Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek očetovski dan

očetovski dan

A mi lahko katera pove, kdaj je očetovski dan?

Hvala,

LP

Očetovski dan je 19.3. na dan Sv. Jožefa.
Lepo praznujte!!!

Lep sončen pozdrav,
Kaja

od kdaj??

18.junij

Jaz se tudi sprasujem! Je to se en praznik, uvozen iz ZDA?

Praznik izhaja iz ZDA , že dlje časa pa ga praznujejo – poleg – ZDA tudi v Kanadi in v Veliki Britaniji.

Očetovski dan je na tretjo nedeljo v juniju.

Oja: skomercializiranega Božička smo tudi uvozili in se je krepko prijel 😉

čao

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~ NeVeR RuN FaStEr ThAn YoUr GuArDiAn AnGeL cAn FlY ~

lep pozdrav!
Mislim, da ste malo pomešale zadeve.
Očetovski dan je Sloveniji že dalj časa, podobno kot materinski dan. Bolj “javno” se to praznuje od osamosvojitve naprej, čeprav se je že prej praznoval in sicer na praznik sv. Jožefa, 19. marca. materinski dan pa je na 25.3. ko se Cerkev spominja dogodka, ko je Marija zanosila 8marijino oznanjenje)

lp
in ne misliti, da je vse iz amerike tako kot valentinovo. imamo tudi svoje lepe dneve.

Jaz sem pa pomislila na to, da očetovski dan ni tako znan, ker so včasih le očetje imeli denar za darila in so lahko kupili svoji dragi kako darilo, mame pa ne. Isto velja za osmi marec.

Oh, saj sem zelo za, kar se tice nasih avtohtonih praznikov – npr. Gregorjevega. Pa tudi vlogo in trud oceta je dobro poudariti. Spomnila sem se pac na vse vsiljive reklame, ki jih mrgoli po ameriskih straneh, in cestitke, s katerimi posiljujejo do onemoglosti – ja, to se mi pa upira! 🙁

Za Majano: hvala za razlago materinskega dneva – morda lahko poves se, zakaj se brezmadezno spocetje praznuje 8. decembra (na zelo nelogicen datum glede na to, da naj bi se Jezus rodil 25.)?

Na ta dan je bila spočeta Marija, ko je zanosila njena mama Ana. Njen rojstni dan praznujemo 8. septembra (mali šmaren).

Brezmadežno spočetje Device marije se praznuje 8. decembra. Takrat se spominjamo spočetja Marije (torej njena mama Ana je zanosila Marijo) in je 9 mesecev pred praznikom malega šmarna (8.9.), ko se spominjamo rojstva Marije.

Povzetek 🙂 po domače
25.3. je dan spomina na spočetje Jezusa
8.12. je dan ko se spominjamo spočetja Marije.

malo bolj jasno? Problem je v tem, ker se uporablja enkrat aktivno obliko, enkrat pa opasivno obliko glagola, ki pa v slovenščini ni najbolj pogosta.

pa lep dan še naprej

Brezmadežno spočetje Device marije se praznuje 8. decembra. Takrat se spominjamo spočetja Marije (torej njena mama Ana je zanosila Marijo) in je 9 mesecev pred praznikom malega šmarna (8.9.), ko se spominjamo rojstva Marije.

Povzetek 🙂 po domače
25.3. je dan spomina na spočetje Jezusa
8.12. je dan ko se spominjamo spočetja Marije.

malo bolj jasno?

pa lep dan še naprej

Tudi jaz se sprašujem!!?

Pravi odgovor je, da je mednarodni dan ocetov vsako leto na tretjo nedeljo v juniju. To nismo nic uvozili, tako to je mednarodno priznano in je prav da imajo tudi ocetje svoj dan obelezen.

New Report

Close