Obvestilo sodišča
Pozdravljeni!
Novembra 2011 mi je bilo odvzeto VD zaradi alkohola.
Marca 2012 sem dobila odločbo o prekinitvi izvršitve začasno odvzetega VD, dobila “pogojno” 12 mesecev, opravila (že prej) kontrolni zdr. pregled in se udeležila PS delavnic. Vsa dokazila sem junija 2012 poslala na sodišče.
“Pogojno” obdobje 12 mesecev mi je prenehalo torej marca 2013.
Nekje sem zasledila, pa se ne spomnim več kje in če to res drži, da bi me sodišče moralo v roku enega leta po končanem pogojnem obd. obvestiti, da je postopek končan. Ali je to res?
Po končanem pogojnem obdobju (aprila 2013) sem na Min. za pravosodje poslala prošnjo za vpogled v kazensko evidenco. Le-ta je tako dvoumno napisana, da danes ne vem več, ali še imam veljavno VD ali ne :/
Piše namreč, da imam:
“18 kaz. točk za prekršek (ZPRCP 105/5-4), izrečenih s sodbo okr. sodišča z dne 16.12.11, ki je postala pravnomočna dne 28.12.2011
(-18 KT razlog popravka: prenehanje veljavnosti VD izrečene s sodbo z dne 7.2.2012, ki je postala pravnomočna 23.2.2012)”?????????????????????????
Zdej pa:
1. Kako je lahko en prekršek 2x obsojen???
2. Na dan, ko sem poslala prošnjo za vpogled, sem imela že predčasno vse obveznosti narejene, sodišče pa je tudi že imelo vsa dokazila o prekinitvi izvršitve začasno odvzetega VD. Kako torej ministrstvo ENO LETO po končanem obdobju, ni vedelo, da sem vmes naredila svoje obveznosti oz. zakaj na potrdilu ni bilo zraven napisano, da je prenehanje veljavnosti prekinjeno, ker sem naredila vse potrebno????
3. Kako pa si vi razlagate njihov odgovor glede KT?
Upam, da mi lahko pomagate, saj trenutno ne vem več, ali sploh imam veljavno VD lai ne. :/
Pozdravljeni, odgovor posredujem po praznikih. Lp.