Naslovnica Forum Starševski čvek od kod beseda eurokrem?

od kod beseda eurokrem?

Nutela, Viki krema, kakavov namaz, itd. Pri nas doma se temu od zmeraj reče eurokrem. Od kod ta beseda??

vcasih oz. najbrz v bivsi jugi se zdej prodajajo lesnikovo/mlecno kremo s tem imenom, ki je bila vcasih zelo popularna.

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ ·uʍop əpısdn əɥʇ Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken. Iä! Iä! Cthulhu fhtagn! Gosturnca u solat še ni konc sveta.

Ti si pa še mlada očitno, da sprašuješ takele…

http://shop.madeinserbia.net/media/catalog/product/cache/3/image/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95-media.madeinserbia.co.rs/products/8194/original/eurocrem-100g.jpg

¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ Ne prekidaj ženu dok šuti... °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Eurokrem je znamka čokoladnega namaza.

[img]http://recepti.fr/slike/201007311451410.eurokrem.jpg[/img]

Pri nas pa tega izraza nismo uporabljali. Nutela je bila vedno nutela. In viki krema tudi. Se pa spomnim tudi eurocrema, ki pa ga nismo kupovali (mogoče enkrat ali dvakrat). Drugače pa vedno nutelo, ki smo jo kupili čez mejo (oz. so jo starši, heh).

Eurokrem so pred kratkim prodajali v Lidlu.

Če greš na spletno stran proizvajalca Swisslion-Takovo (Srbija), nekoč PIK Takovo Gornji Milanovac, pogledat pod Misija i Vizija podjetja, najdeš tole:

Današnje podjetje Swisslion-Takovo je tudi:
“Sinonim za najmoćniju prehrambenu industriju u jugoistočnoj Evropi”

Po tej logiki so že od nekdaj želeli, da bo ta namaz prepoznaven tudi izven meja Jugoslavije, v takratni Evropi, ki je bila takrat “drugi svet”, svet kjer se cedita med in mleko.

Zato so imeli in še imajo paradnega konja, Eurokrem. So delali dobro prepoznavnost izdelka. Krema, ki združuje. In jo delajo še danes.

Samo meni osebno je Nutella že od vsega začetka boljša, ker se čutijo lešniki in ker ne maram duo colour posebej belo in posebej rjavo namazov 😀

jao, zdle mi je pa to zadišal…

[img]http://shrani.si/f/S/Gf/4xOTPeXF/euroblok-nov.jpg[/img]

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ ·uʍop əpısdn əɥʇ Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken. Iä! Iä! Cthulhu fhtagn! Gosturnca u solat še ni konc sveta.

se vidi da rojeni po Titu počasi odraščamo in odkrivamo svet 🙂

🙂)

Važno je, da vas zanima in da ste na tekočem 😉

in nismo jedli evrokrema ampak izključno kinderlado….

Aaaaaaa, kaj ste mi naredili lušte s tem eurokremom. Vsako leto ga kupim, ko se peljem preko Srbije. Pa njihovi sladoledi so tudi fantastični. Obvezne pa so palačinke z eurokremom in plaza keksi. Mmmmmm

Tudi pri nas se je jedla samo kinderlada. In ko sem poskusila linolado, so me preplavili spomini iz otroštva … Nutele sploh ne morem več videti.

Zadnjič sem jo kupila v Lidlu. Odlična je bila!

Ne vem pa, ali so jo imeli samo zaradi tiste nostalgične akcije ali jo imajo vedno…..

New Report

Close