Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Očitno nekaj delam narobe…

Očitno nekaj delam narobe…

Bertrand Russell:
Čovek koji u sebi nema ni trunke filozofskog smisla ide kroz život zatvoren u predrasude nastale iz zdravog razuma, iz uobičajenih verovanja njegovog doba ili njegovog naroda i iz uverenja koja su se u njegovoj svesti razvijala bez učešća njegovog promišljajućeg uma.

Ne. Mlad Alfa in starejši Alfa nista eno in isto.

De omnibus disputandum..

P.S. Kot je razlika med ‘Nouveau riche’ in Aristokracijo.. v sodbnem razmerju: Ruskega Oligarha ali staro milijonarsko družino.

Ne glede na to, kako se Alfa dojema, je človek socialna žival.. prej ali slej se mora prilagoditi družbi. Prestižni klubi ne sprejemajo novih bogatašev, rusov in ostalih obejstnežev.. pokazati moraš veliko več, da si sprejet.
V tem je tudi point teh klubov.

So sicer tudi takšni, izključno za moške.. kamor pa zanimivo MGTOWčki ne hodijo. Niso sprejeti 🙂

De omnibus disputandum..

Bertrand Russell:
Čovek koji u sebi nema ni trunke filozofskog smisla ide kroz život zatvoren u predrasude nastale iz zdravog razuma, iz uobičajenih verovanja njegovog doba ili njegovog naroda i iz uverenja koja su se u njegovoj svesti razvijala bez učešća njegovog promišljajućeg uma.
[/quote]

Oui, lionne:
[img]https://i.pinimg.com/736x/a3/68/ff/a368ffc27a865ddce539d57fd7e8db34–atheism-quotes-clean-quotes.jpg[/img]

De omnibus disputandum..

Feministi so prepricani, da vecja zastopanost moskih na vodstvenih polozajih in lastnistvu kapitala dokazuje zatiranost zensk. Neumnost. Namrec, ravno ti na vrhu piramide so najvecji beli vitezi. Netradicionalisti, sploh playboy-i, pa so jim hud trn v peti. Ziveti netradicionalno zivljenje predstavlja veiko oviro v poslovnem svetu. Bog ne daj, da poroceni sef, kljucni poslovni partner ali mentor, zve, da si MGTOW. Si ga naj…

Veš kaj, sem prebral par komentarjev na tvojo temo,…ti samo ravnaj po svoji vesti, vsi napotki in znanstvene raziskave tukaj bodo izničene, pa dobro, KDO, bo živel s tvojo partnerko, ki jo boš- ZAGOTOVO našel, -….ne se sem obračati za nasvete, TI- ustvarjaš- SAM – SVOJO prihodnost in VERJEMI, DA TUKAJ SPRAŠEVATI,… pojdi raje svoji sreči nasproti, pojdi v družbo, navezuj prijateljstva in nekega dne… boš videl, da imam PRAV, torej- SREČNO….

Hvala za tole. Po vsem prebranem se tudi sam strinjam z vami.

Še enkrat hvala!

Prebrala sem tvoj zapis, malce odgovore…in definitivno ti tudi moj ne bo všeč. In kot prvo – nisem nobena poduhovljena oseba, ne filozof…samo odrasla ženska, z družino ter izkušnjami!
Torej kot prvo – se ne hvališ? Hmm, kakor za koga. Alfa samec, dober izgled…. to že nakazuje na samovšečnost in če s takšnim mnenjem v glavi pristopiš do punce…boš ali obdržal plehko neumnico, ali na žensko, ki rabi popestritev. To je dejstvo.
Kot drugo – na zabavah, lokalih..redko najdeš kaj dolgoročnega. Ni nujno da ne najdeš, ampak…težko.
Tretje – kaj sploh iščeš – lepo, mlado, pametno, resno, odgovorno….super. Ampak – v kateri starostni omejitvi pa si? Ker do 25 punce z VSEMI temi kvalitetami NE boš našel. Vsaj ne v lokalu. Imam hčerko, malo do 27…redno hodi v službo, pridna, vendar – pri teh letih še ne razmišlja da se trdno in resno veže za nekoga. (ajde, če uleti pravi, …zarečeno in pečeno….).
Četrto – sosedov fant, 32 bo, diploma v žepu, ampak – zanj NE OBSTAJA punca, ki bi bila dovolj dobra. Pri vsaki slej ali prej najde pomanjkljivost, ki ni po njegovih merilih.

Če si nekdo idealizira neko predstavo, tak bo težko našel kaj. Vsak ima dobre in slabe lastnosti. In sprejeti ga je potrebno Z VSEMi plusi in minusi. Če na to nisi pripravljen, skleniti nek kompromis (ter dejstvo, da TUDI TI NISI idealen!), potem boš pač še sam ter v iskanju idealnega dekleta po okusu.

In en nasvet, ko boš pogledal tudi v sebe ter lastne želje in daj-dam varijanto (kaj nudiš ti in kaj sprejmeš), potem idi malce v športne vode, sprehode, kakšno društvo, izlet… In definitivno bo uspeh kmalu . Se pa boš moral sprijazniti, da prepotentnih fantov ženske in punce nimajo rade kot partnerja, temveč kot…. (ne želim biti nesramna). Morda stopi malce s svoje gore samozavesti in samovšečnosti in boš presenečen nad učinkom.

Tip se ne hvali samo pač povedal je normalno kot je.. če je vse to res se vid da ima urejeno življenje in neke cilje.. ni ga potrebno kuj popljuvat samo zato, ker sta ti ali pa tvoja hčerka bolj luftarke.

Se strinjam take so samo za na k…. in potem gasa do še lepše 😉

Bo zelo kmalu morala žačet razmišljat…no ali pa tudi ne če ne želi imeti družinskega življenja v prihodnosti. Dalj ko čaka slabša bo izbira ali pa bodo “kvalitetni” moški že oddani.
Osebno mislim, da bo še ena 30+, ki bo imela previsok standard in bo posledično osamljena .. ampak ok vsak posvoje.

Pač ma izbiro. Zakaj bi se zadovljil z žensko, ki ni na njegovem nivoju.

Iz izkušenj lahko povem, da so večinsko ženske tiste, ki ne znajo sklepati kompromisa, ker jim po večini sploh ni jasno, da ko se greš resno vezo (skupno življenje, družina itd..), da je treba kompromise sklepat. Veliko število žensk je danes polom od poloma… do 30 leta luftarijo potem bi pa kar od enkrat vse…(krasnega partnerja, hišo,dober avto, hude počitnice vsako leto, otrok).
V tem letu sem že vsaj 6 kandidatk odebal samo zato, ker ti po parih mescih težijo o zgoraj naštetih stvari to tko ne gre. NI MOJ PROBLEM DA SI 30 LET STARA PA DA SE TEB ZDEJ NEKI MUDI! mislim halo.
Babe ste ekvivalentne 16 letnim mulcom, ki tezijo vrstnicam ze seks takoj ko jo vidijo.. samo da ve tezite za druzino, bajto, pocitnice itd…Beseda KOMPROMIS je ženskam neznanka!

Bom jaz dopolnil (jebache). Take imajo najraje saj s takimi preseksajo vecino svoje mladosti.

Avtor tega DXY posluši ta je edini realno napisu tko kot je. Ne jemli punc preveč resno. Zabavaj se pa naseksi se. Vrjemi meni on isto počnejo samo da maš ti, precej več fore in časa kot one.

Paradoks poslovnega sveta je: “Glej kako partner ravna s svojo ženo (partnerjem), tako bo ravnal s podjetjem in poslovnim partnerji.”
Rusi to nadoknadijo z Vodko – po rimskem pregovoru: “In vino veritas”. Najprej te orenk napijejo, da vidijo ali si vreden zaupanja.

Tako kot vino.. se resnost doma, v družini.. prenese v resnost na poslovnem področju.

Playboye se “prenaša” v določeni starosti (kamor avtor še sodi).. tudi Steve Jobs je lahko hitro menjal partnerice.. potem je moral najti “stabilno” žensko. Trofejne žene, so tako zelo različne po simboliki. Žena predstavlja tebe, je tvoj odsev in ogledalo.

Bolj, ko si sposoben, boljšo PR trofejno ženo imaš. Ampak, za to je potrebno DELATI, ne fantazirati.
[/quote]

Paradoks poslovnega sveta je: “Glej kako partner ravna s svojo ženo (partnerjem), tako bo ravnal s podjetjem in poslovnim partnerji.”

Ni čudno da nam gre cela država u q…c ko pa imamo na oblasti same ped.e in kurbirje…

Tip se ne hvali samo pač povedal je normalno kot je.. če je vse to res se vid da ima urejeno življenje in neke cilje.. ni ga potrebno kuj popljuvat samo zato, ker sta ti ali pa tvoja hčerka bolj luftarke.

Se strinjam take so samo za na k…. in potem gasa do še lepše 😉

Bo zelo kmalu morala žačet razmišljat…no ali pa tudi ne če ne želi imeti družinskega življenja v prihodnosti. Dalj ko čaka slabša bo izbira ali pa bodo “kvalitetni” moški že oddani.
Osebno mislim, da bo še ena 30+, ki bo imela previsok standard in bo posledično osamljena .. ampak ok vsak posvoje.

Pač ma izbiro. Zakaj bi se zadovljil z žensko, ki ni na njegovem nivoju.

Iz izkušenj lahko povem, da so večinsko ženske tiste, ki ne znajo sklepati kompromisa, ker jim po večini sploh ni jasno, da ko se greš resno vezo (skupno življenje, družina itd..), da je treba kompromise sklepat. Veliko število žensk je danes polom od poloma… do 30 leta luftarijo potem bi pa kar od enkrat vse…(krasnega partnerja, hišo,dober avto, hude počitnice vsako leto, otrok).
V tem letu sem že vsaj 6 kandidatk odebal samo zato, ker ti po parih mescih težijo o zgoraj naštetih stvari to tko ne gre. NI MOJ PROBLEM DA SI 30 LET STARA PA DA SE TEB ZDEJ NEKI MUDI! mislim halo.
Babe ste ekvivalentne 16 letnim mulcom, ki tezijo vrstnicam ze seks takoj ko jo vidijo.. samo da ve tezite za druzino, bajto, pocitnice itd…Beseda KOMPROMIS je ženskam neznanka!

Bom jaz dopolnil (jebache). Take imajo najraje saj s takimi preseksajo vecino svoje mladosti.

Avtor tega DXY posluši ta je edini realno napisu tko kot je. Ne jemli punc preveč resno. Zabavaj se pa naseksi se. Vrjemi meni on isto počnejo samo da maš ti, precej več fore in časa kot one.

[/quote]

Če meni, da nekaj dela narobe, potem že nima neke izbire oziroma tudi če jo ima, očitno nekaj ne štima. Če si človek postavlja taka vprašanja, kot avtor, potem išče neko spremembo oziroma zasuk v življenju. In ta, ki ji repliciraš, je napisala tako, kot je, realno in kot sem napisal že sam, okrog 25 bo težko našel že kaj stabilnega. Težko, ne le zato, ker bi jih bilo malo, pač pa tudi zato, ker je mala verjetnost, da je sam “naravnan”, pripravljen kaj takega poiskati in to zgraditi. Če je človek peveč idealistično naravnan, mu zrušena pričakovanja lahko hitro poberejo voljo (do gardnje). In potem mgtow dobi novega kandidata.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

S tem, da so oz. smo punce pri 25ih na prehodu, ko se naveličamo neresnih in žaljivih tipov, se ne bi strinjala. Povsem posplošeno napisano. Sama sem pri 20ih mela krajšo zvezo s tipom, ki je 4 leta starejši od mene, pa sem takrat bila popolnoma resna in vedela kaj si želim. Nič od tega ni pomagalo, saj me je brez dostojnega slovesa odpikal, prizadel. Tako da ženska ne rabi biti stara 25, da se naveliča takih tipov. Jaz sem dala to čez že prej. Sedaj imam 21 let in še vedno vem kaj si želim. Spoznala sem novega, s katerim sem srečna in me spoštuje ter ima rad, čeprav se mi to še nedolgo nazaj ni zdelo možno.

S tem, da so oz. smo punce pri 25ih na prehodu, ko se naveličamo neresnih in žaljivih tipov, se ne bi strinjala. Povsem posplošeno napisano. Sama sem pri 20ih mela krajšo zvezo s tipom, ki je 4 leta starejši od mene, pa sem takrat bila popolnoma resna in vedela kaj si želim. Nič od tega ni pomagalo, saj me je brez dostojnega slovesa odpikal, prizadel. Tako da ženska ne rabi biti stara 25, da se naveliča takih tipov. Jaz sem dala to čez že prej. Sedaj imam 21 let in še vedno vem kaj si želim. Spoznala sem novega, s katerim sem srečna in me spoštuje ter ima rad, čeprav se mi to še nedolgo nazaj ni zdelo možno.
[/quote]

Seveda je posplošeno, saj ni bilo mišljeno za vse. So tudi izjeme.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Vse ženske mlajše od 30 let pa tudi ne iščejo samo tega, da bi se ne vem koliko izživljale (v smislu “si dale duška”). Pri svojih zgodnjih 20ih letih si seveda privoščim tudi žuranje, občasno uživanje alkohola, druženje s kolegicami, norih dogodivščin na morju ipd., kar pa še ne pomeni, da hkrati nisem dovolj resna za zvezo z moškim. Meni brez problema uspeva oboje. Vse v mejah normale. Kdo pa govori o tem, da bi ga žurala, norela kot kakšen manijak vsak teden, celo vsak dan pa ne vem kaj še vse.

To s tem “izkoriščanjem” tipov le za občasno zabavo je pa tudi malo preveč nasplošno napisano. Nismo vse punce oz. ženske take. Mogoče nekatere ja, vendar se vsekakor ne more metat vse v isti “koš”. Jaz si recimo nikoli nisem želela niti privoščila kaj takega, ker se mi pač take avanturice ne zdijo point mojega lajfa. Za v filmu pogledat že mogoče, realnost je pa malo drugačna. Tiste (in pa seveda tudi tisti), ki to počnejo, se pa pomoje čez leta mogoče vseeno sami pri sebi zamislijo kaj so počeli. In na tak način morda tudi koga prizadeli. Moja prva zveza je bila ni dvakrat za rečt ravno taka… s strani njega (da ne bo pomote)… toliko o tem, da le ženske iščemo kratkotrajne zabavice in človeka nato “odvržemo”.

Seveda je posplošeno, saj ni bilo mišljeno za vse. So tudi izjeme.
[/quote]

Ja. Vendar najti izjeme (kakor tudi v moškem svetu) je pa zgodba zase. Ni lahko. Vendar bi še vedno lahko rekli, kdor išče ta najde. Žal pa trud v življenju ne obrodi vedno sadov. Nažalost. Veliko dobrih ljudi nima te sreče.

Ja. Vendar najti izjeme (kakor tudi v moškem svetu) je pa zgodba zase. Ni lahko. Vendar bi še vedno lahko rekli, kdor išče ta najde. Žal pa trud v življenju ne obrodi vedno sadov. Nažalost. Veliko dobrih ljudi nima te sreče.
[/quote]

Res je, ampak ni treba vedno najti izjeme. Včasih je pač treba biti potrpežljiv in počakati. Jaz sem že pri 19 mislil, da sem resen oziroma sem želel resno zvezo, vendar mi je danes jasno, da sem bil popolnoma nezrel za kaj takega.

Vem, da sem 7 let mlajša od tebe in si dal več v življenju čez kot jaz. Zato ti ta komentar verjetno ne bo pomenil prav dosti, vendar vseeno glede na to, da imam čas…
Že kot najstnica in še nedolgo nazaj, ko sem imela 20 let, sem vedno mislila le na to, da je zunanji izgled eden izmed najpomembnejših stvari. Da me bodo zaradi tega ljudje (v tem kontekstu predvsem moški) imeli raje. Zato mi je bil šport in s tem povezana vitka postava vedno prioriteta v življenju. Prav tako sem se celo gimnazijo učila kot “nora”, da sem dosegala čim boljše rezultate, ki bi mi omogočili izbran študij. Mislila sem, da se bom lahko z dobro izobrazbo ponašala pred drugimi. Po maturi in začetku študija sem kaj hitro ugotovila, da je to izgubilo smisel. Izgubilo smisel vse skupaj s tem, ko sem dojela, da sem se le matretirala na nek način, življenje je pa šlo mimo mene. Koliko ur sem prebila za knjigami ali pa prešvicana na trenažerju, med tekom po gozdu… Samo zato, da bi lahko potem občudovala svoje dosežke in s tem mislila, da se bom uveljavila med ljudmi. Veš prav nič mi ni pomagalo. Nikoli nisem imela fanta medtem, ko so se moje sošolke lahko hvalile s svojimi tipi in zmenki. Zato me je vse skupaj samo še bolj bolelo. Toliko truda kot sem vlagala v sebe, da bi bila čim boljša, nikoli nisem bila dovolj dobra za sebe. Bolj kot sem se fokusirala na druge ljudi, ljudi ki so me obkrožali v življenju, bolj sem bila potrta. Primerjanje z drugimi je lahko precej porazno. In tako sem sprevidela, da je najbolje delati na sebi v neki normali meri hkrati pa se ne preveč obremenjevati s tem, zakaj si samski. Jaz sem prav tako mislila, da ne bom nikoli spoznala nekoga za resno zvezo. Pa sem ga. Res da je malo starejši od mene, vendar mi to povsem ustreza. Tudi neke stare meje, klišeje v svoji glavi sem razbila s tem, ko sem prej govorila, da ne bi bila s tipom, ki je več kot 5 let starejši od mene. In glej si ga zlomka… sedaj se mi ravno to dogaja… “zarečenega kruha se največ poje”.

Pa ko si napisal, da se ženske zapodimo za nekom, ki se nam ne posveča in vidi le naše mednožje, se s tem ne bi strinjala. Jaz osebno recimo nikoli nisem iskala tega. Ravno obratno. Če so me obkrožali taki tipi, sem se jih lepo izognila. Saj vendar nimamo 5 let, da se bomo šli igrice za otroke… ignoriranje in podobne neumnosti, češ da delujejo vabljivo… ah prosim vas.

In še za konec, da dam repliko na tisto glede plehkosti punc in kako večina misli, da je brez pomanjkljivosti, v drugih (tipih) pa vidijo le napake… prepričana sem, da obstajajo tudi take kot sem jaz. Take, ki tiho delajo in se trudijo vsak dan, pa jih (vsaj dokler nekoga ne spoznajo) nihče ne opazi. Sprašujejo se, kaj bi lahko bilo narobe z njimi, s tem pa si le delajo škodo-uničujejo še tisto malo samozavesti, ki so jo imele oz. jo imajo. Tako da obstajamo take, ki vidijo še preveč “pomanjkljivosti” na sebi, drugim pa le-teh ne oporekajo.

Res je, ampak ni treba vedno najti izjeme. Včasih je pač treba biti potrpežljiv in počakati. Jaz sem že pri 19 mislil, da sem resen oziroma sem želel resno zvezo, vendar mi je danes jasno, da sem bil popolnoma nezrel za kaj takega.
[/quote]

Ja, se strinjam. Tako sem čakala tudi jaz, čeprav znam bit po karakterju precej nepotrpežljiva. A se je obrestovalo. Jaz pa zase v teh letih ne bi rekla, da sem nezrela. Trenutno mi manjka le še finančna samostojnost, na kateri delam. Ostalo je pa kar na mestu bi rekla.

Ja, se strinjam. Tako sem čakala tudi jaz, čeprav znam bit po karakterju precej nepotrpežljiva. A se je obrestovalo. Jaz pa zase v teh letih ne bi rekla, da sem nezrela. Trenutno mi manjka le še finančna samostojnost, na kateri delam. Ostalo je pa kar na mestu bi rekla.
[/quote]

Kolk si zrel (govorim za uspešen odnos), itak pokaže šele praksa/izkušnje skozi leta, ko si v zvezi z nekom in nič drugega.

Kolk si zrel (govorim za uspešen odnos), itak pokaže šele praksa/izkušnje skozi leta, ko si v zvezi z nekom in nič drugega.
[/quote]

No to je pa tudi res. Sej je isto kot v športu… dokler ne probaš, ne moreš vedet, kako uspešen boš lahko.

No to je pa tudi res. Sej je isto kot v športu… dokler ne probaš, ne moreš vedet, kako uspešen boš lahko.
[/quote]

Tako je, eno so predstave o sebi in o tem, kako bi bilo, drugo pa je resnično življenje.

Da, tudi jaz delam vse narobe in o tem se sprašujem že 27 let. Sem mlada, lepa baje, z mag, premalo plehka ampak me nihče ne povabi na kavo… ne vem kaj je narobe. Konstantno imam občutek da se mi godi krivica. Zdi se mi, da imajo tipi radi ravno instagram avse, ki se veliko smejejo… presenetil me je ta zapis ki pravi nasprotno, se mi pa zdi da delujes precej tecno

Kaj pa dobra dela? Morda pa tako spoznaš kakšno neplehko, ki se ukvarja s humanitarnostjo, živalmi…

Včeraj sem bila na neki množični prireditvi in presenečeno ugotovila, da obstaja arhetip mlade mamice. Neverjetno veliko jih je bilo nizkih, z občutnim viškom kg, temnimi, gladko počesanimi lasmi v rep, okroglim obrazom, krompirjastim nosom in očali. Še partnerju sem rekla, da kaj je zdaj to, ali imajo kak shod ali kaj, in se je tudi njemu zdelo, da so same take. Daleč od instagram bejbik.
S temi bejbikami je pa tako: ker se razkazujejo, so kričave in glasne, se pač opazijo in potem ljudje mislijo, da jih je veliko. V resnici jih ni. Moja hči je v najstniških letih, ima sicer Instagram, ampak gor daje fotke s športa in podobno. Nobena njenih prijateljic ni afna, od sošolk (cirka 20 deklet) se samo ena važi po Instagramu.
Moje izkušnje iz časa samskosti: čim bolj nikakršen je bil tip, tem višja merila je imel glede žensk. Nekaj časa sem se trudila z enim malim, žgoljavim, plešastim Verjamem v to, da imaš lahko smolo in enostavno ne spoznaš prijetne osebe, še bolj se mi pa zdi, da nas/vas pokopljejo prevelika in nerealna pričakovanja. In sračji princip čim večje bleščave, čeprav seveda vsi vehementno to zanikate. Ne išči kot po katalogu ženske, da se boš lahko postavljal z njo pred frendi, ampak išči prijetno, dobrosrčno, modro, privrženo družico. In ne mi res spet z mantro, da je večina punc instagramska. Ni.
Aja, pa jaz res ne bi cel lajf večer za večerom razpravljala o smislu življenja. Včasih paše govorit tudi o vsakdanjih nepomembnostih.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close