Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ocenjevanje javni uslužbenci

Ocenjevanje javni uslužbenci

Jutri je dan za ocene javnih uslužbencev. Ker ne razumem dobro, bi prosila za pomoč. Kadrovska služba mi ne zna razložiti oz menim, da mi ne govorijo pravilno. Koliko točk mora uslužbenec zbrati, da napreduje za plačni razred na podlagi ocene?

V kadrovski so mi rekli, da za en plačni razred napreduješ vsaka tri leta. Če prav razumem je na tri leta tako ali tako napredovanje samodejno. Mene zanima koliko točk moraš imet, da napreduješ na podlagi ocen, tudi če si lani npr redno napredoval.

Hvala.

Bojda je tako:

Ocenjevanje javnih uslužbencev izvaja na podlagi Pravilnika o napredovanju javnih uslužbencev v plačne razrede (Ur. l. RS, št. 63/07, 109/08, 27/09, 70/09, 84/10 in 81/12).

Ocena javnega uslužbenca se opravi enkrat letno in je sestavljena iz dveh delov: ocene dosežkov pri delu in ocene vedenja. Vsak del ima svoj najvišji možni rezultat, ki se sešteje za skupno oceno. Najvišji možni rezultat za oceno dosežkov pri delu je 60 točk, za oceno vedenja pa je 40 točk. Skupna ocena tako lahko znaša največ 100 točk.

Glede na pravilnik o napredovanju javnih uslužbencev v plačne razrede, mora javni uslužbenec doseči najmanj 60 točk za napredovanje v višji plačni razred. To velja tako za prvo kot tudi za nadaljnja napredovanja v višji plačni razred. Če pa želi javni uslužbenec napredovati v višji plačni razred kljub temu, da je že napredoval v preteklosti, mora tudi tokrat doseči vsaj 60 točk skupne ocene.

Preberite si Uredbo o napredovanju javnih uslužbencev v plačne razrede. Vse jasno piše.

Odgovor na objavo uporabnika
Kdo mi razloži, 14.03.2023 ob 18:12

Jutri je dan za ocene javnih uslužbencev. Ker ne razumem dobro, bi prosila za pomoč. Kadrovska služba mi ne zna razložiti oz menim, da mi ne govorijo pravilno. Koliko točk mora uslužbenec zbrati, da napreduje za plačni razred na podlagi ocene?

V kadrovski so mi rekli, da za en plačni razred napreduješ vsaka tri leta. Če prav razumem je na tri leta tako ali tako napredovanje samodejno. Mene zanima koliko točk moraš imet, da napreduješ na podlagi ocen, tudi če si lani npr redno napredoval.

Hvala.

Zs 1 razred napreduješ štirkami, za 2 s petkami. Nič ni samodejno.

vse imate napisano v uredbi…mislim da na začetku za en razred napreduješ tudi s trojko…naslednja napredovanja so težja.

Če imaš pa recimo dvojke pa napreduješ v petih letih.

Tko mam malo v spominu

Pri nas pravijo, da če imaš 3 leta zapovsrtjo oceno 4 ali 5, potem napreduješ. To se pravi po treh letih šele napreduješ. Ali pač ne. Oceno 5 ni možno dobiti, če nisi vodstveni kader, maksimalen trud prinese samo 4ko. In če tretje leto dobiš 3, izgleda da ne napreduješ.

Ni res, da ne moreš dobit ocene 5, če nisi vodstveni kader.

Nam so rekli da je ocena 3 za pričakovano delovno uspešnost.

ja res, 14.03.2023 ob 19:57

Nam so rekli da je ocena 3 za pričakovano delovno uspešnost.

Ampak ocenjevanje je lahko subjektivno, ne?

Osebno pogrešam statistiko in analizo. Moje delo namreč je merljivo in tudi primerljivo, kvalitativno in kvantitativno, pa nekateri sodelavci z manj in slabšimi rezultati lahko dobijo višjo oceno, ker so iz prave družine, s pravim priimkom ali v pravi stranki. Fuj!

Vse to določa direktor. In veliko je takih, ki dajejo dobre ocene ritoliznikom, slabe pa tistim, ki to niso.

Če si lani napredovala, letos ne moreš.

Rabiš tri ocene in miniti mora tri leta od prejšnjega napredovanja.

Če imaš dovolj visoke ocene, lahko napreduješ en ali celo dva razreda, drugače pa se samodejno napreduje za en razred po šestih letih.

Zanimivost je, da nekateri delodajalci delavcu, ki je v prvih dveh mesecih leta podal odpoved sploh ne ocenijo delavca za prejšnje leto in mu ne priznajo niti redne delovne uspešnosti za drugo polletje prejšnjega leta.

Klemen792, 15.03.2023 ob 21:00

Zanimivost je, da nekateri delodajalci delavcu, ki je v prvih dveh mesecih leta podal odpoved sploh ne ocenijo delavca za prejšnje leto in mu ne priznajo niti redne delovne uspešnosti za drugo polletje prejšnjega leta.

Ce ne delal manj kot pol leta, se ne ocenjuje.

Če je delal prva dva meseca, ne more dobiti delovne uspešnosti za drugo polletje, ko ga ni bilo več.

Odgovor, 14.03.2023 ob 21:54

Če si lani napredovala, letos ne moreš.

Rabiš tri ocene in miniti mora tri leta od prejšnjega napredovanja.

Če imaš dovolj visoke ocene, lahko napreduješ en ali celo dva razreda, drugače pa se samodejno napreduje za en razred po šestih letih.

Napreduješ Pa šele v naslednjem letu, tako da se napredovanje zares  uresniči šele četrto leto in ne na tri leta.

Tako da je tale ” na tri leta” pravzaprav LAŽ

New Report

Close