Najdi forum

Splash Forum Koronavirus Obvezna nošnja maske

Obvezna nošnja maske

Šali in rute niso ok, ker stalno nekam lezejo in dol padajo. Izprobano, ker sem do zdaj tako hodilo v štacuno dokler maske ne pridejo.
[/quote]
V odloku piše: Pri gibanju in zadrževanju na zaprtem javnem kraju, kjer se izvajajo storitve iz 3. člena tega odloka, je ob upoštevanju ohranjanja varne razdalje do drugih oseb, obvezna uporaba zaščitne maske ali druge oblike zaščite ustnega in nosnega predela (šal, ruta ali podobne oblike zaščite), ki prekrije nos in usta, ter zaščitnih rokavic.

Najboljš da gor dam kar kapo od ninje, ki jo je sin uporabljal za pusta.

pozabil si še našteti: …smejo policisti brez odredbe sodišča od operaterjev mobilnih omrežij
pridobivati podatke o lokaciji komunikacijskega sredstva osebe….

Preberite si mal predlog tega krovnega zakona: Vaš link

pozabil si še našteti: …smejo policisti brez odredbe sodišča od operaterjev mobilnih omrežij
pridobivati podatke o lokaciji komunikacijskega sredstva osebe….

Preberite si mal predlog tega krovnega zakona: Vaš link
[/quote]

Janši se uresničujejo mokre sanje…

Kakšne zaščitne rokavice je treba imet? Tiste plastične ali je vseeno, samo da so roke pokrite?

Za vse tiste brez sivih celic, kako se naredi masko iz prav vsake majice s kratkimi rokavi v pičlih petih sekundah. Ni šivanja, ni elastik, ni padanja dol, ni popravljanja:

https://www.youtube.com/watch?v=_W_xveAHp_g

Ja res je taka maska, ne ščiti pred vdihavanjem koronavirusa. Ščiti pa pred izbljuvki iz ust in nosa. Preprečuje tudi nezavedno dotkanje las in obraza. Če bomo vsi nosili maske, pa naj bo to iz rutic, blaga ali kratkih majic, potem je možnost okužbe precej minimalna.

Lp

Ma pred kakimi izbljuvki varujejo kaj ste vi normalni, med kakšnimi ljudmi se pa gibate drugače, da vas celo prešpukajo med srečanjem??? Ma nismo psi, da bi se slinili in bi zaradi tega rabili zaščito čez obraz. Šal čez usta, bombažna krpa, krneki maske ne pomagajo nič proti virusu, če ni filtrov, torej zakaj bi jih morali potem sploh nositi? Samo zaradi boljšega občutka, ker je faking vlada nesposobna priskrbeti zaščitni material in opremo, edino kar zna pa zna izvajati represijo nad prebivalci.

Zdravniki iz južne Koreje in Kitajske za najboljšo zaustavitev širjenja okužbe priporočajo nošnjo mask na javnih prostorih. Maske ne ščitijo pred okužbo, pripomorejo pa, da okuženi, ne širijo okužbe dalje; ker že z govorjenjem in dihanjem oddajaš ‘kapljice’, ki ostanejo v prostoru kar nekaj časa. Nekateri samo kritizirajo in se kregajo. Me zanima kakšne ukrepe bi oni sprejeli v taki situaciji, če bi bili na čelu vlade? Stvar je resna. Pa ne mislit, da jih je na Kitajskem umrlo le nekaj čez 3000. V razmislek – kitajski državni telekom je januarja in februarja letos izgubil okoli 8.000.000 uporabnikov – do letošnjega leta je imel skoraj vsak mesec preko 1.000.000 novih uporabnikov mesečno…
leto 2019 (številke so v tisočih) : https://www.chinamobileltd.com/en/ir/operation_m.php?year=2019&scroll2title=1
leto 2020: https://www.chinamobileltd.com/en/ir/operation_m.php?year=2020&scroll2title=1
Njihovih 49 krematorijev je delalo 24/7, s tem da, kot so povedali tam zaposleni, za upepelitev enega telesa porabijo 50 minut. Mrtva telesa so bila zaradi prevelikega števila nakopičena tudi v zmrzovalnicah.

Glede na to kar jaz vidim je boljše, če ljudje ne uporabljajo mask, ampak šale ali rute. Maske si praktično vsi narobe namontirajo in potem nimajo učinka. Narod si med masko in obrazom pusti ene par lukenj za lažje dihanje. Potem pa itaq ne pomagajo.

Poleg tega si jih skozi popravljajo, se s tem dotikajo obraza in zato je boljše če ne bi imeli ničesar. Razočaran sem nad populacijo, ampak tako pač je. Maska, če je pravilno namontirana ovira dihanje, ker mora ves zrak prefiltrirat. Šali in rute precej manj ovirajo dihanje in jih bodo zato ljudje vsaj imeli gor.

Vsak si zase misli, da je dober voznik in vsak si zase misli, da bo že pravilno dal masko gor. Pa tem zadevam pač ni tako.

Vlada je cist ok! Fuknjeni ste vi, ki mislite, da vam bi morala vlada vse k riti prinest! Ne vem zakaj nosis glavo, a res samo zato, da ti dež ne teče not? Totalno neiznajdljivi folk! Se v navodilih ti pise uporabi šal, ruto… Naredi si iz papirnatih servietk, brisač… Pa uporabi katero sivo celico, če jo imas… Po druhem koncu… Pa taksnih neiznajdljivih nihce ne bo pogrešal…
[/quote]

Zadel si.

Saj zato ker se držimo ukrepov ni toliko zasedeno.

res je tako.

Maske nimam, nimam je kje kupiti, šivam ne…. 1x na teden grem v trgovino in si bom dala šal. Drugam ne hodim.

Je pa katastrofalno, da se mask ne da normalno kupit, tako kot v vseh državah v EU in po svetu.

Točno to, ljudem zapovedat zascito obraza, celo rute in šale, ceprav jih vecina ne zna uporabljat in bo s tem vec skode kot koristi, je idiotizem.

Res so lepo poskrbeli za nas. Tudi jaz bom dala ruto.

Točno tako. Od psihopatov drugega niti ne moreš pričakovati.

Šal ali ruta nima smisla. Kdor je bolan naj bo doma, tud zanj je to boljše ker ima oslabljen imunski sistem in lahko se kaj fase. Potrebščine naj mu prinese kdo drug. Kdor je zdrav naj gre tudi samo po nujnih opravkih (trgovina posta banka) ven na sprehod pa na razdalji z razkužilom za roke v žepu.
Pa brez nepotrebne panike. Panika škodi psihi in ta škodi imunskemu sistemu
Eni ste čist ponorel od pretirane skrbi, tako kot brezbrižnost škodi tudi preveč skrbi
Mask za kupit ni. Te vaše sesite so zato da vi kasljate v njo in ne zato ker vas varujejo. Ni vsak kašelj in kihec korona :))
Pa naučite se že uporabljat pravilno prave maske če jih imate, ker ste milo rečeno smešni v vsej svoji lažni varnosti
Ne maske se ne prijema in ne maske se ne sname in si ne brišeš nos, potem jo pa nazaj gor daješ. Če imaš smrkav nos, kihas in kašljas ostani doma, daj masko raje zdravemu(pa glej da jo bo pravilno uporabil) in naj ti on vrečko iz trgovine prinese, boš veliko bolj varen kot to da sminkiras okoli z masko ki je ne znaš uporabljati.

https://twitter.com/PhdParody/status/1244447950199234560

Tudi meni je nesmiselna tale lazna varnost, pa da ne govorim kako potem ljudje v ‘goniji za svoje zdravje’ mecejo maske in rokavice po tleh pred trgovinami.

Tudi jaz do zdaj nisem uporabljala maske in rokavice, ampak kaj ti pa zdaj ostane drugega kot da das nek sal cez obraz in neke rokavice gor, pa tudi ce dobro ves da nic ne pomaga? To moras imeti, pa ce se strinjas ali ne :/

Se strinjam, ampak so pa rekl da imaš lahk tud rutko, šal, pač karkol sam da sta nos in usta pokrita.

Jst sm se spomnla da imam par kom bandana rutk in dans sm jih par vidla z njo, zato bom od dans naprej raj to nosila, čist fajn so, pa še lepš za vidt kot pa maske 😉

Tudi meni je nesmiselna tale lazna varnost, pa da ne govorim kako potem ljudje v ‘goniji za svoje zdravje’ mecejo maske in rokavice po tleh pred trgovinami.

Tudi jaz do zdaj nisem uporabljala maske in rokavice, ampak kaj ti pa zdaj ostane drugega kot da das nek sal cez obraz in neke rokavice gor, pa tudi ce dobro ves da nic ne pomaga? To moras imeti, pa ce se strinjas ali ne :/
[/quote]
Opažam da so ljudje tako panični da jim na zlehtnobo udarja
Povsod zgodbe o umrlih. Nikjer zgodb o tistih ki so bolezen preboleli in teh je veliko več kot umrlih. Le zakaj.? Treba je obe strani pokazat, komu je interesu da se to ne počne.?
Ljudje zgubljajo razum tako se bojijo bolezni smrti, nihče si pa ne reče če slučajno zbolim bom preživel in prebolel. Sami sebe so že pokopali in to je najbolj narobe, če niso sebe pa mislijo da je rešitev v tem da pokojejo druge pa magari zdrave
Moja filozofija je naredi vse kar je v tvoji moči(zaščitna sredstva če jih imaš in ne hoditi v množico po nepotrebnem) in na tej poti ne izgubi tistega človeškega v sebi. Žal večina razmišlja obratno naredil bom vse da druge odstranim (špecal, klical policijo, metal kamenje za tistim ki je brez maske, če bo treba tudi ubijal v skrajni sili ) in to je zelo zelo nevarno. Ljudje se obnašajo kot so se pred 2 sv vojno (seveda v milejši obliki) točno tako kot mi je pravila nona… Danes sosed in prijatelj, jutri mi oropa hišo in bežim pred njim za lastno zivljenje
In to postaja večina paničnih ljudi postajajo psihično bolni od same panike in izgubljajo razum,da bi delovali tudi v krizi razumno kot ljudje
Kot sem rekla res je veliko zivotinj povsod okoli nas
Zivotinja ostaja zivotinja

MA STE RES BUTLI ŽE, NAROD PRTOŽAVNSKI!!

LAHKO IMAŠ ŠAL,RUTO…ZNAJDITE SE MALO PISMO NOOOO!! ZDJ VAS MAM PA JST ŽE POVN KUFER.KOT UTROC V VRTCU, KI JIM MORA VSE VZGOJITELJICA POVEDATI IN DAJATI NAPOTKE.

A ROKE SI ZNATE UMIVAT AL VAM TUT TO NE GRE BREZ DA VLADA DEMONSTRIRA???
PA SE TO VAM NEBO PRAV,KER ENI PA NE GLEDATE TV-JA, PA NE ČITATE CAJTNGOV,PA NE BERETE NOVIC NA NETU. KAKO BOTE TE REVEŽI PRIŠLI DO INFORMACIJ??

PROV SRAM VAS JE LAHKO, DA STE TAKE MONE PRITOŽEVALSKE, KI SE VEČ KOT OČITNONE ZNAJDETE V ŽIVLJENJU NIČ!! DOBRO DA STE SLOVENCI, KAJ ČE BI BILI KITAJCI ALI ITALJANI??

MONE MONASTE BREZVEZNE

Na youtubu prikaz možnosti kako si naredite domače maske, če nimate šivalnega stroja, na roke. Kakšno blago ali slabo obleko, rjuho ipd. ima vsak. Maska je lahko zavezana zadaj, če nimate elastike. Pa časa imate sigurno dovolj. Dajmo, delat!

Ma neee, oni ne morjo. Vlada mora njim na prag dostavit maske, pa ne navadne.take s filtri pa metuljčki naj bodo gor, če jih slučajno otroci rabijo…

BRUHA SE MI KO BEREM TE MONE GLUPE

Ali kdo ve oz. ali mislite, da so maske naročene na Aliexpress varne?

in kaj ima to veze ?
Če je dober šal, potem je varnost mask irelevantna.

New Report

Close