Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Poroka Od brata punca in ime otroka

Od brata punca in ime otroka

Moja mama ima dva otroka, mene – hči in sina. Moj brat je starejši in mu je ime Maj, meni je ime Metka.
Mamin brat ima dve hčeri, starjši je ime Metka, mlajša je Maja.

Rojeni smo po takem vrstnem redu, da so se imena dejansko ‘podvajala’: majprej Maj, potem Metka, potem Maja in še ena Metka.

Meni je to prav lušno in hecno. Nisem pa nikoli vprašala, zakaj niso dali drugačnim imen; predvidevam, da so jim bila všeč.

Sem pa svoji hčeri želela dati ime eno ime, ki mi je bilo res dolgo časa všeč, ampak v tistem času pa je bilo prav moderno. Pa sva se z možem iz določenih razlogov potem odločial drugače. Nato je moja prijateljica dala hčeri to ime (par mesecev po rojtvu moje) in takrat mi ime sploh ni bilo več všeč – tudi ker je v tistem času bilo vse polno deklic s tem imenom. Ima sedaj naša kar eno tako klasično slo ime.

Avtorici pa: te razumem, da si razočarana .. hormoni ti delajo … ampak če ti je ime všeč, potem daj enako ime, pa je.
Lp,t.

je bilo tako, da je bilo meni všeč ime XY, moji sestri pa AB in sva bile obe istočasno noseči s punčkama (jaz rok maja ona julija). Ker njenemu možu ni bilo všeč ime AB, mu je pa bilo zelo všeč ime XY, nista pa imela nobene alternative (midva z možem pa) sta naju prosila, da “odstopiva” ime njima.

Maja sem šla rodit in sem poimenovala hčer ZŽ, onadva pa njuno CD in ne XY!

Malo smo zvili oči in sklenili, da naslednjič pa bo “Kdor prej pride prej melje”.

ma kaka pošast brez možganov … in srca … SI!![/quote]

tablete vzemi,mesa se ti ze..[/quote]
kar postrezi si z njimi, ti bodo prav prišle … al pa je to predvsem žlehtnoba – njo pa boš bolj težko pozdravla, hudobnica zmešana

unatam, ti si DEFINITIVNO jezna avtorica prvega posta…raje se ne pretvarjaj… objemi svoj trebušček, in upaj, da bo otrok zdrav.

Ojoj, koliko jeze je lahko v noseči ženski. Ubogi (še nerojeni) otrok. Le kakšno življenje bo imela ob besni, maščevalni ženski?

kakšno življenje bo imela deklica ob zlobni in nesramni materi, ki je izigrala avtorico posta. Vsak normalen človek bi bil užaljen.
Škoda, ker je ženska mogoče za vedno uničila dobre odnose.

Glede na to kakšne težave sva imela midva z izborom, za ta tretjega bejbija nimava še dokončno izbrano, avtorico popolnoma razumem – še posebej zato ker je svakinja VEDELA, da namerava dati to in to ime svoji hčerki, ki jo bo rodila čez nekaj mesecev.

Ne vem a eni ne dojamete razlike med tem da bi svakinja in brat PO NAKLJUČJU dala to ime tamali ali pa da je dala NALAŠČ – vedoč, da sta ga izbrala že avtorica in njen, ker ji je pač avtorica povedala (nespametno, ampak kaj češ), to meni že mal sumljivo diši po podj.bavanju.

Ampak zdaj je kar je, poskusita najti še eno ime (verjemi da vem kako težko je to, midva preprosto nisva imela idej, ni šlo za to da se ne bi mogla zediniti), v najslabšem primeru pa ji daj pač tega, poizkusita s kakšno kakšno varianto tega imena ali pa dajta še kaj zraven.

Verjetno se zaradi tega ne misliš na smrt skregati, te pa čisto razumem, da se počutiš ogoljufano.

Jezzna prav razmišljaš – ukradla ti je ime.

Mislim, ve da si noseča, ve da boš imela punčko, ve katero ime si ji izbrala – ukradla ti je ime.

Jaz bi se vsedla in razmislila – želela si to ime in nič mi ga ne more vzeti.

Daj svoji punčki ime, ki si ga že zdavnaj izbrala zanjo (enako ime). Ko te bo hčerka čez nekaj let vprašala, kako to da ima njena sestrična enako ime, pa ji povej resnico:

“To je najlepše ime, ki sem ga čuvala zate celo svojo nosečnost. Teti sem ga enkrat omenila in ji je bil tudi všeč, zato ima sestrična tudi ime, ki je bilo rezervirano ZATE.”

Svakinji v porodnišnici reci : “Fino, zdaj bomo imeli pa dve punčki z istim imenom:”

Žlahta naj govori kar če.

TI SI SE ŽE ODLOČILA ZA IME PRED SVAKINJO – NI TVOJA DOLŽNOST SPREMINJATI SVOJIH ŽELJ – ONA JE TISTA, KI JE KOPIRALA ZA TABO.

Uživaj v nosečnosti.

Jaz bi bila tudi jezna, ampak se ne bi sekirala in bi svoji punčki dala ISTO ime. Pa naj imajo doge nosove.

Pri nas je velika žlahta in veliko nečakov in nečakinj, ki so domala hkrtai prihajali. Ko sem bila noseča, sva z možem poedala, kateri imeni imava v špilu in da nama je čisto vseeno, če se bosta bratranca in sestrični imenovala enako.

In ko se je rodila nečakinja, ki so ji dali moževo (od mojega moža) naj najljubše ime, sva rekla, da če bova sama imela punčko, bova dala to ime. Punčke še, če bo, pa bo dobila prav to ime. Naju prav nič ne briga, če bo isto in še celo isti priimek.

Ni lepo od tvoje svakinje,da je hči poimenovala s tvojim imenom.To je foušija.Drugače bi bilo,če bi ti zaupala,da je tudi njej to ime všeč in bi že prej določili,kako se bosta odločili,da ne bo zamere.

Moja sestra je v najstniških letih govorila,če bom imela kdaj sina bo sigurno Dominik.Dominika pripelje v hišo druga najina sestra,ki postane njen mož.No zdaj Dominik ne more bit,mi je pa všeč tudi ime Domen.Prva soseda od nje je tretjič noseča in pričakuje fantka.Ko se menita o imenih ji moja sestra zaupa,da če bo ona imela fantka bo Domen.Glejga vraga ona ji ukrade to ime in da sinu ime Domen.Za punčko je imela izbrano ime Veronika.Njena druga soseda je noseča in pričakuje drugo punčko.Ko se menita,ji sestra zaupa svoje dekliško ime za punčko.Prej ni nič rekla,da ji je ime všeč,tudi je govorila druga imena.Ko rodi,ji da ime Veronika.
Potem je imela v planu za punčko ime Ajda in je naredila tihi poiskus,ko je bila ena soseda spet noseča.Evo rodila v drugo punčko in ji dala to ime.

Na koncu se je na sebe jezila,ker je povedala,kaj bodo otroci.
Zdaj ima dve punčki in je dokončno se odločala tik pred rojstvom in ni na glas razglabljala.Imela je tri imena in se dokončno odločila,ko je otroke dobila v roke.

jaz bi bila vesela, da je še nekdo na svetu ki še ima smisel za lepa otroška imena, nisem pristašinja običnih slovenskih imen ker jih je že zelooo preveč. nevem jaz bi bila vesela pa tudi če bi potem moja hči, sin imela isto ime kot njen otrok pa kaj potem. imam kolegico ki ima sestrično in obe imata isto ime, rojeni istega leta, le 2 meseca razlike pa sta prav veseli da se je to jima zgodilo. sicer si pa sama kriva kaj sploh govoriš okoli kar ni treba

Povsem razumem avtorico posta. Obe sta bili v pričakovanju pupe in sta debatirali o modelu vožička, barvi otroške sobice, količini oblekic,… in o izbranih imenih. Če bi že zasa rekla isto ime kot ti potem bi bilo malo drugače, bi se morali uskladiti glede tega. Tako pa si le ti ves čas govorila o tem imenu in je zelo nefer od nje. Predvidevam, da njen brat ni kaj dosti vplival na izbrano ime, vprašanje je tudi ali je vedel kaj ima sestra izbrano. Mogoče bi bilo bolje da bi vedel.

Pred leti sem pazila punčko Klaro in nato še fantka Jakata (kot au pair). Kadar smo po tistem klepetale o tem, sem vedno povedala, da bom imena svojim otrokom dala po teh dveh. Ker sta mi bili lepi imeni in tudi simbolično kot spomin na moja najljubša dva varovančka. Moje kolegice so naštevale vsa živa imena niti približno podobna tema dvema. No, danes imajo vse otroke z tem imenom ali izpeljanko.

Počutila sem se izdano, me je pa izučilo. Šla sem čez celo knjigo imen in našla enih par še lepših, po pomenu imena zame idealnih. Vendar zdaj ne govorim okrog katera imena imam izbrana, kako bo zgledala sobica, kje bova stanovala itd. Osel gre sam enkrat na led!

jaz se o tem sploh ne (bi) pogovarjala o tem z nekom drugim, ker mi je neumno eni kolegici, sestri partnerja, sestri nevem koga razlagati kako bom dala ime, kakšen bo voziček, sobica??to je moja stvar če pa že koga zanima bo pa že videl pa slišal po porodu. potem oa jokaš da ti je nekdo ukradel idejo. a dejte no

Jeznaaa a si ti čist zdrava? Namesto da bi bila vesela, ker ima nečakinja tvoje najljubše ime si pa zagnala vik in krik…. drgač si pa izmisli čist novo ime pa boš vesela….enga tacga k še ne obstaja in daj avtorske pravice na to ime….jao…kake probleme delate eni.

Jaz bi se na tvojem mestu tudi počutila izigrano. Dala bi isto ime, ki sem ga izbrala, saj sta deklici različnih priimkov, mar ne?

Jezzna…
Verjamem, da ti ni glih vseen..komu bi pa bilo??? vse lahko govorijo kar čejo, sam vseeno ne bi bilo nobeni. Kot razvidim iz tvojih besed, ste bilke obe v nosečniškem obdobju oz. si ti še..

Predlagam, da poiščeš kako drugo ime za tvojo deklico..ime ki bo še lepše…zate seveda…naj te ne briga za druge…
Glede male štruče ona ni nič kriva…mej jo rada saj je punčka tvojega brata…z njegovo ženo ..pa hja…odnos se bo sigurno spremenil…je bil kar udarec to zate…sigurno ji ne boš več toliko zaupala…vendar…se skregat…brez veze…

Sama sem v 16 tednu….z imeni pa en kup težav….joj…ne pridemo v kup z imeni… bo še pestro pri izbiri :)))..jutri pa morda izvem spol…
če pa imaš kak pameten predlog glede imena…mi piši…. [email protected]

jaz nikomur ne razlagam kakšna imena bom dala svojim otrokom pa kakšen voziček bodo imeli, na kakšno bom sobico pobarvala, ker se mi zdi to neumno nekomu razlagat če to ni njegov problem.

Potem bi se morala jaz kar fentat, ko je soseda dala svojemu psu (no ja, ne psu, cucku) enako ime, kot ga ima moja hčerka? Pa dve moji sodelavki tudi, mimogrede – jaz sem ves čas govorila, da moj prvi otrok bo hčerka in ime ji bo………. . Ker sem bila pa pri tem malo bolj počasna, sta obe rodili pred menoj, hčerki pa dali to ime. Pa nisem zamerila ne sosedi, ne sodelavkama…. .

Tukaj se pogovarjate kot, da dajate imena psu ali mački o.O upam, da je tvoja jeza le posledica hormonov, glede na to, da si noseča… v nasprotnem primeru pa se sprašujem kako bo otroku ob taki mami, ki zameri za vsako malenkost. Če je ime najpomembnejša stvar, potem pa res ne vem… Važno je, da je otrok zdrav in odraste v ljubeči družini, njegova osebnost ne bo prav nič odvisna od imena, ki ga ima. Sicer lahko razumem, da si jezna, ampak tvoja reakcija je zelo pretirana!

New Report

Close