Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Očala s progresivnimi stekli – prosim za vaše izkušnje

Očala s progresivnimi stekli – prosim za vaše izkušnje

Ves čas že nosim očala za daljavo, zdaj pa so se začeli pojavljati problemi še z gledanjem na blizu. Okulistka mi je priporočala, da naj si dam izdelat očala s progresivnimi stekli, ki mi bodo potem služila na vse tri zame pomembne razdalje: pogled v daljavo, delo za računalnikom in branje knjig.

Če ima kdo od vas takšna očala, vas lepo prosim, če lahko napišete, kako ste se jih navadili in kako ste tudi sicer z njimi zadovoljni. Prosim tudi za mnenja tistih, ki ste s takimi očali poskusili, a se vam niso obnesla.

V eni optiki so mi rekli, da stane eno progresivno steklo vsaj 150 EUR. Kakšne so pa vaše izkušnje s cenami takih stekel??

jaz imam progresivna že več kot 10 let, sedaj imam druga in bom v kratkem morala po nova, saj se mi je povečala dioptrija. Za blizu imam +5,25, za daleč +3,75 in si sploh ne predstavljam, da bi imela dvojne, saj je bilo v starih časih nemogoče, stalno menjavanje očal zdaj za blizu, zdaj za daleč. Moje leče so precej drage, gre pa po debelini dioptrije. Jaz imam Zeissove leče, plastične, 3x stanjšane, z antirefleksnim in trdotnim nanosom, cena z običajnim okvirjem (tam okrog 100 €), leče pa dodatnih 400-500 € obe skupaj, tako da moja očala bodo tam nekje do 600 €.

Aha, še tole je pomembno, okulistka mi je rekla naj se na njih privajam cca 1 teden, mal gor, mal dol, pa spet na ta stara očala.
Optik, ki mi je pa naredil potem predpisana očala, je pa rekel, ta stara očala dajte takoj stran in uporabljajte samo nova progresivna. Veliko vozim avto in sem poslušala njega in sem se navadila takoj na očala.

Tako je ravnalo več mojih znank in so zelo zadovoljne. Dve znanki pa sta vrnili očala, leče so jim odračunali in naredili spet dvoje očal…ene za blizu druge za daleč z doplačilom……in niso upoštevale optika, ampak okulista…………njihov problem!

Progresivna očala so zakon, Na nosu jih imam vsaj 15 ur………vse vidim!

Dobro izberi!

Imam progresivna stekla že kar nekaj časa. Sem se hitro navadila nanje in jih ne bi zamenjala za nič na svetu. Zanje sem dala okrog 500 EUR (progresivna stekla, okvir, zatemnitvena stekla in proti odrsanju). Kar precej, vem, a mi ni žal.

No, jaz imam pa obratno izkušnjo. Nikakor se nisem mogla navadit na progresivna stekla, ker je bilo srednje vidno polje na leči, ki ga največ uporabljam za delo pri računalniku, preozko. Vzrajala sem en mesec, pa ni in ni šlo. Tako sem potem vzela progresivna samo za blizu in računalnik – se pravi, da nima 3 con , temveč samo 2. Na te sem se odlično navadila in jih ne zamenjam za nič na svetu.

O, res hvala za ta mnenja. Saj mene od vsega najbolj skrbi delo s temi očali za računalnikom. V službi sem večino časa za monitorjem, zato bi mi morala očala tudi pri tem služiti odlično. ‘eh’ in Ž.Andreja’, koliko pa vidve pri delu uporabljata računalnik?

Imam zelo dobre izkušnje z progresivnimi očali. Je pa res , da si ne daš delat poceni tam nekje eno steklo okrog 150€ ,manj ti ne priporočam ,ker se boš jih teško navadila. Saj ti je verjetno ukolist ,dal kakšen primerek, priporočal ,svetoval.Jaz sem dala letos poleti 400€ brez okvirjev.

veliko sem pred računalnikom, veliko vozim, veliko sem zunaj……….očala mi odlično služijo…nimam nobenih problemov.
Vsekakor pa izbiraj med srednjo velikostjo očal, ne preozke, da boš imela v vseh treh pozicijah (blizu, srednje oddaljene predmete, daleč) dovolj vidnega polja, meni je pomembno tudi stranska vidljivost, zato imam tanek kovinski okvir, druga očala…pa okvir samo zgoraj, pri strani in spodaj pa na nitko.
Če pa redko uporabljaš dioptrijo za na daleč, samo za gledanje TV ali vožnjo, in jih ne potrebuješ za hojo, nakupovanje, kuhanje…..kino, gledališče, pa izberi dvojne (ene za na blizu, druge za na daleč).

V tem primeru se mi zdijo progresivne na dve pozicije (blizu in srednja oddaljenost) prevelik strošek!

Res še enkrat hvala lepa vsem.

Naredila sem si nova progresivna očala. So mi prodali stekla od Hoya (Japonska) in so super.
Morala sem iti čez postopek: slikanje od spredaj in s strani, preko programa so me anketirali o mojem življenjskem stilu (zunaj/notri, sport, knjige, avto, delo..).
Na koncu sem dobila “orng” očala in certifikat o mojih lečah. Dali so mi če Blue control sloj kar sem dosti za ekranom – sloj baje odbija modro svetlobo, zaradi katere nas pečejo oči.
Uglavnem top progresiva. Na certifikatu piše.. Hoya ID Mystyle V+, če koga zanima 🙂

Vse skupaj je bilo malo več kot 500€.
Že drugič (od dveh obiskov) sem zadovoljna s storitvijo in izdelkom pri optiki Anja.

A kdo kaj ve, so se taka očal kaj pocenila ali so še vedno 600 €?

Se da odrsano šipco kako popraviti?

Imam tretja progresivna ocala. Uporabljam računalnik veliko, tudi telefon. Nikoli nisem imela težav z navajanjem. Sem pa vedno stara očala odložila in prešla na nova. Dobra okulistka mi je rekla le, naj izberem optika s tradicijo,….ker se res spoznajo na posel. sicer si pa življenja brez njih ne predstavljam. Tudi jaz imsm japonska pvc”stekla”, stanjšana,…..kako uro so mi merili oči …..ja, ene 600€ z okvirji so bila, le zgoraj okvir, sicer laks. Več kot zadovoljna.

Jaz se nisem mogla navaditi. Pa so bila očala izdelana pri olala optiku in že več kot desetimi leti čez 600 EUR z okvirji.

Moj okulist mi je določil dioptrijo za računalnik, ki je drugačna kot na daleč.

Ker še nisem stara zadosti niso bile “zastonj”. Sem jih naročila preko spleta in so stale reci in piši cca30 eur. Odlično mi služijo.

New Report

Close