Od brata punca in ime otroka
Pa kaj ste ve, ki pišete, da so vam sorodnice ZANALAŠČ ukradle imena in z njimi poimenovale svoje otroke ČISTO PRKURJENE????!!!
Kaj mislite, da one sovražijo svoje otroke in jih bodo morale celo življenje klicati z nekim imenom, ki so ga dobili le zato, da bi te mame nagajale svojim sestričnam, pa svakinjam ipd?
Kakšnim mamam ste se rodile, da ste tako butaste?
Zato, ker gre za otroka v ožji družini, ki bosta samo nekaj mesec narazen rojena.
Drugače bi bilo, če bi šlo za ženo od brata od mrzle tete, ki jih vidim 1x na 10 let. Z bratom pa se vidimo vsak dan, živimo v bližini in res ni ugodno, da imata deklici skoraj enake starosti isto ime.
In ona je celo nosečnost nabijala z nekimi drugimi imeni, sedaj pa kot strela iz jasnega hopa cupa po tem imenu. Čeprav je vedela, da sem tudi sama noseča in da po napovedih pričakujemo punčko.
No, jaz pa že razumem, da je jezna. Če že skoz govori, da je to za njo najlepše ime. Una pa skoz, da bo drugo dala.
Ampak jaz bi vseeno dala hčerki to ime. Briga me! Pa naj bosta dve v družini. Nič zato! Saj menda ne visite cele dneve skupaj. Pa tudi če.
Jaz na to, kdo še nosi to ime, sploh nisem nikoli gledala. Če je men to všeč, ga bom dala.
Imam pa tudi jaz že izbrano najlepše ime za punčko, pa imam ta zadnja dva fanta. 🙂 Mi nič ni koristilo najlepše ime. 😉
Če ti bo takrat, ko boš sama rodila hčerko (mogoče bodo pa sami fanti!), to ime še najbolj všeč od vseh imen, jo poimenuj enako. Zakaj bi se sekirala, če imata sestrični enaki imeni – mogoče se sploh ne bosta veliko družili, saj bo razlika v letih prevelika. Če verjameš ali ne, ti to ime čez leto ali dve ne bo več najlepše. Meni je bila pred petimi leti blazno všeč Simona, danes tudi pod razno ne – in se opravičujem vsem Simonam ;).
Jst mam dve sestri….ena je Jožica, druga je Pepca!
In, ko je Pepca rodila prvega otroka…..ji je dala ime Jožica!!!!!
Ne vem, kako daleč si ti v zvezi z naraščajem, ampak sem prepričana, da ko boš na porodni mizi predihavala zadnje popadke, ti to “ukradeno” ime ne bo več všeč in bosta s partnerjem imela izbrano čisto posebno ime!!!!!
Zato, ker gre za otroka v ožji družini, ki bosta samo nekaj mesec narazen rojena.
Drugače bi bilo, če bi šlo za ženo od brata od mrzle tete, ki jih vidim 1x na 10 let. Z bratom pa se vidimo vsak dan, živimo v bližini in res ni ugodno, da imata deklici skoraj enake starosti isto ime.
In ona je celo nosečnost nabijala z nekimi drugimi imeni, sedaj pa kot strela iz jasnega hopa cupa po tem imenu. Čeprav je vedela, da sem tudi sama noseča in da po napovedih pričakujemo punčko.[/quote]
Meni se to res ne zdi prevelika komedija. V šoli je zelo veliko primerov podvojenih imen, otroci so skupaj vsak dan 6, 7 ur, pa se znajdejo. Toliko pa menda sestrični le ne bosta skupaj?
1. Ko boš čez toliko in toliko let dobila punčko, ti bo zihr sedlo kakšno drugo ime – preverjeno,
2. Do imen nimaš nobene predkupne pravice
3. Verjetno je ime izbiral tudi tvoj brat – torej, zakaj bi on ne mogel odločiti in dati imena, ki je po vsej verjetnosti njemu najljubše
4. tvoja čustva so otročja in nedostojna – upam, da si jih upala pokazati le na MONu, kjer si anonimna, da bi bila pa zato še maščevalna ipd. – lepo prosim!
5. Očitno imaš v življenju opraviti z zelo malo težavami, da se spotakneš v tako stvar in iz nje delaš štalo
Veš kaj, da si jezna, je tvoj problem.
Svakinja je dala tako ime svoji deklici, kot je ji je všeč pa verjetno je tudi tvojemu bratu. Možno celo, da je ime izbral tvoj brat. Možno, da mu je imana naštevala pa je še tvojega povedala zraven in je zagrabil …Kaj pa veš! Bog pomagi, če jima je všeč “tvoje” ime. Dvomim, da se je takrat, ko je rodila sploh spomnila nate.
To je res brez veze! Meni so tudi kar po vrsti pobirali imena, ker sem zadnja med ožjimi prijatelji in sorodniki rodila! A si lahko misliš? In ko sem rodila in je mož gledal otroka, je rekel …. veš kaj, tale fantiček je pa in je povedal ime. Ime, ki ga prej nikoli nisva omenjala. In je to zdaj najlepša kombinacija, fantku res pristaja. Od prejšnje zaskrbljenosti, ala, naš otrok bo brez imena, ker so moja najljubša imena “porabljena” … Pa pri drugem je bilo podobno, le da sem jaz “zavzihnila” ime.
In potem čez par let vidiš, da je ime precej trivialna zadeva. Da starši kar preveč tekmujejo v izvirnosti imen in se jim zdi, da je ime že prvi dosežek v nizu uspehov otroka.
Jeza je torej povsem tvoja stvar, sama si kriva, da si jezna. Verjemi, da se tvoji koruzni svakinji in bratu niti ne sanja ne, da zdaj ti vsa penasta na monu razlagaš, kako sta ti ukradla ime. Njune misli so povsem drugje.
Ene ste res hecne, kje vse vidite probleme!
Ne bom komentirala tega žlabudrala.
Mi pa ni jasno kako se lahko sfokusirate samo na eno ime. Midva z možem sva imela za vse tri otroke zbrana tri različna imena (9 imen) in sva se šele v porodni sobi, ko sva zagledala otroka, lahko odločila katero ime mu “paše”. Vsi trije so sinovi in nikakor ne bi mogla dati drugemu imena, ki sta “ostala” od prvega. Tudi trejemu nisem dala “ostanka” od prvih dveh. Izbor za prvega Andraž, Anže, Aljaž; izbor za drugega Gašper, Blaž, Nejc; izbor za tretjega Leon, Lovro, Lenart meni je preveč imen, da bi mi bilo lahko samo eno ime najlepše na svetu. Nam so rekli, da bomo verjetno imeli fante in na imena za punčke sploh nismo pomislili, če bi dobili punčko, bi bila nekaj dni verjetno samo “punčka.
Sicer pa šola za naprej, ne izdajajte imen, ki jih nameravate dati svojim potomcem!!!!
Ne morem verjeti, da se iz tega dela tak big deal. Namesto, da bi bila presrečna, da si postala teta, da je s punčko vse ok … ne, res ne morem dojet, da obstajajo ljudje s tako miselnostjo.
Ko boš rodila svojega otroka, boš razumela, da ni vse v imenu … ja, lepo bi bilo, če bi jo poimenovala tako kot si si zamislila, ampak ne zdej delat tak halo iz tega.
Delat tak cirkus zaradi imena, pa najlepše. Daj se zamisli, kaj boš potem naredila pri drugem otroku,ko ti bo zmanjkalo idej za imena, če si že zdaj čist frapirana, al bo drugi otrok skoz en nadomestek? Pri vseh možnih kombinacijah imen, pa da v parih mesecih ne bi najdla drugega imena. Jaz sem si obakrat v zadnjem mesecu premislila, če sem koga zaj* pa ne vem, omenjal tega ni nihče.
A zajebat te je hotela???
Ojoj sveta preproščina.
Mogoče pa te je zajebat hotela že s tem, da je s tvojim bratom.
Ja, po moje bo to. Zajebat je hotela tebe, potem pa je ugotovila, da imaš brata, in se je navesila na tvojega brata. Pa še otroka mu je rodila. Uh matr, te je zajebala. Pa še tisto ime je dala svojemu otroku, ki si ga ti hotela. Ja prav maš, res te je zajebala. Čist te je zjebala.
Obnašaš se nezrelo in neumno. Če ti je ime res všeč se boš požvižgala na to, da je ona dala svoji hčerki tako ime. Če pa boš samo zaradi trme dala drugega pa si si sama kriva.
Me prav zanima, kako bo, ko bo večja…jo boš izpisala iz vrtca/šole, ker bo tam že kakšna deklica z enakim imenom???
Bolano. Raje se ukvarjaj več s svojim in otrokovim zdravjem kot pa z imeni.
Jeza bo minila…preverjeno. Te pa lahko razumem, ne gre se za to, da ti je nekdo ˝ukradel˝ ime , temveč idejo. Pri meni je bilo pa tako, da sva z eno znanko debatirali o imenih za fantke. Ko sem povedala kako bi jaz sina poimenovala ( obe sva bili noseči) je rekla, da se pa njej ne dopade. No sem rekla fino, ker bom jaz svojemu takšno ime dala…in glej ga zlomka je rodila pred mano in mu dala naravnost tisto ime, ki se ji takrat ni dopadlo… No jaz sem rodila deklico in me ni več zanimalo moj mož pa še kar piska, da nama je ime ukradla. Sicer je pa to ena šola in zdaj nikomur več ne povem o imenih :))))
Veš, tudi všečnost imen se spreminja.Tud moja prijateljica je dala ime, ki je blo všeč meni. Se sploh ne sekiram, ker sem izbrala še lepše ime. Poleg tega mojemu partnerju prvo ime ni bilo všeč, kar pomeni da ga otrok verjetno nebi dobil. Sicer pa, če je to res tvoje edino, najlepše ime, ga boš svoji hčerki pač dala. Pa kaj, v tem res ne vidim težave.Kaj pa če boš imela dve hčeri, boš ravno tako mogla izbrat še eno ime, al ne?