Najdi forum

Splash Forum Politični čvek Od kod tako slepo sovraštvo in kam to vodi?

Od kod tako slepo sovraštvo in kam to vodi?

Pozdravljeni,

v eni izmed tem je eden od uporabnikov postavil trditev, da “je večina farjev homičev in posiljevalcev.”

Link:
http://med.over.net/forum5/read.php?186,4552114

Ko sem kasneje v debati nosilca te trditve gospoda Svetilnika pobaral, če lahko navede na to temo kakšno posebno raziskavo ali drug vir, ki bi kakorkoli podkrepil njegovo radikalno in zelo žaljivo (in kaznivo) trditev, me je začel žaliti.

Okej, tega smo sicer uporabniki z njegove strani že navajeni, a to temo odpiram izhajajoč iz naslednjih vprašanj;

Kako je mogoče, da verne in duhovnike nekdo sovraži tako zelo, da se o njih brez problema in zadržkov tudi zlaže?

Je to normalno, da nekdo o določeni skupini ljudi in sodržavljanov govori s takim prezirom in se sklicuje na tako očitno potvorjena dejstva, da temu celo sam verjame?

Po drugi strani pa so ob tem njegovi enekomisleči forumski kompanjoni hinavstki tiho, z izjemo kakšnega muzajočega se prikimavanja sem in tja.
Ja, sam Voltaire bi vas bil zelo žalosten.

Torej, kam vodi tako sovraštvo in tako tiščanje glave v pesek? Po moje da ne daleč, sploh pa ne v prihodnost. Kaj menite?

Po drugi strani se pa tud Benaflek in somošljeniki mirno zlaže, samo da bi poveličeval Cerkev, ali domobrance in blatil komuniste. Mogoče veš še o tem sovraštvu kaj povedat?

Ker je sosed skočil v Savo, bom še jaz ?

Megaboy, vesel bom, če navedeš vir (kraj in čas) te laži, da bom laže odgovarjal.

Prosim, naj vsaj ta tema ostane egzaktna, pa čeprav marsikomu to ne bo dišalo (ne mislim tebe).

Hvala.

recimo en primer, vseh se mi res ne da sem kopirat.

Napisal: medi_ana
Datum: 09.02.2008 22:13

Prvi nas je, kot samostojno državo, priznal Vatikan.
Njegovemu priznanju so šele sledile ostale države.

Megaboy, pa si dokazal (z ustreznimi viri seveda) medy_ani nasprotno? Te je ob tem potem začel-a žaliti, zmerjati?

Kakšne dokaze bi pa rad? Od notarja overjen prepis priznanja ji ne morem in tudi ne mislim nosit. Je pa bil v isti temi podan link iz wipikedije, vendar je medy_ana nadaljevala z istimi lažmi tudi po objavi linka in še po tem, ko smo ji povedali da se laže. Zmote seveda ni priznala.

Po starih izkušnjah sodeč pa sklepam, da bo te laži ponovila ob naslednji priliki v kakšni drugi temi čez čas.

Megaboy, hvala za tvoj, sicer delni, odgovor. Strinjam se s tabo, da če je zmota dokazana, da se jo prizna, obžaluje in popravi.

Kaj pa tisto drugo? Te je začela tudi žaliti in zmerjati?

Sam si prosil, naj vsaj ta tema ostane eksaktna.
Žaljenje, zmerjanje pa spada pod subjektivno kategorijo. Nekdo se bo počutil užaljen ali zmerjan, nekdo ne. Mogoče tudi če ne dobi opravičila, ali če vidi, da je napaden z lažmi.

(http://med.over.net/forum5/read.php?186,4507605,4510347#msg-4510347)

http://med.over.net/forum5/read.php?27,1202347,1202463#msg-1202463

Samo dve izjavi, najdeni na hitro. Naperjeni proti drugače mislečim, nevernim…

Če si ti te izjave ne zdijo dovolj žaljive, pa si vzami 5 minut časa, malo kritičnosti in uporabi iskalnik tega foruma, pa boš našel dovolj tega, da ne boš več postavljal podobnih vprašanj.

Da smo si na jasnem: sem za kulturen dialog in sem proti žalitvam. Kljub vsemu pa nekako lažje prenašam žalitve od nekoga, od katerega jih že napol pričakujem kot od nekoga, ki mi pridiga o ljubezni in strpnosti. V zadnjem primeru gre namreč za hinavščino, ki pa je res ne prenašam.

pa si kdaj pomislil, da so zato sami krivi.

spoštovanja se ne kupuje, ampak se ga pridobi.

da bi pa kdorkoli sovražil vernike(tiste prave in katerekoli vere), pa prav zares prvič slišim, vsaj zasledila tega nisem in kot verujoča nikoli nisem imela takšnega občutka, da bi kdorkoli napadal mene zaradi vere same.

zasledila pa sem kako člani( ne verujoči, kar je velika razlika) RKC napadajo tiste, ki niso na strani RKC in ne odobravajo njenega početja.

pa si kdaj pomislil, da so zato sami krivi.

spoštovanja se ne kupuje, ampak se ga pridobi.

da bi pa kdorkoli sovražil vernike(tiste prave in katerekoli vere), pa prav zares prvič slišim, vsaj zasledila tega nisem in kot verujoča nikoli nisem imela takšnega občutka, da bi kdorkoli napadal mene zaradi vere same.

zasledila pa sem kako člani( ne verujoči, kar je velika razlika) RKC napadajo tiste, ki niso na strani RKC in ne odobravajo njenega početja.[/quote]

Ravno te tvoje besede ” sami krivi ” je tiste vrste opravičilo, ki se ga nebi smela držati.

komu pa se opravičujem, sploh se pa nimam prav zakaj.

Ni bilo mišjleno kot da se ti komu opravičuješ, ampak, da s tem izgovorom opravičuješ svoj napad.

moj napad, na koga ali kaj??

Ninej, torej se ne strinjaš s Svetilnikovo trditvijo, da je večina duhovnikov posiljevalcev?

Uh, ženska! A res ne razumeš kaj ti hočem dopovedati? Preberi si svoje pisanje in potem moj odgovor.Mislim, da ni kaj dodati.

moj odgovor imaš v temi kjer smo o tem debatirali.

dobro pač ne razumem, kje sem koga napadala, če sem povedala svoje mnenje in podala vprašanje “ali niso morda sami krivi”, to zame ne pomeni še napad, ja.

sicer nisem blond, ampak takšne dešifralizacije pa res ne zmorem.

Analitik, pišeš: ===” Ja, sam Voltaire bi vas bil zelo žalosten.”===

Ali misliš tegale?? Francois Maria Arouet, (bolje znan kot) Voltarie?
O njem piše tudi v Nedeljskem dnevniku, na strani 16-17, 17. februarja 2008, pa še veliko zanimivosti piše tam.:-))

Na wikipedia o njem tudi veliko piše.

Prababi, si se mojega izhodiščnega vprašanja izognila namenoma ali po pomoti?

Poglej, zbodla me je pač tvoja beseda, da so sami krivi za to. In samo na to in nič drugega sem se obesil.

(http://med.over.net/forum5/read.php?186,4507605,4510347#msg-4510347)

http://med.over.net/forum5/read.php?27,1202347,1202463#msg-1202463

Samo dve izjavi, najdeni na hitro. Naperjeni proti drugače mislečim, nevernim…

Če si ti te izjave ne zdijo dovolj žaljive, pa si vzami 5 minut časa, malo kritičnosti in uporabi iskalnik tega foruma, pa boš našel dovolj tega, da ne boš več postavljal podobnih vprašanj.[/quote]

Dragi analitik,

kaj pa ti, si morda spregledal zgornji dokaj konreten odgovor na tvoje vprašanje namenoma ali po pomoti? Saj te je to zanimalo, mar ne?

analitik,

meni očitaš, da sem se izognila namenoma ali po pomoti izhodiščnih vprašanj. Na ta tvoja vprašanja mi ni potrebno odgovarjati! Nimam nič pri tem!

Sprašujem pa te jaz, zakaj nisi odgovoril ti “moralistu”, pa meni o “Voltaire”, pa na SOBOTNI PRILOGI, nisi posredoval link, za sekto Univerzalnega življenje, ki ti gre zelo v nos, a ne??? drugače se ne bi spotaknil ob njo!

Ali za tebe obveznosti ne veljajo?? Si ti tukaj DIKTATOR?

Dej dej, ne delaj se lepega, ne obtožuj druge za sovražnike in nestrpneže, ker si ti na prvem mestu od nestrpnežev in sovražnikov, pa še en kup jih je poleg tebe.

KAM VODI TO SOVRAŠTVO, VPRAŠAJ NAJPREJ SEBE!!! PA TVOJE ENAKOMISLEČE HINAVSKE KOMPANJONE!!

Preberi svoje poste in tudi od tvojih enakomislečih hinavskih kompanjonov, ker niste nič boljši, še slabši! Kaj vse si privoščite.
Ha ha, drugi bi morali biti pa tiho, a ne?!!

Kdaj si že koga opozoril, da se tako ne piše!!! Jaz od tebe kaj takega, še nisem zasledila. Uganjaš pa diktaturo nad ostalimi, prav tako tudi nad menoj, kar poglej, kaj vse si mi napisal in pripisal v temi “SOBOTNA PRILOGA”.

Navajam samo en primer: To si zapisal, 21.12.2007, ob 07:25, v temi “SOBOTNA PRILOGA”.

==”Ja ja, nekdo ni napravil domače naloge, ali pa trpi za selektivno izgubo spomina. Že videno!”==

JA, TI SI PRIVOŠČIŠ VELIKO!

Tam si se oglasil kar 12 x in vedno s pikrim pisanjem! Oglej si, kaj si pisal. Nisem ti dolžna pisati vso zgodovino.

Ti, kot “analitik”, bi MORAL vedeti zgodovino kronološko, za stoletja nazaj, kako se je vse dogajalo, ne pa zahtevati od mene in ostalih, kolaboracija Stalin – Hitler, pa Angela Vode, pa še in še hočeš od drugih. Meni pišeš, BERi BERI BERI!
E ti gospodič, jaz zate ne bom delala domačih nalog.:-))
Sicer pa, si se BAHAL koliko si se naštudiral, pa fakultere itd.

Evo: http://med.over.net/forum5/read.php?186,4406282, beri tvoje pisanje!

Tebe in tvoje kompanjone sem nazvala prav s takim opisom, kot si opisal ti, drugače misleče.
Naj bo za enkrat dovolj.

PRABABI, jasno, da sem se v primerih, ko ste nastrosili kup laži, branil z rahlim sinizmom. In še se bom. A k sreči se mi ni potrebno lagati in posploševati. Za razliko recimo od Svetilnika. Kar poglejte, ko ga pobaram, kje mu dokazi za njeghovo trditev, je lepo tiho.

In kaj ti PRABABI konkretno želiš povedati z Voltairjem? Meni se zdi precej inteligenten mislec in avtor mnogih zelo dobrih del. Med drugim je dejal tudi “sicer se ne strinjam s tabo, a se bom do zadnjega boril, da boš lahko povedal-a svoje mnenje”. Evo, možakarja je treba že zato ceniti. In zaradi njegovega boja proti klerikalizmu, ki se tudi meni opira.

Seveda pa je boj proti izločitvi kristjanov iz javnega življenja nekaj povsem drugega, kot boj proti klerikalizmu. In tega v prvi vrsti ne razeumejo tisti, ki se najbolj kitijo s svojo načitanostjo in razgledanostjo.

Drugače pa, PRABABI, si najbrš malo nervozna, ker ti spet ni uspelo teme speljati na stranski tir, kajneda.

Torej, če se vrnem na izhodiščno vprašanje – zakaj je potrebno za osebno diskreditacijo uporabljati laži in konstrukte?

New Report

Close