Očitno se me želijo znebiti
Na kratko naj opišem problem: konec leta bom izpolnil pogoje za penzijo. Sem ivalid 3 kategorije in delam v proizvodnji. Podjetje je dobro stoječe, vendar bo zaradi prestrukturiranja do konca leta viška nekje 70 ljudi. Vodilni so nam metali pesek v oči – da bo to mehka varianta. Tudi meni so ponudili možnost predčasne upokojitve – izpolnil sem vse, kar so rekli, ko pa je pravnica izračunala višino odpravnine (zakonska osnova, nič več), so si premislili in dejali, da me potrebujejo. Potem pa se je začelo šikaniranje. Delam to, kar sem delal do sedaj, vendar ni nikoli dovolj. Nekajkrat sem nadrejenemu povedal, da – žal – ne morem izpolniti vsega, ker enostavno ne morem. Saj veste – človek se trudi, kolikor se da, ko pa ne gre več – pač ne gre. Sem še tista generacija, ki stisne zobe in proba, vendar… Šel sem k zdravniku, nastopil stalež in sem doma že skoraj mesec, danes pa sem dobil obvestilo delodajalca – opomin pred prenehanjem delovnega razmerja zaradi neizpolnjevanja navodil, odklanjanja dela, nevestnega dela in s tem povzročitve škode podjetju. Kaj na sedaj? Naj grem po končanem staležu v službo in če nekaj ne bom mogel narediti, mi bodo dali odpoved? 8 mesecev pred redno upokojitvijo? Ali je to mobing? Res ne vem, kako naprej – kar sem gradil skoraj 40 let, se bo porušilo v parih mesecih? Kaj mi svetujete? V naprej hvala.
Forum je zaprt za komentiranje.