Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Očala z dioptrijo +0.75

Očala z dioptrijo +0.75

Pozdravljeni,

morda veste kje dobiti tista že narejena (bolj poceni – 20e) očala za branje z dioptrijo +0,75??? Pogledala sem že v lekarnah, DMu, Muelerju…pa imajo povsod samo takšna z najmanj +1.00.

Hvala in LP.

Če vprašaš kakšnega strokovnjaka, ti bo vsak povedal, da tista očala niso glih najbolj v redu – niso prilagojena na tvojo zenično razdaljo. Jaz rajši plačam nekaj več in imam očala, narejena prav za moje oči.

Kolk si pa plačala???

Za mojo zenično razdaljo je prava večina obstoječih in dostopnih očal.

Mi je to odsvetovala tudi zdravnica, sicer prijatlejica staršev, ampak je povedala, da so optikova boljša, ker imajo širše vidno polje ipd.

Pri tako majhni dioptiriji očala redko rabim, možnost izgube je veilika (rabiš tudi kak rezervni par npr. imet jih doma, v avtu/torbici, v službi – torej 3 pare :)) To število obveznih parov očal mi priporoča tudi zdravnica)..in sem mislila, da bo čist OK, če kupim takšna v lekarni ali drogeriji. Sam kaj ko te dioptrije sploh ni!?!?

Jaz sem jih dobila pri optiku. Take, brez recepta, kar takoj jih dobiš. so pa bile nekaj dražje, cca 35€. Drugje tako majhne dioptrije nisem našla.

hvala za info. Cena se mi pa ne zdi pretirana, bom šla tudi jaz iskat (recept itak imam) k optiku. Do sedaj sem imela žal samo podatke o kakšnih 200e cene za očala in toolk pa reees ne bi dala…

Jaz imam tako dioptrijo, s tem da na enem očesu več, vendar imam leči obe enako. Sem poskusila s temi trgovinskimi očali in vseeno, če nimam na nosu ničesar.

Jaz sem v Mestni optiki dala za okvir plus leče manj kot sto evrov (popust na Piko), zelo lepi okvirji.

živjo.
imam deoptrijo +0.75 pa sem dobila očala le po naročilu ker deoptrije skoraj ne občutim jih sploh nebi rabila.

New Report

Close