, morda pa bo kateri prav prišlo. Tako suhe ustnice sem obvezno dobila dan ali dva po obisku zobarja, česar pa nisem nikoli povezovala, doker mi ni tašča nekoč rekla, da je po zobarju dobila obvezno hud herpes. Potem je našla učinkovit recept proti temu. Namreč, takoj od zobozdravnika da močan šnops (žganje) na krpico in večkrat močno podrgne usnice in kožo okoli, skoraj do bolečin. Od takrat herpesa ne dobi več. Sedaj tudi sama to redno prakticiram – in res, nikoli več nisem dobila tako ekstremno suhih ustnic.

Pliska, napisala sem da pomaga in ne da pozdravi. Sigurno pa je da trenutno blaži, dokler ne prideš do učinkovitega mazila.

lp

Ok. Razumem.

New Report

Close