Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Očeta daje huda depresija pred penzijo

Očeta daje huda depresija pred penzijo

Kako naj postopam? Moj oče ima dobro službo, kjer je cenjen, čez slabo leto ga čaka penzija. In je že kar nekaj časa slabe volje. Tudi zaupa svoje skrbi, da bo potem neuporaben, nepomemben, da ne ve kaj bo delal, da ga nič posebej ne veseli. Pa ga je vedno veliko stvari veselilo. Ima mojo mamo, imata tudi psa, pa sadovnjak, ima šest vnučkov in vnučk, nič mu ne manjka. Kaj svetujete, kakšna ideja, da bi že kar zdaj kaj ukrepala. Da ne bo potem penzija in čista depresija in ležanje na kavču …

 

Tudi mene daje, ker bom mela nizko penzijo in si še pralnega stroja ne bom mogla kupit, če se mi pokvari. To so problemi. Če ima vse kar si poželi, bo že nekako prežiel. Ne ga preveč pomilovat, kej za delat mu dejte, da se bo počutu koristnega

Najbolje, da se dobite vsi na kupu, pa brez očeta, ter poskušati najti zaposlitve, ki mu bi jih lahko dajali, da vam že v prvih dneh ne zaide v depresijo. Potem pa lepo počasi naprej. Saj ko bo enkrat videl, da ima kar naenkrat čas zase, se bo sprostil in začel uživati zaslužen penzion.

nova
Uredništvo priporoča

Kdo ga sili v penzijo? Lahko dela do konca življenja.
Če je v podjetju tako cenjen kot pišeš, ga noben ne bo silil da gre v penzijo.
Sam sebe psihira že eno leto vnaprej?

Zakaj se mi zdi, da je ta ideja s penzijo predvsem želja družine. Ste si že splanirali kaj bo vse počel, njemu pa očitno ni do tega.

Kdo ga sili v penzijo? Lahko dela do konca življenja.
Če je v podjetju tako cenjen kot pišeš, ga noben ne bo silil da gre v penzijo.
Sam sebe psihira že eno leto vnaprej?

Zakaj se mi zdi, da je ta ideja s penzijo predvsem želja družine. Ste si že splanirali kaj bo vse počel, njemu pa očitno ni do tega.
[/quote]

Tako je.Saj mu ni treba v penzijo.Saj lahko podaljša.
Jaz grem letos…In se zelo zelo veselim!

Ne ne, bo šel v penzijo, ima eno od vodilnih funkcij, ki se izteče. Je bil v tej službi več kot 14 let, zadnjih 10 na vodilni funkciji in je to to. Je vse dogovorjeno. Mi osebno vsi mislimo, da je penzija zanj v redu predvsem zaradi zdravj ain stresa, ga pa nihče v nič ne sili delat. Je pa res, da doma nima take veljave kot v službi, v službi mu vsi kimajo, ga vsi poslušajo … Doma pač ne bo tako. Ja no … rada bi dobila kakšno idejo, kako ga zaposlit. Mogoče že zdaj počasi, kak hobi, ki bi ga zasvojil in bi se vsaj malo veselil penzije. Če ima kdo podobno izkušnjo

Tudi moj je bil tak, kar sekiral se je v naprej. Potem pa je prisel dan, ko je ostal doma in je zacel uzivat. Igral je tenis, sel na trznico, s psom, na kavo, pocival, hodil na izlete.. penzijo ima kar lepo, da si kaj privosci

Oceta daje depra, ker mu zlobla seka ven. Pač star je, morajo tud mlajši kaj zaslužit ane, eni bi pa kr večno parazitiral… Boli, ko pade z pomembne funkcije, boli ego haha. Ma keš, praviš, naj se drogira, bo najmanj škode za seboj potegnil, če uniči samga sebe.

Gotovo ima hobije.

Naj kaj betonira. Npr. Vari. Vrtnari. Planine. Mlajsa punca…

Poživi ga lahko le mlajša ljubica, ostalo je za penzioniste. :))

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

odraslemu, opravilno sposobnemu človeku bi familija planirala čas v penziji .. resno? … vsak si naj poišče svoj prostor pod soncem, edino tako lahko uživa ..

moj oče je recimo ob odhodu v penzijo še nekaj let delal v bratovi firmi .. par ur dnevno, ker tekaški in kolesarski maratoni in pes pa žena niso bili dovolj .. je imel, in še vedno ima, energije preveč 🙂 potem je prišla korona in je preživel tudi brez tega dodatnega dela, mu nič ne fali.
ko bom jaz brez vseh obveznosti pa si poiščem prostovoljno delo na drugem koncu sveta in šibam tja 🙂

__________________________________________________ °°° Stay Hungry, Stay Foolish °°° [url]https://www.youtube.com/watch?v=JJ9IX4zgyLs [/url] ¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯

Kdo ga sili v penzijo? Lahko dela do konca življenja.
Če je v podjetju tako cenjen kot pišeš, ga noben ne bo silil da gre v penzijo.
Sam sebe psihira že eno leto vnaprej?

Zakaj se mi zdi, da je ta ideja s penzijo predvsem želja družine. Ste si že splanirali kaj bo vse počel, njemu pa očitno ni do tega.
[/quote]

Kdo pri zdravi pameti, pa bi se odpovedal denarju, ki je zaslužen? V penzijo greš, takoj ko izpolniš pogoje. Oziroma čim prej. Potem še vedno lahko delaš recimo na kot družinski član (če je družinsko podjetje). Obstaja tudi pogodbo o začasnem in občasnem delu upokojencev. Pa še kakšna pogodba, bi se našla. Da je legalno in pošteno.

Tudi jaz imam že pogoje za penzijo pa ne grem. Zakaj? Ker vsi čakajo kot pes na kost, da bom prevzela doma taščo, 5 vnukov, kuhanje za 2-3 familiji in vso gospodinjstvo. Hvala lepa. Raje čičam v službi do 15:00 in potem lepo polagano.
Včeraj sem od vnuka izvedela, da bo naslednje leto (ko bi naj jaz bila v penziji) on začel hodit na nogomet, ker ga bom jaz vozila (????).

OČETA DAJE HUDA DEPRESIJA PRED PENZIJO

Da ga depresija šele zdaj daje, prvič v življenju – zato ker gre v pokoj, mu pa res ni bilo v življenju preveč težko. Verjetno je vedno dosegel svoje in se z nekaterimi stvarmi sploh ni ukvarjal. Ne more uiti, sedaj se mora sam soočiti s tem ko v življenju ne gre vse kot hoče ego.

A veš kaj mu povej, da ma polno rit vsega. Ziher je žleht kot sto mater. Narcis ne bo mel več sužnjev, to ga boli.

Če bi bil jaz njegov sin bi ga streznil na realna tla.

Veste kaj vam povem, mene je gor spravla babica, najbolj vesela je bila, da je skrbela za nas vnuke. Zdaj jih ima skoraj 90, še vedno vesela, ima nekaj težav, ampak načeloma zdrava. In ta ljubezen, veselje do vnukov, zdaj pravnukov jo gor drži. Pa tudi mi zanjo zdaj vsi lepo skrbimo, ker je ona za nas. Vi novodobne babice in dedki, pa samo za svoje kariere se ženete, družina je pa nekaj samoumevnega. Ko boste stari, boste pa hoteli, da vam pomagajo vnuki ane? Imam dva mala otroka, isto – babice kot da je ni. Jima pa kupuje sladkarije, to pa nujno ane, pa pričakuje, da jo bota mela zato rada. Jaz upam, da bosta imela otroke in bom dobra babica in bom pomagala, kolikor se da. Ko bo penzija, pa takoj v penzijo in vrtnarit in pohajat s prijateljicami. Da bo visoka, še varčujem že zdaj, pa imam pred sabo še najmanj 20 let delovne dobe. Pa telovadim redno, jem zdravo, hočem lepo starost … Tvoj oče, naj bo vesel penzije, naj se takrat posveti družini, naj vam pomaga. Če ga boste cenili, ga tudi kaj pokoristili, bo čutil neko vrendost

Če bi imela jaz zdaj pogoje za penzijo, bi šla takoj. Pa jih nimam, še 8 let. Jo pa komaj čakam, si dajem tudi dnar na stran, da bom prejemala dovolj visoko penzijo, da ne bom životarila, kot moji starši. Ampak to so po moje moški, moški rabijo službo, morajo hodit okoli, biti pomembni. Me ženske pa bolj kmaj čakamo mir, tišino, dom, čas za vrt, ali sprehode, klepetanje … ah kako sanjarim 🙂

Zakaj že bi morale babice gor spravljati otroke, če imajo ti otroci starse. Babice so bolj za razvajanje. Nekateri imajo rajši malo mira kot pa, da se morajo kar naprej ukvarjati z vnuki, sploh ko poznam primer sosede, ko jo je snaha kar naprej kontrolirala preko otrok, kaj so jedli, kdaj šli spat, so umili zobe,…. Potem je pa še sama od vnukov zvedela, da si doma pri mami sploh ne umivajo zob.

Tvoj oče je karierist, zato si ne predstavlja življenja brez službe. Moj oče je bil isti, profesor na fakulteti, živel za službo… Potem pa po 70 em je šel v pokoj. Koma, nihče ga ni več klical, fakulteta je normalno naprej delala. Takrat je spoznal da je tako pogrešljiv kot vsi. Se naučil kositi, pa kaj prebarval. Z družino se ni nikoli ukvarjal, sedaj nas prvič vidi. Jaz vem da mi nikoli ne bo služba pomenila dosti, ravno zato ker sem doma videla, kaj to pomeni

Ni tako lahko kao saj mu ni treba v penzijo, mogoče v kakšnih ustanovah ali?? v privatnem sektorju pa težje tudi sam sem “tik” pred penzio, dolgo časa že v podjetju in uspešen prodajalec. Mi je pa sedanji lastnik odkrito povedal da pričakuje da grem v penzijo ko bom izpolnil pogoje, saj sem za njega predrag saj sem plačan po prometu ( podpisal pogodbo s prejšnim lastnikom) in pravi da lahko komot dobi kakega mladega za minimalca+ kateri bo obdeloval moje kupce in kaj lahko narediš , ko nisi več zaželen

Normalno da ga skrbi. Več se jih vrne iz fronte, kot pa iz penzije.

Politicians should be replaced like diapers, often for the same reason Mark Twain

Ti ne moreš ukrepat.
To je normalen strah, ko pa pridejo v penzijo pa hitro najdejo kak nov hobi in nimajo več časa.
Vzpodbujaj ga raje v to, da najde to kar ga veseli 🙂

Jaz pa komaj čakam penzijo. Pa imava z možem lep svoj posel, ampak imam tisoč in eno idejo, kako bomo preživljalo svoj čas. Imamo pa veliko tudi drugega dela poleg Tvoj oče je premalo zaposlen, edino okupiran je s svojo službo. Zato se mu svet ruši.

Ploskam!! Več takšnih fac babic rabimo. Ki se upajo postaviti zase.

Večina žensk v penziji v našem kraju je namreč služkinj. Zdaj so celo leto pazile froce, ko ni bilo vrtcev in šol, kuhale za vse itd. Zase in za svoje užitke pa nikoli nimajo časa. Mladi jih dobesedno zlorabljajo za svoje ugodje, one pa nočejo oziroma ne znajo reči ne. Hvala lepa za takšno penzijo.

Vnuka na fuzbal si naj pa kr sami vozijo!

New Report

Close