Najdi forum

Splash Forum Politični čvek Obvoznica in LPP

Obvoznica in LPP

Pozdravljeni gospod Rigler,

Menim, da zelo velik problem mnogim prebivalcem občine Škofljica predstavlja strašna gužva na cesti zjutraj proti Ljubljani in popoldne iz Ljubljane. Zanima me, kdaj naj bi bila zgrajena obvoznica mimo Škofljice in kje bo potekala.

Slišati je tudi razne govorice o podaljašanju LPP št 3 do Škofljice oz. Glinka. Zanima me, kako je s tem ? Lahko kaj pričakujemo ali ne?

Za vaše odgovore se vam najlepše zahvaljujem.

Lp,
Škofljičanka

Lep pozdrav!

Prav gotovo je ureditev prometa eden od glavnih pogojev za kakovost bivanja v naši občini. Graditev obvoznice je projekt, ki ga vodi in financira država, vloga občine pa je, da pri tem tvorno sodeluje, predvsem pa da izvaja stalni pritisk na državne organe, da se projekt čim prej uresniči. Zadnje obljube pristojnih so dokaj optimistične – začetek gradnje obvoznice obljubljajo za leto 2010 (projekt je sedaj v fazi izdelave državnega lokacijskega načrta – postavitev trase v prostor). Sam se nagibam (tako je tudi stališče občinskega sveta) k barjanski različici trase s priključkom na ljubljanski obroč pri Rutarju.

Podaljšanje proge LPP št 3 do Škofljice je želja naših občanov že vrsta let. Tudi rešitev tega vprašanja ni povsem odvisna od nas samih, se bom pa prizadeval, da skupaj z LPP, Mestno občino Ljubljana in Ministrstvom za promet najdemo način, da mestni avtobus pripeljemo do Škofljice.

Boštjan

Po meni znanih informacijah, naj bi se dela oz papirji začeli urejati leta 2007. Saj tako se je v Ribnici oz. njenem občilu hvalil minister Podobnik. Ste narobe informirani?

Pozdravljeni!

Kot sem že povedal je Ministrstvo za okolje in prostor začelo postopek za izdelavo državnega lokacijskega načrta – o tem je verjetno govoril g. Podobnik – najbolj optimistične izjave glede fizičnega začetka del pa omenjajo leto 2010 (Minister in državni sekretar na ministrstvu za promet).

LP

Boštjan

Spoštovani g. Rigler,

po zadnjih zagotovilih, ki jih je sicer v predvolilnem razpoloženju trosil naokoli sam minister Božič, bi moral biti lokacijski načrt sprejet spomladi prihodnje leto, zatrdil je, da je v proračunu za leto 2008 že zagotovljenih dovolj sredstev za začetek gradnje, leta 2009 naj bi bila ta v polnem teku, leta 2010 pa naj bi obvoznico odprli. To je povedal javno, zapisano je bilo med drugim tudi v članku v Dnevniku, nekje sredi septembra.

Iz kar preverjenih virov vam lahko povem, da izbira trase pravkar že poteka in da sedaj z varianto priklopa na Rudniku ne kaže dobro. Oz. kaže skoraj brezupno.

Zato bi vas vprašala, kaj natanko pomeni vaša izjava, citiram:

“Sam se nagibam (tako je tudi stališče občinskega sveta) k barjanski različici trase s priključkom na ljubljanski obroč pri Rutarju.”

– da gre zgolj za načelno podporo ideji, za katero bi si ŽELELI, da se uresniči in bi jo formalno zagovarjali, a bi konec koncev mirno sprejeli vsako rešitev, ki bi jo servirala država

ali

– imate osebno dovolj podpore v stranki in moči pri pristojnih, da boste svoji občini lahko zagotovili najoptimalnejšo traso, ki bo pomenila resno razbremenitev vseh ljudi, ki desetletja požirajo hrup in nesnago z Dolenjke in dolenjske železnice? Varianta, ki sedaj velja za najaktualnejšo, se namreč hišam komajda izogne in se priključi na Dolenjko še pred nadvozom, kar je NEDOPUSTNO!
Koliko svoje energije ste pripravljeni vložiti v to, kakšna prioriteta je za vas tako hitrost gradnje kot SAM POTEK TRASE?

Želim vam obilo sreče na volitvah in upam, da boste tako dosegljivi tudi po morebitni izvolitvi! Boste?

Hvala za odgovore!

vaša občanka

Občanka,

ena izmed mojih želja in podpore pri tem forumu, je tudi ta, da izvemo podatke, ki jih imate vi. Zato tudi forum ni moderiran, vsak ima pravico povedati, če kaj ve. Zakaj? Tudi jaz sem slišal, da naj bi bila opcija pri Routerju najboljša možnost, vaša izjava pa je tudi mene presenetila. Ne narobe razumeti, ampak je prav da to slišimo, ker vsi govorijo, da bo to pri Routarju.

Morda tudi Boštjan nima pravega podatka ali informacije. Moje mnenje je, da en župan žal sam ne more uresničiti vsega tistega, kar bi mi občani radi. In če že živimo tam, je prav, da skupaj kaj neredimo, da nam bi bilo lepše in bolje. In prav pozdravljam vašo izjavo, samo sedaj bi pa rad vedel še kaj več.

Zakaj kaže brezupno in kako to veste?

primož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

Pozdravljeni!

Tudi sam prvič slišim, da naj bi bila daljša varianta s priključkom pri Rutarju “brezupna”. V preteklosti je bilo slišati nekaj pripomb na to rešitev – če se prav spominjam zaradi vpliva tega priključka na promet po Peruzzijevi in Jurčkovi cesti v Ljubljani (sedaj se promet s Kočevske strani proti centru Ljubljane odvija po Dolenjski cesti). Vendar pa s kakšno konkretno študijo še nisem bil seznanjen in se bom o stvari še dodatno pozanimal. Očitno imate tudi vi kar podrobne informacije, zato vas tudi jaz prosim, da mi sporočite kje se pojavlja glavna težava.
Sam se bom po vseh močeh zavzemal za daljšo različico trase in seveda za čim prejšnji začetek gradnje – po izgradnji obvoznice bosta tako Lavrica kot Škofljica bistveno pridobili na kvaliteti.

Trudil se bom, da bom tudi po morebitni izvolitvi dosegljiv za vse občane, njihova mnenja in vprašanja.

LP
Boštjan

Spoštovana Primož in g. Rigler,

informacije, ki sem jih navedla, so precej zanesljive. Čeprav ne 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, ker ne sodelujem pri končni odločitvi.
Z veseljem vam pomagam po volitvah, če boste izvoljeni oz. če se boste tudi po morebitni neizvolitvi pripravljeni izpostaviti in res aktivno kaj narediti zato, da bo trasa res pripomogla k normalnejšemu življenju občanov.

Ker ne bi želela, da ima zaradi posredovanih informacij kdorkoli težave, mi prosim pustite vaš mail, saj dodatnih ne bi želela pisati na forum.

Hvala za razumevanje!

občanka

Pozdravljeni!

Dodatne informacije mi lahko pošljete na naslov: [email protected]

Najlepša hvala.

LP
Boštjan

Tudi mene bi zanimala dodatna razlaga.

Moj

Primož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

Bostjan pozdravljen!

Vesela sem tvojega programa, zal pa mi je da se v nobenem programu ne omenja Gumnisca, verjetno pa smo za to krivi sami vascani, ker se premalo aktivno udejstvujemo kot predstavniki nase vasi v vseh projektih, ki bi se tikali tudi nas (kanalizacija, kabelska povezovanja, varna pot otrok v solo, prevoz otrok v solo,….). No upam, da bo v bodoce bolje in da se bomo tudi sami vascani lahko z idejami in zeljami obrnili nate. Na zadnji okrogli mizi v soboto je bila spet omenjena moznost, da bi obvoznica tekla mimo Gumnisca od kocevske ceste proti Smarju-tako imenovana varijanta D! Ali morda kaj ves kako dalec je ta zamisel? Resitev po moje ni primerna, za to lahko podam tudi argumente, a o tem naslednjic ko se srecava, upam, da na Obcini Skofljica, ko bos v sluzbi. Srecno na volitvah!

Lep pozdrav!

Hvala za lepe želje. Prav pri projektih, ki jih naštevate, se bo vsekakor upoštevalo tudi potrebe Gumnišča, je pa res, da v programu ime vasi ni eksplicitno omenjeno.
Kar se tiče variante D obvoznice Škofljice – Občinski svet je to varianto obravnaval in jo zavrnil. Tudi sam ne podpiram te variante – ta varianta ne rešuje prometa z obrtne cone ter prometa z Iga, prav tako pa ta varianta “povozi” določena območja, ki so zanimiva za razvoj naše občine.

LP
Boštjan

New Report

Close