Najdi forum

Splash Forum Politični čvek Od kod tako slepo sovraštvo in kam to vodi?

Od kod tako slepo sovraštvo in kam to vodi?

Najbrž sem premalo načitana, pa mi – Analitik – prosim pojasni razliko med obema bojema.
Sicer pa je tema, ki si jo odprl, retorično vprašanje, torej nanj ne boš dobil odgovora. Kdor se poslužuje laži in konstruktov, da bi koga diskreditiral, tega itak ne bo priznal, verjetno pa to počne zato, ker je tak način učinkovit.
Svetilnikove izjave so velikokrat tako blodne, da ne morejo biti merilo.

tole se pa meni upira, kdo jih sploh želi izločiti, kristjane mislim. Vse pravice jim gredo, kot vsem ostalim državljanom, ki se udejtvujejo v javnem življenju ,na katerem koli področju. Vera je osebna stvar vsakega posameznika in tako naj tudi ostane.

ali ločiš razliko med kristjani in RKC-kot inštitucijo, očitno ne, ker drugače te trditve ne bi napisal.

RKC je inštitucija, ki želi v naši državi (no ne samo pri nas) določen privilegij, hmm le zakaj, naj bi spodbujala duhovno rast njenih vernikov, ne pa se ukvarjala s politiko in lastno rastjo.

Recimo, da predpostavljamo, da je to res (sicer ni, ampak recimo da teoretično je). Ali so zato upravičene trditve kot recimo “večina duhovnikov je posiljevalcev?”

To je moje izhodiščno vprašanje, vse ostalo pa dokaj uspešno obdelujemo v drugih temah, mar ne?

Ja Ninej, pa tudi s tem se boš morala sprijazniti, da smo RKC vsi, ki smo krščeni in tako čutimo in verujemo. Kar se mene tiče, ni Papež popolnoma nič bolj kristjan in RKC, kot jaz. Gre v prvio vrsti za občestvo in tu je srž nerazumevanja.

kaj a pol ne moreš iztopiti iz RKC, hmmm, jaz sem tudi krščena in imam vse ostale zakramente, ampak osebno ne pripadam več RKC, ja sem pa še vedno po prepričanju kristjan, nočem pa imeti nobene veze več z Cerkvijo, zakaj sem že parkat povedala.

o to ti pa verjamem, da Papež ni nič večji kristjan kot ti, prej veliko manjši.

in še enkrat pa če želiš razumeti ali ne: RKC je bogata inštitucija.

krščanska vera pa je ena od mnogih ver.

ma daj preboli že ta stavek, ker mi že preseda in povej raje kaj pametnega, saj vas ja vaši duhoviki ja učijo odpuščanja, mi verujoči pač znamo odpuščati, kajne.

Analitik, verjetno si sam ugotovil, da nima smisla
metati kosti ljudem, ki so tako lačni, da
se hranijo tudi z njimi.

Brez takih in podobnih kosti in koščic nekateri na tem forumu nebi vedeli kaj početi.

Potrebujejo ali zrcalo ali pa kost, da glodajo.

LP

Analitik, še vedno čakam, da me razsvetliš. Saj ni potrebna doktorska disertacija! Zdi se mi, da si ti eden od tipov, ki zavije na stran, ko mu kaj ne ustreza (to očitaš PRABABI). Sicer pa si to naredil že pri temi o katoliški osnovni šoli.

Priznam, proti predsodkom sem povsem nemočen.

S čim naj te razsvetlim? S tem, da nekateri nočejo dojeti tega, da je RKC občestvo vernih in ne združba duhovnikov, škofov in papeža? Ej, če tega nočejo ali ne zmorejo dojeti, to pač ni moj problem.

Ah, Analitik, ne opletaj s predsodki, ker kar naprej goniš eno in isto. Čim nekdo napiše nekaj, kar ti ni po volji, začneš pravičniško mleti o tebi ljubi temi, ostale stvari pa kar preslišiš.
Neprimerno izjavo o večini duhovnikov, ki so pedofili, je dal Svetilnik. Ampak večina ljudi na tem forumu ve, da ga ni mogoče jemati resno. Tudi mene je že verbalno obesil, ker sem v populaciji,ki mu ne ustreza. Na veliko je tudi opletal s svojo spodnjo glavo, pa kaj potem? Če ga odgovorni ne zbrišejo, ti ostane samo možnost, da take in podobne izjave ignoriraš. So prostaške in žaljive, v tem se s tabo popolnoma strinjam.

hahaha, tega foruma sploh ne bi bilo, če bi se v vsem strinjali, kaj praviš in na tem forumu ne bi imel kdorkoli kaj početi, tudi vi ki NIKOLI ne glodate kosti.

Priznam, proti predsodkom sem povsem nemočen.

S čim naj te razsvetlim? S tem, da nekateri nočejo dojeti tega, da je RKC občestvo vernih in ne združba duhovnikov, škofov in papeža? Ej, če tega nočejo ali ne zmorejo dojeti, to pač ni moj problem.[/quote]

tudi ni moj problem, če vi mislite da je RKC občestvo vernih in ubogih, duhovniki z Papežem na čelu pa v službi le teh in so z vami združeni v vašem občestvu.

Analitik,
tukaj sem. Najprej, ne trosim nobenih laži! O Svetilniku nič, saj o njem pišeš ti.

Analitik, a “benaflek, te pa ne moti???? Mene je, prav zato sem pisala v temi “kako to”, kar sem, naj se sliši še druga stran.

O Voltairu, nisem želela povedati nič, vprašala sem te, če je to Francois Maria Aoruet, ker si ti napisal samo Voltaire, kar sem o njem prebrala v Nedeljcu in na wikipediu in tudi že preje, ne vem zakaj bi nas bil ON žalosten, kot si zapisal ti!

Dej dej, le kdo izloča kristjane iz javnega življenja, to si domišljaš ti in tebi enaki.
Načitanost?:-) Razgledanost?:-), Ha, jaz se z njima ne kitim, še najmanj pa, da bi se primerjala z dr. Spomenko Hribar. Jaz sem brez dr., nimam nič pred imenom in priimkom, sem pač čisto navadno bitje, kar sem že velikokrat napisala.
Nama očitaš pri pisanju lepotno napako, kakšno le? Kar je dr. Spomenka pisala v sobotni prilogi je vse res, je razgledana. Kako je že nekdo napisal?: “Niso se je upali skenslat”, kdor je to napisal že ve! Jaz vem, da je zapustila DEMOS, pa tudi še nekateri ugledni Slovenci tudi!

Ne, zelo se motiš, če misliš, da sem nervozna:-), nikakor ne, pač povem, kar mislim, in to naglas in tudi tebi sem, ker si si zasluži, kot sem ti tudi sedaj.
Tudi teme ne speljujem na stranski tir, kot navajaš.

Analitik, zakaj še nisi posredoval linka za “sekto Univerzalnega življenja, da vem kam spadam, si mogoče namerno spregledal??

Pa “moralistu”, tudi še nisi odgovoril, zakaj?? V tistem linku sem videla, da ste mešali hruške in jabolka že leta 2002, takrat še mene ni bilo. Hruške in jabolka rad mešaš, tudi ti, meni si že večkrat očital, da jim mešam.:-))

No, pa še zadnje tvoje zgornje pisanje o diskvalifikaciji, uporabljanju laži in konstrukte.
Na tale tvoj zapis, ti posredujem link, ki se glasi na temo:

To je pravo kvizlinštvo pri nas
Napisal: benaflek
Daatum:06.02.2008
http://med.over.net/forum5/read.php?186,3459451,3459654#msg-3459654

Kaj vse je napisal benaflek, si počasi preberi, pa tudi zapomni si, ker imaš še precej slabši spomin, kot ga pripisuješ meni.

Jaz v tej temi ne sodelujem, brala pa sem, zato ti ga posredujem. Po 12-tih benaflekovih postih si:

zapisal: analitik
Datum: 13.02.2008 13.02.2008

Bravo Bonaflek.

Sam bi težko bi napisal bolje, v celoti se strinjam s tabo, zelo dobra analiza.

A.

Analitik, njegovo pisanje, je za tebe dobra “analiza”, ti bolje ne bi mogel napisati.
Benaflek je napisal še 23 postov, po tvoji pritrditvi. skupaj je njegovih
klobasanj 35.
Beri, beri, beri!! Še nedko iz tvoje strani je benafleku ugovarjal. Zakaj nisi ustavil benafleka, ki je šel čez vse mere dobrega okusa? Po tvoji pritrditvi je korajžno nadaljeval. In ti si si privoščil odpreti tole zgornjo temo, “o sovraštvu, kam to pelje.” Žalostno!

Med podpisniki za MIR, so tudi člani takratnega predsedstva R. Slovenije in ugledni Slovenci:, akademik Ciril Zlobec, Matjaž Kmecel, Janez Stanovnik, Dušan Plut, Jože Mencinger, Lojze Ude itd. …

Zadost je za danes!

PRABABI, če bi Bonaflek svoje trditve argumentiral z lažmi in žaljenjem, tako kot recimo Svetilnik, bi mu ugovarjal.

Recimo, da predpostavljamo, da je to res (sicer ni, ampak recimo da teoretično je). [/quote]
RKC ima v naši državi določene privilegije, in jih želi še več. Če trdiš drugače lažeš.
Kako je mogoče, da nekdo ljubi RKC tako zelo, da se o njih brez problema in zadržkov tudi zlaže?

Potem pa kar na delo, ga imaš dosti. Pa tudi ti nisi imun na laži.

Večina tu pisočih zelo dobro ločuje med kristjani in klerkalci. Problem je le v tem, da kristjan ni nujno tudi klerikalec, medtem, ko obratno (vsaj na deklarativni ravni) ne more biti.

Druga težava je, da se vsi zagovorniki klerikalnih idej ob vsaki kritiki klerikalizma užaljeno skrijete za svojo versko pripadnost.

In tretja, da imaš po svoje prav, da velika večina ljudi ne loči dobro med klerikalizmom in krščanstvom. Opažam, da to še posebej velja za same pripadnike RKC. Za tako stanje pa je kriva sama inštitucija, ki izvaja monopol nad vero in in vsako idejo (tudi klerikalno)in dejanja, ki so ji v interesu pri doseganju lastnih (materialnih in oblastniških) ciljev, požegna kot od Boga navdahnjeno. V dobro se ji morda šteje le, da jih morda čez kakih petsto let zavrne in se morda za njih celo opraviči. No, to spet bolj ali manj na deklarativni ravni, saj njene nosilce in izvajalce še vedno ohranja (za vsak slučaj ??).

kaj stokaš večina farov je sama priznala da so pedri homiči inpedofili vir avstrijski pederajsli v cerkvi nekaj let nazaj po dokaze pejt pa sam tja pa naj se ti na rit podpišejo

New Report

Close