Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek obvestilo redarstva

obvestilo redarstva

Dobil sem obvestilo redarstva in položnico za plačilo 83 eur oz. polovico v 8 dneh, za nepravilno parkiranje. Kaj ste storili plačali pol ali počakali na obvestilo. Ali obstaja kakšna tretja možnost?

Lahko počakaš na obvestilo in hkrati upaš, da bodo pozabili nate. Boš imel isto možnost plačilo 1/2 zneska v 8. dneh.

Pred časom sem slišala, da naj obvestil redsastva ne bi rabli plačevati. In to zato, ker bi ti mogli takšne kazni vročiti (nalepka na avtu pa naj ne bi štela kot vročitev). Mogoče se bo katera našla in še vedla kaj več o tem. Jaz sem takrat imela točno obrazloženo zakaj in kako in prilepljene linke od zakonov, ampak zdaj res ne najdem tega nikjer.

ja,meni je to enkrat uspelo…..

Od sodelavke hčera je tudi to trdila in ni hotela plačati kazni. Potem pa je dobila od sodišča, da ji bodo rubili in je lepo plačala.

sVETUJEM TI, da plačaš, če nočeš pridet na sodišče.

Pred časom sem s službenim vozilom nepravilno parkirala in dobila v službo obvestilo. Plačala nisem in po dveh letih je zastaralo. :))))

Je pa zadeva takšna, da pred leti ti niso mogli dokazat, da si bil tam, zato je bilo potrebno osebno vročat. Danes te pa lepo poslikajo in če ne plačaš oziroma če se pritožiš, ti lepo pošljejo slikico v dokaz. Tako da … se ni več za hecat.

na obvestilo od redarstva lepo piše, da je to samo obvestilo, da bo pa pravnomočno z izročitvijo naloga po pošti, tako da tisti ugovori odpadejo.

Točno tako. Obvestilo na avtomobilu je le obvestilo o prekršku.
Počakaj kakšen mesec ali dva in na dom boš s priporočeno pošto dobila plačilni nalog za prekršek. Potem imaš še vedno 8 dni časa, da plačaš polovično. Včasih pa plačilni nalog sploh ne pride.

New Report

Close