Od kod vam energija za otroke?
Jaz sem samska, brez otrok, pa me že samo služba povsem izčrpa. Domov pridem, nekaj pojem, se uležem na kavč in me že zmanjka. Osnovne stvari, kot je pospravljanje, zmorem opraviti samo tekom vikenda, ko sem frej.
Kako vi vse to zmorete tekom tedna in še poskrbeti za otroke? Šola, domače naloge, treningi, vzgoja, kuhanje itd.
Od kod vam energija??
Komaj zase poskrbim, 12.04.2025 ob 18:39
Jaz sem samska, brez otrok, pa me že samo služba povsem izčrpa. Domov pridem, nekaj pojem, se uležem na kavč in me že zmanjka. Osnovne stvari, kot je pospravljanje, zmorem opraviti samo tekom vikenda, ko sem frej.
Kako vi vse to zmorete tekom tedna in še poskrbeti za otroke? Šola, domače naloge, treningi, vzgoja, kuhanje itd.
Od kod vam energija??
Bi ti rada tudi imela otroka ali kaj bi želela?
robi9, 12.04.2025 ob 18:56
V tvojem primeru ni težava v pomanjkanju energije, ampak smisla in volje do življenja.
Ker tvoje suženjsko življenje res nima smisla. In če ni smisla, ni življenjske energije. Človek ni narejen za sužnja, ki vsak dan samo služi mafijašem.
Tako Je! So še druge stvari v življenju, ki te osrečujejo.Moja hči je danes izjavila, da še nikoli v življenju ni tako uživala kot sedaj, ko je na porodniškem dopustu in ima dojenčka.Uživa, žari in se ukvarja s svojo deklico…
haah, na splošno sem vedno bila energična, tako da ni bilo težav, itak sem pa rada mama, je pa drugače z novorojenčkom, dojenčkom, malčkom, malo večjim malčkom, šolarjem, dijakom, najstnikom in sedaj polnoletnim.. sodelujeva že od nastanka hehe.. pač deluješ sinhrono z novo vlogo v lajfu, rasteš z njim, ko se otrok rodi se rodi starš oz mama že prej, saj čuti otročka v sebi, ga nosi toliko časa v sebi..
Vsi razlogi navedeni zgoraj so zgolj naključne osebne zgodbe. Rasnica pa je da ne glede na otroke nekateri imajo ogromno viška energije, drugi pa komaj shajajo. Pač je neka danost. Seveda jo lahko malce usmerjaš z načinom življenja, ne moreš pa postati nekdo kar nisi. Tudi sam sem imel nekoč ogromno energije. Potem sem se srečal z določenimi zdravstvenimi izzivi in od tedaj sem pogosto kmalu izčrpan. Zato te razumem. Imam otroke imam službo, ženo, živali. Komaj sfolgam, včasih sem na meji da me skuri, jem AD. Se trudim. Mučim. Skratka srečno, zdravo in na mnoga leta! Ne oziraj se na umazane jezike.
Imava 5 otrok, sva obadva pred penzijo. Moj in ženin urnik , je bil dobesedno 80 ur tedensko, sva si razdelila vse obveznosti. Ob tem gradila hišo, nisva imele pomoči staršev, ne finančne in ne v varvanju otrok. Dolga leta sem spal med tednom samo po 5 ur. Nekaj sem nadomestil konec tedna . Res pa je da smo letno imeli 3x po 3 tedne dopusta, da smo si nafilalil baterije. Imela sva cilj in medsebojno podporo.
Anonimno 2703, 14.04.2025 ob 19:52
delat morjo ker od moskega ni nic. kok zensk z otroki ki morjo delat, namesto da moski zasluz vec kot dovolj za vse. katastrofa!
tud žene ki imajo doma perfektne tipe, ki zaslužijo še preveč, niso zadovoljne po 20 letih zakona, se jim zdi vse samoumevno, da jim itak pripada, sploh če drugega niso poznale prej… tko da ne sekiraj se, v obeh primerih bi bila nezadovoljna in ne zamujaš nič.
Te drzijo v pogonu.. Ni sanse, da zabluzis, stalno so v mislih.. Vecji otroci, vecji izzivi.
Meni je ok, sploh ne pomislim, da bi bila brez, o energiji in utrujenosti zaradi njih pa nisem razmisljala.. Mene prej bolj kaj druga skuri, kot otroka.. Onadva mi data voljo in smisel, ceprav se mogoce slisi pateticno..
Otroke sem imela pri 33 in 35.
Sedaj imam na kupu meno, najstnike in ostarele starše.
Res veselica.
Otroke moraš imet mlad.
Tam okoli 25ega.
Zato sem poskrbela, da bodo moji otroci takoj, ko se zaposlijo lahko prevzeli vsak svoje 2 sobno stanovnje. Z eno ali dvema plačama pa bodo že spackali skupaj za otroka. Nekaj pa bomo tudi stari starši pomagali. Za sebe ne potrebujemo dosti….