Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Obvestilo redarstva! Pomoč!

Obvestilo redarstva! Pomoč!

Pozdravljeni,

Mene pa zanima slednje. Prejšnji ponedeljek sem dobila kazen za nepravilno parkiranje cca 12 eur. Na listku piše, da sem imela čas 8 dni in seveda sem pozabila. Po takem je danes zadnji dan. Lahko še jutri plačam ali ne več? Se lahko zgovarjam na praznike??? jaoo ne vem kako sem lahko na to pozabila….

A so zdaj tako nizke kazni?
Mislim, da ker je danes praznik, je jutri še čas. Ampak dopoldne, ker mora biti jutri na njihovem računu.

Zadnji dan je bil včeraj, v ponedeljek.
Mišljeno je osem koledarskih dni, ne delovnih.

Plačilo polovice izrečene globe je pravočasno, če je bilo plačano v roku osem dni od pravnomočnosti plačilnega naloga, ne glede na to, kdaj organ plačilo globe dejansko prejme na transakcijski račun. Pomembno je dejstvo, da je bilo plačilo globe izvršeno v roku osmih dni po pravnomočnosti plačilnega naloga, kar izhaja tudi iz dokazil plačnika.

Torej bi teoretično lahko nakazala denar že včeraj, pa bi na njihov račun prišel šele jutri, ker banke ne delajo. Plačaj polovico, če se jim bo zdelo, da si zamudila rok, te bodo že kontaktirali.

Poglej, kaj piše v pravnem poduku. Če se je možno pritožiti, potem rok še ni potekel, ker je mišljeno osem dni po tistem, ko je izrečena kazen pravnomočna. Torej osem dni, da postane dopis pravnomočen, in potem osem dni za plačilo. Torej dva tedna.
Pri prometnih prekrških je tako, ne vem pa, kam sodi nepravilno parkiranje.
Je pa itak kazen smešno nizka, za 12 evrov ne vem, zakaj zganjaš tako paniko (ali ti je ena ničla ušla???).

Ne, nisem pozabila ničle, parkirala sem tam kjer ne bi smela. Prkirišče je samo za udeležence šole v Mb. Čist sem pozabila na to kazen. Upam, da jutri ne bo prepozno.

Jeb…ga boš za drugič vedela in bila bolj previdna vsaka šola nekaj stane. Če imaš elektronsko bančništvo lahko nakažeš danes če še velja.

Ti kar preko banka.net plačaj. Tako se to dela. Ne čakaj na jutri. Ker ej danes praznik, se za zadnji dan itak šteje jutrišnji, 27. 12. Ampak na lsitku imaš TRR, IBAN, številke, vse kar rabiš in naslov. Hitreje je prek e-banke.

New Report

Close