OCVRTE BANANE
Sestavine
2 banani
4 ananasovi obroči iz konzerve
10 žlic ananasovega soka iz konzerve
100 g tempura moke
1 žlica sladkorja
1 žlica medu
2 žlici limoninega soka
olje za cvrenje
PRIPRAVA:
Moko raztopimo v ananasovem soku, tako da nastane gosto tekoča omaka. Če je soka premalo, dolijemo nekaj vode.
Banani olupimo in razpolovimo po dolžini in nato še po širini.
Med zmešamo z limoninim sokom.
Segrejemo olje za cvrenje. Sadje povaljamo v masi in približno 2 minuti cvremo v vročem olju. Sadje poberemo z žičnato zajemalko in ga odložimo na papirnato brisačo, tako da vsrka vso odvečno maščobo.
Ocvrto sadje serviramo na krožnik in prelijemo z medom in limoninim sokom. Okrasimo lahko s sezamovimi semeni ali kokosovimi drobtinami.
Tempurina moka 150g, “1 razred” – lahko kupiš v Mercatorjevih veleblagovnicah ali v Maximarketu in Nami.
Sestavine: moka , koruzni škrob, riževa moka, kvas, sladkor, sol
To sem videla in poskusila v afriki, je slastno, preprosto in sodi k uzitkom ob zaru:
neolupljeno banano prerezes po dolgem, ampak ne na koncih, v bistvu samo en tak zleb, v katerega potisnes kaksno podolgovato cokoladico. nato das vse skupaj na zar, po parih minutkah dol, olupis in njami!!! Opozorilo: ta pregreha je seveda kaloricna bomba!