Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Obvezno uvesti uporabo rokavic v trgovinah! Brez izjem!

Obvezno uvesti uporabo rokavic v trgovinah! Brez izjem!

Že prej sem bila za uvedbo tega, od današnjega nagnusnega dogodka pa sem sploh odločna za obvezno uporabo rokavic pri sadju in zelenjavi v trgovinah! Brez izjem! Verjetno vas zanima, kaj se je zgodilo.

En starostnik je imel v žepu že ves zmečkan robec iz blaga poln smrklja. On se nato vsekne, seveda v robec, poleg tega pa se je z golimi rokami dotikal njega. Nato pa je z golimi okuženimi rokami prebiral jabolka! Fuj. Ubogi tisti, ki bodo kupili ta jabolka. Čeprav se jih seveda da umiti in olupiti, je vseeno nagravžno! Sicer pa obstajajo tudi vrste sadja in zelenjave, ki se jih ne olupi, ampak zgolj umije, kar pa ne odstrani bacilov!

Jaz sem za uvedbo obvezne uporabe rokavic. Če jih ne uporabljaš, sledijo sankcije.

Se strinjate?

V trgovinah, kamor jaz hodim, imajo povsod napis, da je obvezna uporaba rokavic …

Absolutno.

ei ljudje že tako izgledajo, da te je groza, ko začnejo tace stegovati po vsem..brrr

ker do trgovinske police, sta bila pa sadje in zelenjava v sterilnem okolju ane 🙂

Zadnjič pred mano ena ženska: z roko je potipala in pritisnila vsak paradižnik. Enega za drugim, tako konkretno je prešlatala vse po vrsti. Sem ji hotela reči, da bi mogoče še kdo drug kupil ta paradižnik. Pa sem bila raje tiho. Samo kupila pa nisem. Sicer vem, da večkrat kupim kaj, kar so tako prešlatali, ampak, ker ne vidim, je ok. Ko sem pa videla kaj je tisto žensšče počelo pa sem izgubila apetit.

Dokler pesjanarji z golimi rokami čohajo svojega psa in si potem brez predhodnega umivanja rok pripravljajo hrano….ni nobene potrebe po rokavicah.

Grem stavit, da je vsak pes čistejši od tebe, smrad!

bolj bi te moralo skrbet kaj se z zelenjavo in sadjem vse dogaja preden to prešlatajo stranke….

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ ·uʍop əpısdn əɥʇ Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken. Iä! Iä! Cthulhu fhtagn! Gosturnca u solat še ni konc sveta.

Hitro se stusirat in oprat vse cunje na 90! Vas imunski sistem bo pa iz cistega dolgcasa ker nima kaj pocet zacel napadat samega sebe… in za dermatitis, alergije, prebavne tezave… bodo spet drugi krivi.

Dokler se pobruhani, sluzasti, slinasti, obuti sončki prevažajo v nakupovalnem delu vozička, ni nobene potrebe po rokavicah.

Osebna statistika:
6 prijateljic letnik 80. Dve imava otroke, ostale ne. Dve imata psa, Dve pa resno kariero, po njuno. Sešteto skupaj ‘imamo’ vsaka po 1 otroka.

sumim, da tudi nakupovalni vozički niso nikoli oprani ali razkuženi, še posebej držala za roke

Se pa spomnim, da smo enkrat pred leti na tem portalu bentili nad svinjskimi košarami v trgovinah. V Hoferju in Mercatorju so od takrat dalje čiste (HVALA VAM!) Lidl ima pa še vedno včasih take, da rajši kar v rokah nosim robo.

To je bila pa ziher Ena južna.

Že tako je preveč plastike! Nikoli ne vzamem rokavic. Sadje in zelenhavo dam vedno v svoje sešite vrečke. Vi pa plastiko na plastiko. A boste ves planet uničili zaradi enga usranga smrklja?

Sadje ali zelenjavo lahk olupiš ali opereš, men to če prijemajo z golimi rokami sploh ne mot. Itak bi oprala tud če bi vsi striktno uporabljal rokavice. A kje je vse to sadje in zelenjava bila, čez kolk rok je šla da je sploh do trgovine prišla, pa ni važn?
Mene bolj mot ko vidm koga da kruh prijema z golimi rokami, pa ga pusti. Jaz sicer prav zarad tega jemljem pakiran kruh, pa čeprav je tud on šel dokler ni bil pakiran čez par rok, pa vseen ko vidm tazga modela mu povem svoje.
Pa mot me ko vidm po trgovinah ko v nakupovalnih vozičkih prevažajo majhne otroke, obute, po možnosti še kaj je v vozičku, ampak tud to tistim staršem povem.

Opazujem v trgovini, pa še nisem opazila, da bi kdo nataknil rokavice. Pa jebemti, zakaj res ni obvezno? V Italiji ti takoj potrkajo na hrbet in vljudno zahtevajo, da natakneš rokavice.
Ko smo že pri tem: v Hoferju pri Polikliniki v Lj je ena ženska mastno pljunila v vrečko za sadje, da jo je lahko razprla. Sem kar ven ušla in še danes se mi bruha, ko pomislim na to.

tudi jaz sem hodila naprier v toplice, kjer je visel vdno napis – pred uporabo bazena razkužiti noge, pa nihče tega ni upošteval – selo s šplapami od blata so hodioi noter.

Doživeto v kompleksih Terme 3000, Banovci, Bio terme Mala Nedelja, Rogaška,……..

Jasno, ne hodim in ne nosim več denarja tja. Ker če kopališki mojster ne more opozorit dodatno, ko vidi, da ljudje hodijo noter v umazani obutvi, ker se noe nobenemu od gostov zamerit…… Hja….

Isto je s trgovinami in rokavicami – piše že piše, samo Slovencelj se zna tako “neumnega “narediti kot le kaj, sao da je pri njemu po liniji najmanjšega odpora; kot da ne zna brati in se mu “hebe” za tista pisna navodila, kaj in kako.

Hja, videno po diskontarjih Lidl Hofer tudi že: vrtanje po nosu in potem z rokami prebiranje kajzeric, katera je večja, daje šla v vrečko, tip se je zunaj uskenil šmrkelj v roko in vrgel po tleh, potem je pa že odpiral z neorokavičeno roko tista vratca ( že to je grauž) in potem z roko žokal in prešlataval po kruhu.

Sicer pa, ljudje, pomislite: kaj vam nuca tista rokavica na roki v Hofru in Lidlu, ko z njo najprej primete vratca od prekata iz katerega hočete ven nkeaj vzet in potem še to na kruh prenesete od tistega, ki je prijemal brez rokavice vratca :)))))

Jaz primer vratca in prijemalko z golo roko, svoj kruh pa z rokavico 🙂

V lidlu je folku težko že rokavico vzet, ko kruh jemljejo, čeprav so navodila jasna.

Ne. Se ne strinjam.

Klinac – ni meni treba fasat virozno bakterijskih stvari od smrklja nekoga, če je on prasec in z namenom dela to, da okuži še druge.

Ravno zadnjič mi je šlo toliko do živega, ko je v Hoferju ena ženska prav zanalaš z odprtimi usti kašljala in špricala iz ust, ko je krožila med sadjem in zelenjavo z možem, , cca 60 let je morala imet, pa sem ji rekla, da naj prosim neha kašljat po sadju in zelenjavi naokoli, ker bodo drugi kupci še za njo kupovali in naj pomisli na to. Je zafarbala in nehala. Pa folku se res preprosto “hebe”, kdar gre za druge, gre za obzirnost do drugih, spoštovanje načel in bontona.

Ma saj imajo dvojni tip prijemalk – tudi za vse tiske “eokološko neplastificirane antirokavičarje” -eno vrsto prijemalk z zobci in drugo vrsto brez zobcev za bolj občutljivo pekovsko pecivo – ampak so preleni, da bi se s tem ukvarjali. Po liniji najmanjšega odpora in neobzirno do drugih kupcev…. Puuuuujsi, ja.

Grem stavit, da je vsak pes čistejši od tebe, smrad![/quote]
pa res ja… ker lepo ovohava drugemu psu tazadnjo, potem pa ga ti lupčkneš na gobček… njami je čist ane,… pol te pa smrkl moti…
je glih enako usran kot tvoj pes… samo priznati tega nočeš.

Jaz sem proti, vsaj kar se tiče sadja in zelenjave. Ker vse to se pred uporabo opere, vsaj pri normalnih ljudeh. Pri kruhu in pecivu je drugače, tam moraš bolj paziti, pa tudi mene moti, če imam roke zapackane od maščobe ali sladkorja.

Tisto, kar bi moj čut za higieno res razveselilo, bi bilo, če bi imele štacune pipo in umivalnik v okolici polic z zelenjavo in s pakiranim mesom, tam me pa res moti, če primem pakiranega piščanca in ugotovim, da je embalaža premočena, potem si pa nimam kje rok umiti, preden ne pridem mimo blagajne.

Se pa spomnim, da smo enkrat pred leti na tem portalu bentili nad svinjskimi košarami v trgovinah. V Hoferju in Mercatorju so od takrat dalje čiste (HVALA VAM!) Lidl ima pa še vedno včasih take, da rajši kar v rokah nosim robo.[/quote]

Večkrat me bo videl v Sloveniji tisti tgovec, ki bo postavil postajo razkužilnih robčkov za vozičke in košare, kot tole naprimer:

http://thisispublichealthusf.blogspot.si/2011/02/public-health-is-right-on-target.html

New Report

Close