očitno bo zmagal Janša
Res bo zmagal. Sicer jaz grem letos na volitve, čeprav ne verjamem, da bo zmagala moja stranka:(
Ali bo kaj bolje? Seveda ne bo, najbrž še slabše, če je to sploh mogoče.
Menim, da je Pahor naredil veliko napako zaradi pojavljanja s Kresalovo in ostalimi, ki niso v preteklosti nič dobrega naredili v politiki. Omajal je zaupanje tistih, ki so želeli novo vlado, brez pridiha preteklega nesposobnega levega vodstva. Škoda.
prejšnja vlada je peljala Slovenijo v samostojnost in EU. Kaj je naredil JJ? Hotel je odstopiti sredi predsedovanja EU, samo zato ker na predsedniških volitvah ni zmagal njegov kandidat.
Potem je pa vrgel par drobtinic, raja pa misli, kako je super krasen.
Tako da pač ni vse isti k.
Pa ne pravim, da je levica idealna, a še vseeno…In ja, mislim, da bo JJ zmagal, predvsem zato ker se desničarski volilci skoraj fanatično udeležujejo volitev, levičarjem se pa ne ljubi.
Po mojem bo zmagal čisto za las, a bo. Si želim, da se ne bi uresničilo, močno želim, a realnost je pač realnost. Še vedno pa globoko upam, da se motim.
Predvsem sem upala, da bi se morda izboljšal sodni sistem, ker sedaj živimo v nepravni državi. Dobesedno, samo tega ljudje, ki nimajo opravka s tem, sploh ne vidijo, niti nočejo videt. Jaz vem iz lastnih izkušenj, da pod to vlado ni za računati na poštenost sodišč.
In flance o tem, da je sodstvo ločeno od oblasti, raje ohranite za naivneže.
Ne rečem, da bi pod drugo vlado bilo kaj bolje, a vsaj upanje je, da bodo spremembe. Ker to, kar se sedaj dogaja, je pošastno.
Vsi nekaj brezveze flancate, kot da pod Drnovškom ni bilo korupcije in kratenja človekovih pravic…. Vse to je bilo in še bolj, ker ni bilo tako izražena opozicija in koalicija, vse skupaj je bilo zelo slabo transparentno, ker so se isti ljudje držali stolov.
Najbolj me je prepičal argument zakaj naj volim nekoga drugega razen Janše je, da je treba vsake 4 leta menjavati oblasti z različnimi strankami, takrat bo transparentnost precej boljša….
Zmagal bo tisti, ki bo dobil večino glasov med ljudmi, ki se bodo udeležili volitev. In to niti slučajno ni isto kot večina glasov slovenskih volilcev.
Če želite spremembo, pač ne tuhtajte v smislu ‘saj bo itak zmagal Janša’, ampak dvignite rit in pojdite volit. Od vas je odvisen izid, ne od Janševih volilcev, ne od anket javnega mnenja in ne od tega, kako zvezde stojijo.
Moja mama je pod prejšnjo vlado normalno uredila zadeve na sodišču, jaz pa pod to resnično dobesedno doživljam kratenje ustavnih pravic.
Ne rečem, da prej tega ni bilo, a kot mi je rekel nekdanji ustavni sodnik: že dolgo ni videl tako skorumpiranega sodstva, kot je sedaj.
Korupcije so vedno bile in to je tudi zadnjič neslo levico, a še vseeno, sedaj je pa malodane fašizem. Mi je prav žal, a jaz to vsekakor tako doživljam. Ne govorim iz nekih namišljenih primerov iz cajtngov, ampak iz tega, kar doživljam na lastni koži, kako mi ta država uničuje življenje.
Karkoli, samo da se nekaj spremeni.
Moja mama je pod prejšnjo vlado normalno uredila zadeve na sodišču, jaz pa pod to resnično dobesedno doživljam kratenje ustavnih pravic.
Ne rečem, da prej tega ni bilo, a kot mi je rekel nekdanji ustavni sodnik: že dolgo ni videl tako skorumpiranega sodstva, kot je sedaj.
Korupcije so vedno bile in to je tudi zadnjič neslo levico, a še vseeno, sedaj je pa malodane fašizem. Mi je prav žal, a jaz to vsekakor tako doživljam. Ne govorim iz nekih namišljenih primerov iz cajtngov, ampak iz tega, kar doživljam na lastni koži, kako mi ta država uničuje življenje.
Karkoli, samo da se nekaj spremeni.[/quote]
Daj no, bodi resna. A veš, da obstaja sodna veja oblasti, ki je (bi naj bila) samostojna….?
Komu to govoriš? Ni treba tudi mene kot začetnico te debate v tole vključevat! Jaz vsekakor grem volit, za Pahorja. Ostalih pa ne morem prislit! Kot pa kažejo raziskave, JJ vodi, sicer glih komaj, a vodi.
Jaz pa imam pač na voljo samo en glas, tako kot vsi. Ga mislim izkoristit, če pa drugi ne, pa na to nimam nobenega vpliva.
Karkoli, samo da se nekaj spremeni.[/quote]
Daj no, bodi resna. A veš, da obstaja sodna veja oblasti, ki je (bi naj bila) samostojna….?[/quote]
Nauči se brat, teorijo pa prodajaj komu drugemu. Imam zelo konkretne izkušnje s sodnim sistemom, zato mi ne hodit s floskulami. Sem že zgoraj napisala, da flance o samostojnosti sodstva prihranite za naivneže. To je vse samo na papirju, pravljice, s katerimi nas pitajo in ki zelo lepo zgledajo v knjigah.
Real life je pa nekaj drugega.
Zelo lahko je teoretizirat in pametovat, dokler se ti ne začne dogajat – potem pa vidiš realnost. Dokler se meni ni zgodilo, sem do zadnjega verjela v te iluzije.
ja, na žalost sem ŠE KAKO resna. Samo itak ne pričakujem, da bo folk dojel, ker ne more. Dokler ne doživi na lastni koži, se jim to zdi znanstvena fantastika. A žal, niti slučajno ni.
Mah, saj se mi ne da debatirat – sem upala, da mi bo kdo kaj upanja vlil, da bo vendarle kaj drugače…a kaže slabo, zelo slabo.
Daj no, bodi resna. A veš, da obstaja sodna veja oblasti, ki je (bi naj bila) samostojna….?[/quote]
Nauči se brat, teorijo pa prodajaj komu drugemu. Imam zelo konkretne izkušnje s sodnim sistemom, zato mi ne hodit s floskulami. Sem že zgoraj napisala, da flance o samostojnosti sodstva prihranite za naivneže. To je vse samo na papirju, pravljice, s katerimi nas pitajo in ki zelo lepo zgledajo v knjigah.
Zelo lahko je teoretizirat in pametovat, dokler se ti ne začne dogajat – potem pa vidiš realnost. Dokler se meni ni zgodilo, sem do zadnjega verjela v te iluzije.
ja, na žalost sem ŠE KAKO resna. Samo itak ne pričakujem, da bo folk dojel, ker ne more. Dokler ne doživi na lastni koži, se jim to zdi znanstvena fantastika. A žal, niti slučajno ni.
Mah, saj se mi ne da debatirat – sem upala, da mi bo kdo kaj upanja vlil, da bo vendarle kaj drugače…a kaže slabo, zelo slabo.[/quote]
Eh, brez veze. In Janša je kriv, ker ti ne dobiš sodnega primera s sosedom? Če bi se pa vlada vtaknila v sodstvo, bi pa bilo pljuvanje, kako si upajo….
Meni taki primeri niso argument. Zakaj je sluzavi Pahor, ali Kresal – Senica ali Golobič – Drnovšek, boljša izbira….? Povej mi en razlog, v čem je njihov program boljši, v čem so te stranke boljše?
Mene pa sam zanima kaj vam je bilo tako fajn oz. kako ste boljše živeli prvih dvanajst let, ko so vladali levaki? Imeli so na voljo 12 let in kaj so storili? Nič. In ves drek, ki so ga naštimali naj bi JJ v samo 4 letih popravil. Kako? Saj ne veste kaj govorite! Moj glas gre sigurno JJ. Pljuvate čez Janšo, pozanimajte se raje o frajerjih a la’ Golobič, Kresal-Senica, Pahor, ipd. Kako so prišli do določenih stvari. Si želite take vlade?
Mah, saj se mi ne da debatirat – sem upala, da mi bo kdo kaj upanja vlil, da bo vendarle kaj drugače…a kaže slabo, zelo slabo.[/quote]
Eh, brez veze. In Janša je kriv, ker ti ne dobiš sodnega primera s sosedom? Če bi se pa vlada vtaknila v sodstvo, bi pa bilo pljuvanje, kako si upajo….
Meni taki primeri niso argument. Zakaj je sluzavi Pahor, ali Kresal – Senica ali Golobič – Drnovšek, boljša izbira….? Povej mi en razlog, v čem je njihov program boljši, v čem so te stranke boljše?[/quote]
Kot prvo bi te prosila, da ne omalovažuješ mojega sodnega primera, o katerem POJMA NIMAŠ!! Si do skrajnosti žaljiva do situacije, ki me dobesedno uničuje, zaradi katere sem že razmišljala o samomoru. In ne, ne gre za pravdo s sosedom (bruh, kakšne pavšalne, neinteligente izjave), ampak za spor z državo, kjer država dobeseno hodi po meni, z vso silo – in čisto ničesar ne morem pri tem storiti! Sodstvu ne verjamem niti toliko, kot je črnega pod nohtom. Samo kaj ti čem razlagat, ker si očitno popolnoma zaprta, s plašnicami na očeh – kot vsi, ki česa takega niso doživeli.
Jasno, da tebi itak nič ni argument, ker tega ne doživljaš. Zate je to vse samo teorija. Blagor ti. Si želim, da bi bila tudi meni, a mi žal ni, moje življenje je pa na robu propada. Zaradi te države, zaradi tega sodnega sistema.
Kot pravijo, zdravi bolnemu ne verjame. Ti želim, da nikoli ne boš doživljala tega, kar doživljam jaz pa še marsikdo.
Ne bom več debatirala, ker me tole preveč razburi.
Adijo, pa čim več bukel preberi.
Kot že zgoraj rečeno, speljali osamosvojitev ter EU. To pač NI nič.
Eni imate pa res kratek spomin.
Seveda ni bilo idealno, a da pa niso ničesar storili…malo se spomnite, kaj je bilo na primer 1991 ali pa maja 2004. Pa še kaj.
Seveda tudi marsikaj slabega, korupcije itd., a da je bil pa kar NIČ, je pa smešno.
aha, zdaj pa kar naenkrat njih ni bilo – prej si pa trdila, da so bili 12 let na oblasti. EU je bil med tem časom. Aja, oni so bili sicer na oblasti, a so ob strani stali, ko se je vse dogajalo.
Daj no, nehaj se smešit.
Sicer pa se ponavadi takole posmehuje samo nekdo, ki je brez argumentov. najlažje je pisati ha,ha, ha in podobne otročarije, povedati pa ničesar, seveda.
Eh ja, pričakovani odgovori.
Grem spat, lahko noč. Nekih dostojnih odgovorov pač itak ni…sem mislila, da bo kdo prišel in raztural politično sceno pa kaj povedal, da je vseeno kaj upanja za naprej, da je kaj konstruktivnega na vidiku, z JJ ali brez JJ…ampak je spet samo obkladanje. Saj, tako kot naši politiki, očitno imamo res točno take, kot si jih zaslužimo.
Lepo noč vsem.