Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek od kje simpatija do imena,ki ste ga dale vašemu otroku

od kje simpatija do imena,ki ste ga dale vašemu otroku

Lep pozdravček!

Zanima me,kje ste dobile idejo za ime,ki ste ga dale otroku!
Midva sva dobila idejo na dopustu(kjer sva tudi spočela najino dete),ko sva videvala punčko,ki je bila stara okoli 2 leti in je bila tako prisrčna in lepa,da sva se na vsa ušesa trudila,da bi zaslišala njeno ime.Bila je Nina!
In tako,sva sklenila,da če bo punčka bo Nina,prav po tej lušni deklici.

lep večer vam želim,stisnite se,da vam bo toplo…:)
pa pa

l.p.Ninjetka ***************** Kdor ima dobro srce, ta ne potrebuje lepega obraza

Za prvorojenko Tjašo, po pravici povedano, se niti ne spomnim… vem le, da sem do njenega rojstva poznala le eno samo Tjašo, ko se je rodila, se mi je zdelo, da za vsakim vogalom kličejo Tjašo :o)
Drugorojenka Lara je dobila ime po Larini pesmi, ki mi je izredno pri srcu; Jakob je bil izbran izmed nekaj predlogov, ki sem jih poiskala iz koledarja in Gašper… ko smo še izbirali ime, smo z otroci gledali oddajo Iz popotne torbe, pa mi je prišlo na misel… zakaj pa ne bi bil Gašper… in mož je bil ZA.
V obeh zadnjih nosečnostih je bilo za deklico izbrano ime Tinkara… iz Kekca seveda :o)

Tudi jaz vam želim prijeten večer pred vikendom, ki prihaja, ki naj bo poln družinske idile…

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Midva sva skoz mislila, da bo Živa če bo punčka, potem pa sem jaz brala od Janeza Jalna enoknjigo in not našla ime Jerca. men je blo še kr všeč in si ga napisala na seznam imen. KO se je najina punči rodila, sem prvo pomislila, dasplohni Živa ampak da ji sede jerca. Potem vprašam moža in tud on pravi, da je za Jerco. In to je bilo to.

Ko sem prvič slišala ime Hana( že dolgo nazaj) mi je bilo takoj všeč in tako,ko sva z možem izbirala imena sem za deklico predlagala to ime. Oba sva se strinjala in sedaj imamo doma navihanko Hano staro 8 mesecev……ime ji je pisano na kožo.

Lep vikend! Kristi*

**************************************** Prijatelji ne živijo samo v harmoniji, kot pravijo nekateri, temveč v melodiji. (Henry David Thoreau)

Metka – ne vem od kje
Tinkara – film Kekec
Manca – nekako se mi je ime priljubilo, ko je dala tako ime svoji hčerki Saša Einsiedler

V moji generaciji je bilo ogromno Matejev in mi ime ni bilo všeč, ker sva hotela preprosto ime, čim bolj navadno in sploh, sva jih šopek le teh vzela s seboj v porodnišnico, med njimi tudi Mateja, ime mi je postajalo vedno bolj všeč, morda tudi zato, ker je bilo še najbolj podobno meni najljubšemu imenu za fanta Matija (zanj se nisva odločila, ker bi z najinim priimkom imel daljnega soimenjaka in priimenjaka tam v času Prešerna). Ko se je rodil, sem kar izstrelila, da bo Matej. Čisto tak se mi je zdel. Pa mu res zelo ustreza!

lp Neja

Zanimivo, midva sva dala ime Lara tudi po Larini pesmi, ki sem jo v mladosti zelo rada igrala in ko sva se spoznala z sedanjim možem, sem mu to pesem velikokrat zaigrala na klavir in že takrat sva rekla, da bo punčki, če jo bova imela, ime Lara in – hvala Bogu – tako je. Drugo ime pa je prinesla domov nato najina Lara, malce smo ga prikrojili, tako je pa to ime, ki smo ga izbrali že trije.

LP, J.

Midva sva imela izbrana čisto druga imena. Pol je pa meni, nekje v 5.mesecu prešinilo, da bi bila Zala. Možu je bilo sicer všec, ampak je komentiral “preveč Slovensko ime in preveč Bosanski priimek”, pa se je tudi meni počasi zdelo, da ima prav. Vmes se nisva kaj dosti pogovarjala o imenih. Pol pa nas je porod presenetil, skoraj 2 meseca prej, pa je on začel pošiljat sms-se na temo:rodila se je Zala, in zdaj prav paše s priimkom…

Moja hči Kristina nosi ime moževe stare mame, ki je bila izjemna ženska , to ime mi je bilo strašansko všeč že od nekdaj, sin Jaka je pa dobil ime po enem strašno simpatičnem in prijaznemu gospodu, ki šteje že krepko čez sedemdeset let, in je bil tri leta v trgovini kjer sem delala stalna stranka. Ko sem šla rodit hči pred osmimi leti, in sva se čisto slučajno srečela pred bolnico , je bil tako ganjen ko me je videl z trebuščkom, da so mu kar solze storile v oči, takrat mi je stisnil roko in mi zaželel čim manj muk pri porodu. In ko sem rodila sina sem se odločila da bo Jaka, mož pa se je seveda strnjal.

Pri nas je ime predlagal oči, kje je pa dobil idejo pa nimam pojma :)-
Lp, Sara:)

Eve je bila v ožjem izboru med imeni:

Vesna
Sonja
Darja
Ivana

Ko sva povedala moževim staršem, so nama rekli, da ko so čakali, da se bo rodil moj predragi možek, so imeli za primer če bi se rodila punčka, pripravljeno ime Eva.

In sploh ni bilo več vprašanja kako bo naši punčki ime!

Sedaj se mi zdi, da ji niti Vesna, Sonja ali Darja oz. Ivana, ne bi tako pasalo, kot ravno Eva.

Nataša

Hej, Vladka!

To bom pa Gasperju povedala:))) Zelo dobro ga poznam; sin nasih prijateljev. Njegovo Popotno torbo redno spremljam.

Pozdravcek Babi

Joj, Babi, kako je svet majhen, kajne…

Pozdravček na obalo!

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Jaz sen su že kot 18 letnica zmeraj govorila poročila se bom pri 27 letih in takrat bom tudi zanosila,če bo fantek bo Luka ,če bo pa punčka bo pa Latoja.Ko sem bila leta 94 v Nemčiji pri teti sem spoznala eno majhno Latojo in mi je bila tako srčkana in lepa da mi je to ime ostalo pri srcu.No in res poročila sem se pri 27 in tudi pri 27 zanosila(naključje)rodila sem fantka in dala sva nu ime Luka,če mi bo bog dal še punčko bo Latoja,če bo fant pa še ne vem.

Tako kot je ime sinu, bi bilo ime meni, če bi bila fant (kar so vsi pričakovali, zato sem bila 8 dni brez imena). Midva z možem sva imela cele cirkuse okoli imen, ker imava čist različen okus, kar še šlo meni, njemu ne in obratno, tako da sva s težavo spraskala skupaj 3 fantovska in 1 samcato dekliško ime, ki so nama bila vsaj približno všeč.

[url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/u506550.png[/img][/url] [url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/p506563.png[/img][/url]

Že od malih nog sem sanjarila, da bom nekoč imela hčerko. Potem sem zanosila, si v srcu še vedno želela deklico vendar pa sem bila prepričana, da nosim sina. In tako sva ga z možem (takrat še koruznikom) imenovala Nacek. Poročila sva se in na poročnem slavju so vsi zahtevali še ime za deklico. Tam je takrat stopicljala tudi drobcena punčka in mož se je pošalil, vprašajmo kako ji je ime , mogoče pa bi bilo pravo za nas. Deklici je bilo ime Ana, midva pa sva istočasno v en glas predlagala Maša in tako smo naši dojenčici! dali ime Ana Maša, uporabljamo pa samo Maša.
Potem pa smo dobili še fanta, ki ga kličemo Jaša. In smo vsi štirje zelo zadovoljni z imeni….

Prvi sin JERNEJ – Že ko sem bila majhna, sem ves čas govorila, da če bom kdaj imela sina, da bo to Jernej. Mož niti ni imel pravo na glasanje :o))))
Od kod mi to, pojma nimam, sem pa kasneje poznala enega Jerneja, ki je bil izredno prijeten fantek.

Drugi sin MAKS – to pa si je zamislil moj mož in tudi meni je bilo ime izredno všeč.

Če bi imeli še enega sina, midva z Jernejem navijava za ime NACE. Zakaj? Ne vem, ful se mi dopade.

Če pa bi imela hčerko, pa bi ji dala ime MAŠA ali pa NUŠA. Zopet se mi imeni zelo dopadeta.

Sinovo ime je iz moje najljubše knjige, če dobimo pa še kdaj punčko imamo tudi že izbrano.

Midva sva ime za deklico (Ela) našla v Leksikonu imen, oba najprej pomislila na pisateljico Elo Peroci, nato na pevko Ello Fitzgerald, pa na revijo Elle, “elle” je po francosko “ona”, potem je še tista avstralska manekenka – skratka, same prijetne asociacije. Pa še nobene ženske ali deklice nisva poznala z enakim imenom.

Ime Anže je moj predlagal že, ko sva prvič govorila na temo “če bova midva kdaj imela skupaj otroke”. Zakaj mu je všeč – ne vem, pravi, da mu je všeč in pika. No, malemu res paše…

Filip je dobil ime po enem mojem učencu (inštruirala sem kemijo med študijem), en takooo prijeten, pameten in čeden fant, samo, žal, tak kampanjc za učenje… upam da zadnje lastnosti ne bo skupaj z imenom dobil moj sin…
Hecno je, da sva imela goro imen za punčko, kar nisva se mogla odločit katero nama je najlepše, za fantka pa samo eno edino… in to je tudi ostalo!

Lp,
Sonja

živjo Ninjetka!

no mi smo imeli za punčko izbrana štiri imena, za fantka pa tri…
nekega večera, ko sva se vračala domov s šihta-bila sem noseča 3 mesece, pa me je kar prešinilo…in sem mojemu rekla, kaj pa če bo fantek bo pa……
no in tako je ime dobil najin sine…pa še paše mu, bolj kot Nej, ime ki je bilo prvo izbrano na listi…:-)))))))))))

lp
Pati

Hej!

Naj se babica doda.

Hcerka Katja je dobila ime po moji sestri, ki ima se eno ime in jo vsi klicemo z drugim – mi je bilo vedno zal. Sem si rekla, bo pa pikica Katja, ce bo puncka. Za fantka sva se navdusevala za Aleksej in bi ga tudi tako imenovala.

Vnuku je ime izbral zet. V hebrejscini ima koncnica el poseben pomen.

Michael, ki se izgovarja Mihael. Predlagal nama je, naj izbereva se slovensko ime zanj, pa sem mu z nasmehom odgovorila, da bolj slovenskega imena ne bi mogel izbrati.Saj vem, da je izvor hebrejski, kot Uriel, Gabriel…

Zet in jaz ga striktno kliceva Mihael, mami pa vcasih Mihi ali Miha ( ko je huda muca).

Anglezi pa si lomijo jezik in zgleda nekako tako Mika el (s poudarkom na a).

Sam si je nekaj casa pravil Mihia.

Vladka, svet je res majhen; z racunalnikom toliko bolj :))

Zdaj sem gledala oddajo Zlatko Zakladko. V Beli krajini so metali kamne cez reko na Hrvasko stran, nabirali bezgove cvetove ( ponovitev pomladne oddaje), jih cvrli v palacinkinem testu in slastno pojedli. Potem jim je se razlozil, kako naredimo osvezujoco pijaco.

Najlepse je pa bilo, ko so delali pokalice iz bezgovih vej. Se jih spomnite?

Pred dnevi sem kupila krasno leseno pokalico petletnemu fanticu. Strasno uziva, ko izstreli v koga zamasek, ki se vrne spet v cev, ker je na nekaj cm kratki mocni vrvici. Seveda se vsi ustrasijo in…skode nobene!
Imenitna pogruntavscina za fantke.

Pri nas sramezljivo kuka soncek, zelim ga tudi vam Babi

Najprej sva sestavila seznam imen in potem črtala tista, ki niso bila obema všeč. Meni je bilo Nejc od nekdaj všeč, fino mi je bilo ker sem poznala tako odrasle kot dojenčke, pa vsi so mi bili simpatični. Mož pa je bil sploh navdušen nad Nejcem Zaplotnikom – no, tudi jaz sem v OŠ brala njegovo knjigo in takrat rekla, da bo moj sin Nejc – in je res!!!
Se pa strinjam, da je malo povezano tudi s tem, kakšne ljudi s tem imenom poznaš. čeprav mi je npr. trenutno eno ime všeč, učim enega tako obupnega dijaka s tem imenom, da težko, da bi najin otrok imel tako ime.

Se mi pa okus tako ali tako spreminja.

Lp, J.

Ime ima po mojem dedku, ker je bil moj dedek zakon!! (to je pa iz govora enega od sosedov, ki ga ponovi vedno, ko pregloboko pogleda v kozarec, pred sinovim rojstvom je bilo še posebej pogosto)

Ja, Babi, tole z imeni v tujini je res hec. V šoli še vedno nihče ne zna izgovoriti imena naše Tjaše… vsak si ga prikroji malo drugače :o)
Lara še kar gre, Jakob je pa tudi po angl. “džejkob” ali pa po arabsko Jakúb.
Avstrijci ne znajo izgovoriti Gašper… je kar “Kasper”. Mene vedno spomnijo na tistega duhca iz risanke :o)
Zlatka Zakladka smo pa z otroci gledali v enem od prejšnjih dni. So se mi kar sline pocedile po soku, ki je ostal v domovini. Letos sem ga lahko še konec junija naredila, ker me je bezeg počakal na Gorenjskem in je kar prijal čez poletje. Za drugo leto se je pa že tašča ponudila, če ga tudi naredi.
Zdaj pa mi je Gašper perilo iz stroja zložil in moram obesit :o)
Lep dan vsem, danes bo morda tudi pri nas celo vreme za sprehod… odkar smo se vrnili iz Slo. vidimo prve oblake danes :o) Super je!

Vladka

New Report

Close