Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Poroka Od brata punca in ime otroka

Od brata punca in ime otroka

Brat in njegova punca sta skupaj že precej let, vsa ta leta sva se midve med drugim pogovarjali tudi o otroških imenih. V smislu: kako pa bi ti dala ime, če bi imela punčko in podobno. In vsa ta leta ji govorim, da če bi jaz imela punčko, bi ji dala ime to in to (ne bom napisala imena), hkrati pa sem vedno povedala, da mi je to ime najlepše na svetu in da mi druga niso tako všeč.

Včeraj je rodila in dala svoji hčerki to “moje” ime. Celo nosečnost je naštevala neka druga imena, sedaj pa mi zarije nož v hrbet. Tako sem jezna na njo, da bi bilo najboljše, da se mi nikoli več ne prikaže pred očmi.

Kako bi ve odreagirala v takšni situaciji? Jaz sem namreč dokaj zamerljive in tudi malce mašpčevalne sorte in vem, da bo njena poteza zelo vplivala na najin bodoči odnos.

Očitno ji je všeč enako kot tebi, jaz sem vedno vesela somišljenikov.

….namesto, da si vesela in srečna, da bo zdrava deklica, tvoja nečakinja, nosila najlepše ime na svetu, razmišljaš o maščevanju.

Ti si ena koza.
Bratovo dekle ti je želelo izkazati čast, ker je dala njunemu otroku ime, za katero ve, da ti je zelo všeč.
Ne razumeš?
Povprašaj ju, naj ti sama povesta.In ti lahko daš svojemu otroku tisto ime, ki je ljubo punci tvojega brata.
Maščevalna?Zamerljiva? Uboga….

Ste eni ubrisani, prav res. Ime… mislim a imaš lastniško pravico na imena? 🙂

kdor prvi pride, prvi melje
ji je ime Ana? če ne, nima najlepšega imena na svetu

In na koncu se bo zgodilo, da boš imela ti fantka, pa bo vsa jeza res brezveze.
Stisni k sebi to malo štručko, saj je malo tudi tvoja. In ji zaželi vse najbolje na življenjski poti.
Jezna in maščevalna pa škodiš le sama sebi.

Iskreno povedano?
Če je res tako, kot trdiš ti, da je dala otroku “tvoje” ime, res ni lepo od nje. Izbrala pa sta ga skupaj s tvojim bratom, al ga je sama določila? Brat ni vedel, da je to “tvoje” ime? Pa si zihr, da boš imela kdaj otroka tega spola?
Torej, s tem, da si zamerljiva in maščevalne sorte, sama sebi greniš življenje. Po mojem mnenju je življenje far away prekratko in prelepo, da bi se ljudje med sabo požrli zarad imena otrok.
Jaz bi ji na tvojem mestu povedala svoje mnenje o tem, se z njo pogovorila, ker ima zihr svoje razloge, da ima otroček “tvoje” ime. In mal dvomim, da bi mu dala to ime sam zato, da bi “ti zarila nož v hrbet”.
Razmisli prej, ko narediš bedarijo, ki jo boš obžalovala. Raje se veseli dejstva, da si teta in da bo tvoja nečakinja imela tako čudovito ime. Zihr ga bo lepo in spoštljivo “nosila”.
Pa raje pomisli, kako boš nečakinjo peljala kam na sprehod, pa na sladoled, pa ji kupila eno cotkano plišasto žabico, pa igrala z njo badminton, pa klepetala o tem in onem. Men je čudovito bit teta štirim nečakinjam. Sama imam doma tri pubece in “moje” omiljeno ime je ostalo brez deklice, ki bi ga nosil. Tako da… “Pomembnejše od dejstva samega je tvoje odnos do njega,” je nekdo rekel.

Ne bodi jezna oz. jeza bo minila čim boš videla malo deklico. Pri meni je svakinja tudi naredila da mi je “prevzela” ime za punčko, nisem bila nevem kako zelo jezna bolj razočarana ker mi je med nosečnostjo govorila čisto druga imena.

razumem, da si jezna, tudi men ne bi bilo vseeno
ampak, zdaj je prepozno, od tebe pa je odvisno kak odnos bosta imeli naprej
razmisli, če se splača zaradi imena pokvarit odnos.

Lepo ji povej, da si ful razočarana, ker je to naredila.Bog ve, če ni res mislila, da boš vesela.
vprašaj, povej, potem pa se odloči kako naprej.
Ti pa garantiram, ko boš imela svojega otroka in mu dala drugo ime…ti bo kapnil, da mu samo to ime paše in nobeno drugo

Kako pa veš, da boš ti kdaj imela punčko? Jaz imam tudi izbrano najlepše ime za punčko, pa mi to nič ne pomaga.

Sem sem dala svojemu sinu najbolj priljubljeno ime moje sestrične za fantka. Nisem vedela, povedala mi je, ko sem bila noseča in sem ji povedala, katero ime mi je všeč. Pa sem vseeno dala sinu to ime, čeprav sem imela še dva meseca časa za razmišljanje o novem. Zdaj je noseča ona, pričakuje fantka in mi čisto nič ne zameri, ker ima kup novih idej.

Moja svakinja je dala sinu moje in moževo najljubše ime, je imela pač prej otroke. Big deal.

Sploh pa, če še nisi vedela, ima več ljudi isto ime, in tvoje razmišljanje o zameri in maščevanju je infantilno.

Grow up.

Kakšno čast je hotela izkazati? Hotela me je “zajebati”, ker ve, da v družini ne bomo imeli dveh otrok z istim imenom.

@nmj
: zaenkrat kaže, da bom tudi jaz imela punčko, razen če so se zmotili.

@sergejah
: nisem zapisala, da je ime tebi najlepše na svetu ampak, da je meni. Kaj ti ni jasno?

pa saj ji daš lahko še vedno tako ime, če boš imela hčerko…bosta pač dve v družini.

Veš kaj, če pa misliš, da da nekdo določeno ime svojemu otroku samo zato, da bi zajebal tebe, se pa res previsoko ceniš. Ne vrti se svet samo okoli tebe, in izbira imena otroka res ne temelji na tem, da boš nekoga podjebaval.

No, jaz poznam sestrični, ki imata enako ime, ker je bilo pač obema garniturama staršev najbolj všeč. Je pa staro ime in niti ne nevemkako lepo, še manj pa priljubljeno. Nakar sta bili celo še sodelavki 🙂

pa še nekaj. lahko, da si premisliš. meni je bilo včasih sara naaaaaaaaaaaaajlepše ime pod soncem. danes pa…niti slučajno…

…in o kakšnem imenu govorimo?
Mi imamo tudi dve sestrični, ki imata enako ime in kaj zdaj…jbg, pač. Malo je problema s komunikacijo, ko sta skupaj, drugače pa je OK.

Ma ja, saj imajo očetje in sinovi tudi pogosto isto ime, za nameček pa še dedki pa še kakšen stric. Pri nas v družini je vse polno Janezov, tako da moraš zraven vedno dodat še ata Janez, stric Janez, brat Janez, ta mali Janez …

jaz bi bila tudi jezna. A bi odmerila in šla preko. Mala deklica je tvoja nečakinja, dete tvojega brata in to je bistvo. Nič naj ne ogrozi vajinega odnosa z bratom ali tvojega z nečakinjo. Tudi svakinja, ki nima dovolj domišljije, da si izbere nekaj svojega………

Na tvojem mestu bi šla še enkrat brat knjige o imenih in sigurno boš našla nekaj, kar ti bo še ljubše. Jaz sem tudi že leta imela izbrano ime, otrok ga je dobil, a čez leta sem slišala eno, bolj redko, ki mi je zelo všeč. Mi je kar malo žal postalo :-))))))))

mogoče še ena kompromislna rešitev – svoji deklici daj dve imeni

ja res hud problem,na tvojem mestu bi dala prijavo na policijo.
ne mores verjet

Nisem vedela, da imaš lahko predkupno pravico na nekem imenu.

Evo, še ena, ki se ji je to zgodilo. Moja svakinja je pač…raje ne bi o tem, je pa sigurno to storila zanalašč (všeč ji je pa tudi bilo). Meni sta bili in sta mi še vedno všeč samo dve moški imeni in sicer bratovo in še to, ki sem ga izbrala za sina in je to dobro vedela, rodila 3 mesece pred mano, tako da res svojemu sinu nisem mogla dat tega imena, ker bi bila prevelika zmešnjava. No, in tako je mojemu sinu ime tako kot mojemu bratu (pa ne moreš verjeti koliko pripomb je bilo na to z njene strani) . Sem bila pa zelo prizadeta takrat, samo saj otrok ni nič kriv.

Moja sestra je tudi dala svojemu sinu ime, ki sem ga izbrala za (morda bodočega) sina. Na koncu sem dobila samo hčerke in sem vesela, da nekdo v družini ima ime, ki mi je tako všeč.

ma vse ste bolj papeške od papeža… jaz avtorico čisto razumem, sploh če je svakinji dala vedeti, da želi ona uporabiti to ime… ni lepo, res ne

New Report

Close