Od kdaj dvojna državljanstva ?
Slovenija naj ne bi dovoljevala dvojnih državljanstev za nasvadne ljudi, politiki pa kot očitno jih lahko imajo , predvsem južnaki.
Sam sem pred leti poizkušal z Nemškim državljanstvom , ker je eden od staršev arijec, pa se je zataknilo, močno zataknilo !
Srbski mediji so te dni poročali, da je župan Ljubljane Zoran Janković pristal v ožjem izboru za novega mandatarja Srbije. Srbski predsednik je po medijskih ugibanjih izbral Djura Macuta, a hkrati tudi potrdil, da je bil v igri tudi župan Ljubljane. Danes je Vučić potrdil, da ima Janković dvojno državljanstvo.
Je možno, 07.04.2025 ob 07:31
Jaz imam že veliko let dvojno državljanstvo. Ne bi bilo možno le v primeru, da nova država tega ne dovoli oz. bi lahko zahtevala, da ti podelijo novega le pod pogojem, da starega vrneš. Če pa katera država to dejansko zahteva, pa ne vem.
Naj še dodam, da imajo obe državljanstvi tudi moji otroci. Rojeni so v tujini, kjer tudi živijo, zadošča pa, da je eden od staršev, torej jaz, Slovenec. Ali pa slovenec. Zato je slovencev (slovenskih državljanov) menda vedno več.
Anonimno 2323, 07.04.2025 ob 06:37
Slovenija naj ne bi dovoljevala dvojnih državljanstev za nasvadne ljudi, politiki pa kot očitno jih lahko imajo , predvsem južnaki.
Sam sem pred leti poizkušal z Nemškim državljanstvom , ker je eden od staršev arijec, pa se je zataknilo, močno zataknilo !
Srbski mediji so te dni poročali, da je župan Ljubljane Zoran Janković pristal v ožjem izboru za novega mandatarja Srbije. Srbski predsednik je po medijskih ugibanjih izbral Djura Macuta, a hkrati tudi potrdil, da je bil v igri tudi župan Ljubljane. Danes je Vučić potrdil, da ima Janković dvojno državljanstvo.
Srbija do Tokija!
Čefurjada pa v Sloveniji čisto do slovensko-avstrijske meje…
Seveda pa tudi v Avstriji…
Kot slišim, seže celo že do! Norveške… Čefurjada namreč!
Pisatelj Vojnović, naslov njegovega romana: Čefurji raus!
aha aha Rio Tinto prihaja, litij pa to, EU ultra podpira tega gnoja od Vučića, sam da bo čim več izcuzala iz Srbije…
Kolikor vem za deli v JU ne smeš imet dvojnih državljanjstev, razen če so kaj spreminjali, res pa je, da so bla državljanjstva držav bivše YU skor zastonj, že Hrvaško si dobil, če je bla like babica rojena na HR… Tako je vsa srbska mafija dobila putovnice, da so lahko imeli biznise med sabo…
janković kr pejt odl, pa še Janšo pelji s sabo, pa Kučana, pa nej vas imajo, mi pa z mladimi naprej, dost je telih starih nedojebanih dedcev k nas jebejo tukaj v glavo !
Ne vem kako je to možno, ampak je pa kar veliko tega. Ja tudi med navadnimi ljudmi.
Recimo bosansko in slovensko državljanstvo. Srbsko in slovensko in tako naprej.
Slovenija je pač radodarna.
V Avstriji pa je dvojno državljanstvo možno samo v izjemnih primerih. Pri nas pa to kar komot.
Potem pa vlečejo ugodnosti tu in tam.
Seveda, tepec zabiti, kako jebeno opravilno nesposoben si, da si tudi državljanstva ne znaš zrihtat in tolčeš neke gluposti. Ti si ravno pravi za oskrbo v ustanovi med.over.net, pacient nesposobni? Arijec praviš da si? Super, potem te lahko lahko tvoji porihtajo, da jim ne bo dolgcas. Vemo da znajo, so pokazali celem svetu.
Kar se pa srbjankovića tiče pa super, da ima dvojno državljanstvo. Če bi imel smo slovensko, ga ne bi imeli kam deportirat. Tako ga pa lahko spokamo na vlak in adiós nazaj v jeben skoruptirano greznico iz katere se je privlekel! Bi ga morali že pred mnogo leti!!
Seveda so dvojna državljanstva dovoljena. Jaz imam od rojstva dvojno. Lahko bi zaprosila še za tretje po mami. Ampak je država izven EU in bi potem imela težave z EU državljanstvom, tako da nisem.
Pa ni nobeno od mojih državljanstev državljanstvo bivše republike Jugoslavije. Moja družina pri pridobitvi ni imela problemov.
JA pač vzameš še eno državljanjstvo če lahko, če imaš kaj koristi od tega seveda, zakaj pa ne. ne vem pa kaj se kurčite koji kurac, spet neki proti bivši Jugi, al bogati pa lahko dobivajo pasuše raznih držav, če investirajo denar v države…. spet je nekdo manjvreden nekdo več, ampak glupa zabita čreda itak to promovira, sama proti sebi. Ne moreš verjet, kako lahko zabiti nižji razred lahko skregaš med sabo, k ma prepih v glavi, lahko sam fukneš v množico kost in to je to..bogatuni se pa smejijo za svojimi zaprtimi zastraženimi vrati ter vas odirajo za denar, ko pa jih hoče družba obdavčit pa jokajo de bojo propad, nas pa od 40-50% ….hahahaha
ne vem kako, 07.04.2025 ob 09:18
Ne vem kako je to možno, ampak je pa kar veliko tega. Ja tudi med navadnimi ljudmi.
Recimo bosansko in slovensko državljanstvo. Srbsko in slovensko in tako naprej.
Slovenija je pač radodarna.
V Avstriji pa je dvojno državljanstvo možno samo v izjemnih primerih. Pri nas pa to kar komot.
Potem pa vlečejo ugodnosti tu in tam.
Daj se smešit no. Ti ločiš med državljanstvom in rezidentstvom? Kakšne faking ugodnosti? Ti resno misliš da nekdo ki živi v nemčiji, ima pa slovensko državljanstvo….slovenske ugodnosti dobiva in nemške? Mislim se oproščam, sam fak takim debilom bi bilo treba prepovedat volit. Mater vas je. Butasti, nerazgledani, glasni pa k sto mater. Sploh vas ni sram da ste tako zabiti.
Poglej veseli, Če je oseba rojena v Srbiji, ji avtomatično pripada državljanstvo ne da bi Slovenija vedela.
Zoki je Slovenski državljan in Slovenec po materi, srbsko državljanstvo pa mu ravnotako pripada.
Prepoved dvojnega državljanstva pomeni odpoved tujemu državljanstvu preden pridobiš slovensko. Će pa že imaš slovensko pa ni problem imeti še drug potni list, če tista država to dovoljuje.
Jaz imam dvojno državljanstvo, pa to ni ne Srbija ne protektorat BiH.
Dobro je imeti več državljanstev, za vsak slučaj.
PAč primeri so tud bili, ko so recimo begunci s Hrvaške, ki so živeli pol v Srbiji vzeli hrvaška državljanjstva zaradi potovanj in biznisa. Tud ena moja znanka je bila rojena v okolici Vukovarja, živela v Sloveniji, pa je vzela domovnico, ker je tako razvila svoj biznis tud na Hrvaškem ane. Ker je bilo lažje. Pač življenjske okoliščine te včasih naterajo, da imaš dvojno. Tudi MAkedoncem so Bolgari veliko ponujali državljanjstva in so jih vzeli, seveda nacionalistične budalaštine so včasih imele kake države pod sankcijami itd, pa si s novim pasušem lahko potoval, če ne ne bi mogel. Seveda en vaški povprečnež nima pojma, v kaj vse človek lahko pade, ker vidi samo svoje selo, ampak seveda glasuje za nacionalizem in podobne stvari, ker ima domet do prvega krožnega.
pajo42, 07.04.2025 ob 15:22
PAč primeri so tud bili, ko so recimo begunci s Hrvaške, ki so živeli pol v Srbiji vzeli hrvaška državljanjstva zaradi potovanj in biznisa. Tud ena moja znanka je bila rojena v okolici Vukovarja, živela v Sloveniji, pa je vzela domovnico, ker je tako razvila svoj biznis tud na Hrvaškem ane. Ker je bilo lažje. Pač življenjske okoliščine te včasih naterajo, da imaš dvojno. Tudi MAkedoncem so Bolgari veliko ponujali državljanjstva in so jih vzeli, seveda nacionalistične budalaštine so včasih imele kake države pod sankcijami itd, pa si s novim pasušem lahko potoval, če ne ne bi mogel. Seveda en vaški povprečnež nima pojma, v kaj vse človek lahko pade, ker vidi samo svoje selo, ampak seveda glasuje za nacionalizem in podobne stvari, ker ima domet do prvega krožnega.
Pregnani Srbi iz Tuđmanove Hrvaške (NDH-2), so vzeli HR potne liste, da so imeli dostop do svoje porušene, požgane in pokradene dediščine v Srbski krajini in ostalih mestih odkoder so bili pregnani. Noben Srb se ni šel biznisa, ko je bilo treba reševati golo preživetje in v pogojih, ko Srbom ni dovoljen noben biznis, nobeno zaposlovanje in nobene beneficije.
Severni Makedonci vzemajo bolgarske potne liste z namenom zaposlovanja v EU. Tudi v Sloveniji imamo lažne Bolgare. Pogoj za bolgarski pasUš je opredelitev za bolgarsko etnično pripadnost, kar pri severomakedoncih ni noben problem, ker se orilagajajo glede na smer vetra. Govorimo o 300.000 lažnih Bolgarov.
Seveda določeni potni listi nekaj veljajo, recimo avstralski, novozelandski… človek , ki se hvali z BiH potnim listom pa mora biti hudo počen v glavo.
Tudi pregnani Židje iz Hitlerjeve Nemčije so imeli nemško državljanstvo.