Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Od implantata do nadgradnje zoba v Mariboru

Od implantata do nadgradnje zoba v Mariboru

Mi lahko svetujete kakšnega zobozdravnika v Mariboru, ki zna narediti lepe zobe na implantate, da mi vzame odtis in naredi porcelanaste zobe?
Ne bi rad hodil na Hrvaško.
Za vsadke že imam dogovorjeno pri dr. Jagru, le dalje ne vem, h komu … on pa tudi ne sme delati reklame?

Meni so prejšnji teden vstavili implatante, sedaj moram počakati 4 mesece, da se vrastejo. Delali mi bodo metodo All on four v Ljubljani. Ko sem spraševala za cene v Zagrebu so bili nekateri dražji kot pri nas, tako, da se po moje res ne splača hodit na hrvaško, sploh, če bi šlo kaj narobe. Izdelali mi bodo porcelanaste zobe, kako bo narejeno pa ne vem, samo upam lahko, da bo vse ok. Zakaj ti pa ta zdravnik, ki ti bo vstavil vsadke, ne naredi tudi zobe? Me pa zanima koliko boš plačal samo za vsadke, če ni skrivnost.

Vsadke mi bo naredil oralni kirurg, ki pa ne dela nadgradnje … zato sprašujem, če ima kdo že nadgradnjo in kdo jo je delal na vsadkih in je v redu?

Implantat bo stal okoli 700 eur, nadgradnja se pa potem plača pri zobozdravniku, le da še ne vem, koliko.

Lahko tudi kje okoli Maribora, prosim!

Je kdo tukaj, ki ima vsadke, narejene kje v Mariboru?

Glede na to, da imas zgleda ok vsadke, vprasaj kar tega, ki ti je delal vsadke kam hodijo njegove stranke naprej po krono zoba.

Saj v tem je problem, ker mi ne pove, pravi, da moj zobozdravnik mora to narediti, česar pa ne upam, ker je čisto mlad in nov.

da je bila dr. Berendijaševa mojstrica, ampak je v penziji … poišči, kdo jo nadomešča

še pozna kdo kakšno ime? tudi mene čaka operacija in vsadek

Sprašujem, če je prepovedano napisati ime dobrega zobozdravnika, ki zna narediti lepe zobe? Ali mogoče vsi hodite na Hrvaško?

Prosim za Maribor z okolico. Hvala!

Gospo Zala01 bi vprašala ali bo imela snemljivo ali fiksno all on ali snemljivo? Meni je rekel, da je možno samo snemljivo in sicer akrilno..cena v Lj pa 4200 e.Kje ste vi delala in kakšna je cena..hvala

na vsadke se dela fiksno, vsaj zdi se mi tako, nisem še slišala za snemljivo … ampak tu pri nas je vse možno 🙁 in za višje cene!
denar za zdravstvo si pa delijo zavarovalnice 🙁

Ta varianta implantatov je za brez zobo čeljust in se na samo 4 vsadke montira mostiček, ki je snemljiv.

tudi jaz sem bila prepričana, da je to fiksno … saj pri snemanju dol lahko izpuliš vsadke? jao, pri čiščenju snemaš kot običajno protezo ali kaj?

a vsi hodite na Hrvaško?
dajte kakšne predloge človeku napisat, prosim!

Najprej da povem, da sem si vse dala narediti na Hrvaškem, žal ne poznam nikogar v Mariboru. Sigurno pa obstajajo:) Ne vem, če sploh veste, da so to drugačne kronice, kot tiste, ki jih natakneš na korenino. Pa postopek odvzema odtisa je dosti bolj kompliciran. Tole vam res ne more delat ena dohrarca tik pred penzionom, pa je nočem žalit. Stomatologija gre ravno tako naprej in so nove tehnike, materiali itd. Jaz sem hodila sem. Evo, še link: https://youtu.be/iGPOfMpl9Pc

Najprej da povem, da sem si vse dala narediti na Hrvaškem, žal ne poznam nikogar v Mariboru. Sigurno pa obstajajo:) Ne vem, če sploh veste, da so to drugačne kronice, kot tiste, ki jih natakneš na korenino. Pa postopek odvzema odtisa je dosti bolj kompliciran. Tole vam res ne more delat ena dohrarca tik pred penzionom, pa je nočem žalit. Stomatologija gre ravno tako naprej in so nove tehnike, materiali itd. Jaz sem hodila sem. Evo, še link: https://youtu.be/iGPOfMpl9Pc%5B/quote%5D

nooo, a bi še prosim lahko zaupala ceno, ki si jo plačala in za koliko zobov ( da bodo vedeli po kosu). in kolikokrat si šla dol. Hvala!

Okoli 1000€ za vsadek, abutment in krono. Ker pa je bila potrebna operacija nadgradnje kosti, se je vse skupaj podražilo. Kar dostikrat sem se peljala čez mejo, ker sem imela precej implantatov. Danes je to za mano, hvala bogu, implantatov sploh ne čutim, kot da bi bili pravi zobki.

verjetno obstajajo kakšni, ki že imajo izkušnje … samo kako priti do njih, če ti jih nihče ne svetuje?

Alfa dental na Pobrežju. Sicer so malo dražji, ampak vredni svojega denarja, kot se reče.

Hvala, res hvala! Končno nekaj, da začnem.

Zala02
Zaradi parandatoze sem ostala brez vseh zgornjih zob in imela bom snemljivo, ker fiksno ravno zatadi parandatoze ne priporočajo. 4 vsadke so mi že vstavili in po 4 meseceh mi naredijo zobe, rekli so, da vodo keramični Cena za vse komplet je 4200, Artident v Ljubljani. Če parandatoze ne bi imela, bi mi naredili fiksno in bi imela zobe v 24 urah.

Še to, cena fiksne in snemljive je enaka. Predračuni, ki sem jih dobila iz Zagreba pa so se vrteli od 4000 do 6000eur.

a si bila pri njih? vse v redu?

da ne odpiram nove teme: kaj pa BK v Bresternici, je bil kdo?

Evo, ta je dobet. Gregor Završnik, cankarjeva, mb, nasproti zavsrovalnice maribor.
Naredijo predracun pa se odločiš… bila kokegica on ga je hvalila , za ceno žal ne vem.

Hvala za informacijo.
Zato pa je tako težko najti zobozdravnika, ker ima npr. naslov Atelje in ti ga pri googlanju ne vrže ven.

LUXDENTAL je v Mariboru

Pozorni bodite na ceno,ki se ponavadi še zviša,za to skrbi br.Katić

New Report

Close