Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija OCR programi in šumniki???

OCR programi in šumniki???

Pozdravljeni!

En problem… Inštalirani so WIN XP, nov skener HP 3500C, priložena programska oprema ReadIRIS OCR… Šumniki ne delajo – še več – nimam možnosti nastaviti slovenskega jezika. OK, poskusim z Abby Fine Reader… zadeva prav tako ne dela… OK, poskusim s Text Bridge-om, ki ga imam od starega Mustek skenerja (mimogrede, v WIN 98 je Mustek delal super)… zadeva ne dela! Stara dobra Recognita tudi ne…
Sem pogledal PDF file, priložen k ReadIRIS-u, pa piše, da se software “na nek način sklicuje na multilingual settings” v nadzorni plošči. Imam slovenski razpored tipk na tipkovnici in slovenski jezik. Samo slovenski!

Kaj je narobe, mi lahko pomagate?

LP, Bojč.

Kako da ti pri abby-u ni delalo? Katero verzijo si pa preizkusil? Meni abby uspešno prepoznava vse tekste, s šumniki vred, tako verzija 4 kot 5. Je pa treba pri abbyu nastaviti slovenski jezik, če želiš da prepozna tudi te znake.

Meni je na win98 skener GENIUS Colorpage-vivid pro II normalno delal, ko sem pa naložil winXP pa skenerja niti inštalirat ne morem. Ne preostane mi drugega kot da naložim na drugo particijo še Win98.

Ti, torej je res? Vivid pro II ne dela pod Win XP pa če se ubiješ? namreč na njihovi spletni strani je drajver za katerega je izrecno rečeno, da je za XPje. Če boš kaj zvedel me obvesti.

Pri Abe fine readerju lahko šumnike dodaš sama. Pojdi v Tools Options Recognition in tam izberi Edit language. Kreiraj New na osnovi English in enostavno šumnike dopiši notri vmed ostale črke (Posebej velike in male). Piši mi, če ti ni jasno. Zgleda komplicirano, pa ni.

Wega hvala!

Šele, ko sem dodal šumnike na bazi angleškega jezika dela. Čeprav – to ni to, a ne? Slovenščine še zmeraj ni v v bazi podatkov, vendar mi Abby zaenkrat dela. Mimogrede, uporabljam verzijo 6.0 (ki bi naj imela v sebi nekaj deset jezikov, tako kot ReadIRIS).

LP, Bojč.

Ja, slovenščine ni, so pa šumniki, kar je pravzaprav edino pomembno. Najbrž ne dela črkovalnik, ampak to se mi ne zdi pomembno saj tekst potem itak odpremo ponavadi v kakšnem Wordu.

Misliš na strani od vivid pro II ?
Tistega sem res zadnjič potegnil dol iz neta pa mi sploh ni delal. Pol sem ga še enkrat pa tud ni.

Ko ga inštaliram mi napiše: target write file error , pritisnem enter in spet…3-krat mi to napiše. Na koncu pa še napiše da ni inštaliralo.

Zazipano iz interneta sem odzipal v namizje in imel v mapi. Potem sem v mapi pritisnil na ikono-setup. Ali bi prej shranit v datoteko od skenerja (in ne na namizje) in šele potem inštalirat?

kakorkoli, Andrej, zadnjič sem pri znancu nekoliko sestopil iz oblakov. Saj veš, tisto, kva, a še enga skenerja ne znaš inštalirat, dej ga bom jaz – potem pa… je šla urca sta šli dve, pa tri pa… ne gre. Ni mi ratalo pa da ga jebeš. Torej če ti rata dej mi piš. Tistega znanca se namreč še vedno malce izogibam…

OK 🙂
Če bo pa prej teb ratalo pa ti piši…

Tudi jaz sem imela isti problem. Imam namreč skener
ColorPage Vivid Pro II in pa naložne windovse XP. Dolg časa em se trudila, da mi je ratal.

http://www.geniusnet.com/

Gonilnik za windovse 2000!!

Meni sedaj dela!!

Upam da vama kaj rata!

LP

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close