Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek očala

očala

Danes sem si šla izbrat nova očala. Cena, da te kap. Nisem nič na tekočem zadnje čase… ali pa ne znam kupit poceni.

Gotovo je med vami katera, ki je letos kupovala očala. Koliko ste odštele ve?

ej jaz se moram tud spravit. pa me je kr groza ker bom dala sto posto tolk kot na mesec plačujem pufa.

okviri so sigurno 20 in več jurjev. šipce 30 ( jaz jih moram stanšat in dat anti refleksiv).

Komplet okviri in stekla z vsemi premazi cca 60.000 SIT.
Hudo drago ampak ni druge, ker jih rabim. Tistih starih okvirov sem pa tudi že naveličana, pa težkih stekel tudi.

LP Maja

Lep pozdrav !

Jaz jih tudi kupujem že celo večnost. Okvirje sem kupila nazadnje pred 9 leti in že takrat sem dala samo za okvirje 14.000,00 SIt. Veliko.

Vendar, če pogledaš da sem jih imela 9 let pa ni toliko. No, sedaj jih moram spet kupit, vendar se nikoli ne znam odločit, ne vem katere naj vzamem. Je pa res, da tiste ki sem jih gledala niso bili poceni, mislim da so bili vsi čez 20.000,00 SIT.

Drag špas so te očala.

LP

Saška.

Povprašaj pri optiki Klarus,imajo neko akcijo-Pregled, okvir,stekla in še neke malenkosti za 20.000 sit.

Sodelavka je kupila 14 dni nazaj očala in za vse skupaj odštela 60.000sit.
Groza kako je dragoooo.

Lp,Kristi*

**************************************** Prijatelji ne živijo samo v harmoniji, kot pravijo nekateri, temveč v melodiji. (Henry David Thoreau)

Za zadnja očala sem odštela 55.000 SIT. S tem, da je stal okvir vsega skupaj 10.000, ostalo pa je šlo za stekla: dvojno tanjšana, cilindrična, plastična, anti-refleksna in foto. Grrr…

Letos poleti sem jih kupila in dala 40.000 za vse skupaj (tudi stekla – stanjšana). Sem pa imela recept in so mi za to odšteli mislim da 10.000. No, da sem pa prišla do recepta sem pa plačala 5.000 za pregled, torej sem pridobila samo 5.000.

54.000 SIT zmanjšano za 10.000 SIT, kolikor znaša popust na ”recept” vsaki dve leti

Pozdravljene!

Ja mene je tudi kar groza, ker bom mogla novembra najbrž spet menjat očala. Sem jih ravno spomladi in sem zanje odštela 75000 (od tga je bil okvir 15000). Me zdaj že kar nekaj časa konstantno glava boli – to je pri meni vedno znak poslabšanja dioptrije… GROZA!!!

Kaj pa akcija Hartlauer – očala od 8.000 SIT naprej, pa optika Clarus – do očal za 20.000 SIT? Niste slišale ali ne verjamete?
Akcije so do 31.10.
Lp

Za to akcijo pr Clarusu vem, samo imam višjo dioptrijo, tako da ˝ne spadam˝ v akcijo. Je z manjšim tiskom napisano katero dioptrijo še upoštevajo… Mislim da je do +/- 4 in do +/- 2 cilindra…

LP Tina

No bom še jaz pristavila piskerček.
Moje so koštale 78.000 sit in to lansko leto. Žal tudi jaz ne spadam med tiste, ki si bi kupovale očala v akciji. Tako pač je.

Lepo se imejte z ali brez.

Jaz menjavam okvir na 2 leti ker mi takrat pripada recept za stekla. Tako sem letos dala za nova očala 9.000 sit. Pregled 0, stekla 0, okvir 9000.

So bolj poceni varianta, 2 leti pa bodo ziher zdržala.

Jaz delam po kokinem receptu.

[url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/u506550.png[/img][/url] [url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/p506563.png[/img][/url]

No, jaz pa sem lani odštela za okvire pribl 30.000 SIT. In največji hec je, da so to očala brez okvirov. Ha, ha. in še večji hec je, da sem jih prejšnji teden zlomila – okvire namreč. In potem sem ji zalepila – okvire.
Kako je vse to mogoče, če pa imam očala brez okvirov?

Tud jest dala za ocala okol 60.000sit…okvirji so bli okol 20.000, pol pa brusenje,pa vse ostalo, da je naneslo tolk…sam kaj cem, brez sem slepa, tko da jih nujno rabim .)))

Priznam, da ste me malo potolažile. Recept je “vreden” okoli 7 tisoč. Lečke bodo brušene na najtanjšo možno debelino, cilinder, antireflex in okvir.. okoli 35 tisoč bo za doplačat.

Ampak še zmeraj je najceneje in najlepše biti zdrav 🙁

Upam, da ne bo narobe, če omenim, mogoče komu pride prav.
Sama sem nosila očala par let, zdaj imam leče. Doma imam troje okvirjev (“zlate”-tanke,, “”zlato”- z modro oz. zelenkasto črtico in ene belo črne – kot zebra, ne tako zelo tanke)- praktično skoraj novih. Niso sicer v modni špici, niso pa neka starina, so lepo lahki, v njih so stekla z diopt. -1 in -1,5. Če bi katera rabila okvirje, bi lahko zamenjala stekla.
Mogoče katera, ki si jih ne more kupiti. Lahko jih fotografiram, pa lahko vidi sliko.

No, pa brez zamere in lahko noč.

Na Golniku je tudi optik,ki je bistveno cenejši od drugih…Do sedaj še komur sem svetovala obisk pri njem,vsi so bili zadovoljni-glede kvalitete,strokovnosti,sploh pa cene!!Celo svakinja iz Domžal se redno vrača k njemu. Okvirji so na izbiro taki in drugačni,vzame tudi recept….več ne vem,le še to,da se piše KUKAVIČ-GOLNIK(TRGOVINO PA IMA V GASILSKEM DOMU)

New Report

Close