Od frendice tip
Pozdravljeni
Prijateljičin tip je katastrofa. Kadar se skregata jo žali, preklinja, kriči nanjo in to pred otroci.
Dvakrat je bil tudi fizično nasilen , posredovala je policija.
Prijateljici nihče od nas ne more dopovedati , da mora stran ona pa trdi , da se bo spremenil. Situacija pa se še vedno ne spreminja na bolje, kvečjemu na slabše.
Vem, da se prijateljem stoji ob strani, a jaz ne zmorem več saj mi njeno večno jamranje in slaba volja vzameta voljo do življenja.
Kaj mi je storiti?
Je tipična glupača. Skenslaj jo. Oziroma ji povej, da pr dramah naj en hodi k tebi. Ker zmer so te krave pol vse preč, pol se pa vrne k descu, tebe pa samo obremenjuje. Nikol več se ne ukvarjam s porblemi k jih ima folk z desci al pa babami, jebe mi se, sfajtejte se doma, pri meni se ne boste… V kolikor ne spoštujejo tega načela, marš napolje da te ne vidim….Debilni desci pa babe k rečejo, de se bo spremenil pa zmagajo, ne bo se konj spremenil, glupača ena.
Realno nimaš kaj. Rešila je ne boš. Ker noče da jo. Še.
Osebno bi ji povedala, da ne morem tega gledat. Da jo imam zelo rada in bom vedno tam za njo če me bo potrebovala (in otroke), ampak da dokler dopušča da nekdo tako grdo dela z njo, ogroža svoje otroke….jaz tam ne bom. Bom pa tam, ko bo ugotovila da so otroci in ona bolj pomembni, več vredni, kot biti njegova kanta za smeti in boksarska vreča. Povej ji da jo imaš preveč rada, da bi gledala njen potop.
Po pravici povedano, pa bi verjetno nekomu plačala da golazen pregoni tako da par tednov ne bi sedel naravnost. Ampak to ne upoštevat. Jaz sem pač za svoje prijatelje pripravljena pozabit na svojo moralo in to da sem drugače pacifist. Pa dost ruknjenih ljudi ki bi za par 10e bili pripravljeni na to poznam.
Mirela, daj ne si izmišljat zgodbic, no. Še posebej, ko na koncu pridodaš “kaj mi je storiti?”. Verjamem, da se takšne stvari dogajajo. Ampak tukaj je potem še veliko psihologije zraven. Eni ljudje kljub dobronamernim nasvetom delajo po svoje.
Se bo že spametovala. Če ne sedaj, pa z leti. Tako je pri meni. Starejša kot sem, bolj sem zrela, bolj razumem nasvete, ki so mi jih dajali v preteklosti. Naredila sem mnogo napak, ker sem poslušala sebe. Ampak se naučiš. Pa tudi, da se učiš na napakah drugih. Vedno sem se učila na svojih napakah. Zato nisem preveč uspešna. Vem pa za naprej, da ni treba vsega izkusiti, da bi te izučilo.
4578, 17.02.2025 ob 16:40
Pač kuzla kot kuzla. Lahko jo fukneš 10x po štengah, pa bo še vedno nazaj prišla k tebi.
Kuzla bo mogoče k pameti prišla šele čez 20-30 let ko jo bodo zasovražili lastni otroci.
Ko bodo otroci odrasli in prišli k pameti, bodo spoznali, da ves čas NI bil problem v nasilnem očetu, ampak v kuzli (njihovi mami), ki je vsa leta gledala kako jih nasilni partner maltretira. Takrat bo prepozno za kakršna koli opravičila.
Crknila bo sama na stara leta.
mirela
tebi je za storiti ,da spizdiš. i nse začneš brigat zase. kako je prijatelj, če imata otroka? torej je mož? ti mirela imaš samo eno nalogo, da se odfukaš. in se začneš brigat za svoje življenje. razumeš ti to luzerka. da shujšaš, da boš fit, da te bo sploh kdo pogledal. zase se začni brigat, kaj se pa imaš ti za vtikovat? luzerka ena. VPRAŠAJ TVOJEGA MOŽA, KAJ NAREDIT . aja nimaš moža. kakšno presenečenje. lepo , se začni brigat zase. začni trenirat da boš fit, suha sexy. uredi si zobe. najdi si sluzbo in začni iskat zase moža. pa boš imela veliko dela.
Poveš naj ukrepa, ali pa sta vi2 zaključili. Da ti bo prekleto težko če se odloči zanj ampak to moraš storiti. Povej ji tudi da boš zaključila ker te ona ne bo želela več videti, saj boš o dogajanju obvestila policijo. Tu so otroci, in če je njej drago njega gledat, otroci nimajo izbire in ti kot odrasla oseba si dolžna obvestiti pristojne če otrok trpi nasilje. Tega se tudi drži, ker taki fotri se ne spremenijo. Samo hujše in hujše je. Ne se čez par let tolči po glavi kaj bi morala storiti ko bo močno pretepel otroka ali ženo. Začni zdaj. Kliči pristojne, ko spet slišiš da je kaj kliči, kliči spet čez en teden. NIKOLI SE NE SPREMENIJO. NASILNEŽI UŽIVAJO V NASILJU. RABIJO GA. Povej ji, da je šibka (kar je res, ker jo je on zmanipulural) in če ni pripravljena nič storiti zaradi otrok, boš ti, pa če te ona nikoli več v življenju ne pogleda. To Povej in greš, brez pregovarjanja in diskusije.