Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Oče-dopust-očetovski dopust

Oče-dopust-očetovski dopust

Pozdravljeni!

Zanima me ;

Spodaj sem prebral, da moram obvestit delodajalca 30 dni pred nastopom očetovskega dopusta.
Ali moram pred nastopom delodajalca pisno ali ustno obvestit o koriščenju 90 dnevnega očetovskega dopusta?

Najprej bi koristil 15 dni ob rojstvu otroka.(ostalo do otrokovega 8 leta starosti)

Ali moram predložit kakšno uradno potrdilo od javnih inštitucij, da sem upravičen do očetovskega dopusta?

Ali lahko koristim očetovski 15 dnevni dopust skupaj nepretrgoma z rednim 10 dnevnim letnim dopustom?

jim

jim

Dopust lahko koristite skupaj z vašim rednim letnim dopustom; razlika je le v tem, da vam mora slednjega delodajalec odobriti. Dopust, ki vam pripada kot staršu, pa delodajalec mora omogočiti. Najbolje bo, da o svojem namenu delodajalca obvestite pisno, uradno potrdilo o upravičenosti pa ni potrebno, saj vaša pravica izhaja neposredno iz zakona in ne iz odločbe kakšnega državnega organa.

Lep pozdrav,
Katarina

____________________________________________________ Katarina Lavrin Marenče, univ. dipl. prav. Zveza svobodnih sindikatov Slovenije, Dalmatinova 4, Ljubljana <http://www.sindikat-zsss.si/>

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close