obutev za v vodo – Egipt
Konec meseca potujemo v Egipt in že v agenciji so nam povedali, da moramo imeti s seboj obutev za v vodo.
Do sedaj nisem še nikoli šla v vodo obuta, zato sprašujem tiste, ki nosite tako obutev, kaj priporočate. Videla sem, da imajo nekateri obute kar “kroksice”, tisti prastari sandali so mi tako grdi, da je joj. Ali so dovolj samo natikači ali mora biti obuta cela “noga”.
Kaj je v Egiptu v vodi tako hudega, da moramo imeti obutev – ribe, kamenje…?
Hvala in lp,
M
Pa še na kakega ježa lohk naletiš. Sicer bi s croksi lohk plavala, saj imajo pasek da ga daš nazaj, pa držijo. Ampak če so rekli da rabiš za v vodo, kupi take s tršim podplatom, ker ti mehkejši pol ne bodo opravljal svoje funkcije : kamni, čeri, ježki, itd. So pa res poceni. Ribe pa ne marajo ponavadi plastične obutve, hahahaha
Ja, za v Egipt rabiš take čevlje. Tam so korale in zato jih potrebuješ. Jih pa tam prodajajo in jih lahko kupiš za 2 evra. Imajo jih vsi, ki gredo v vodo in zato nisi nič čuden. So pa to taki copati z gumijastim podplatom pa elastanom na vrhu – so jih letos tudi v Sparu prodajali za 5e. Mi smo jih kar tam kupili – manj pritljage pa še ceneje je bilo, priporočam ti, da s seboj vzameš ali pa tam kupiš tudi masko za opazovanje živopisanih ribic.
No, po koralah prosim, ne hodite. Pa ne zaradi vaših nogic, ampak zaradi koral. Te zadevice rabijo na tisoče let, da zrastejo in je seveda to strogo prepovedano.
Sama sicer nisem rabila nobenih čevljev za v vodo, zna biti pa neprijetno predvsem, če slučajno stopiš na kakšnega skatka, ki jih je vsaj v Sharmu precej tudi v nizki vodi. Je pa voda čista, tako da vidiš, kam stopaš.