Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Od mladinskih kriminalk, do spominov in etnologije

Od mladinskih kriminalk, do spominov in etnologije

Spoštovani dragi moji!

Imate kakšne ideje za dobro slovensko mladinsko kriminalko?
Lušta se mi nekaj v stilu 5 PRIJATELJEV, prigod od BOGDAN NOVAKa, KOMPANJONI od Gombača, Thomasa Brezine…
Enostavno sem padel v te štorije in jih zadnje čase jem kot ocfirke,hihi

Kot drugo pa me zanima, kaj priporočate od romanov kateri so morda delno biografski in obravnavajo obdobje 30,40,50’tih let prejšnega stoletja. Lahko so tudi delno etnografski v stilu Maje Godine ; Prehrana v Mariboru v dvajsetih in tridesetih letih 20. stoletja, itd…

Od Partljiča, preko Sivca pa vse do knjig katere govorijo o življenju v dobri stari rajnki Jugi, mi sedejo in sem jih kar nekaj že prebral.

Hvala za pomoč!

Tadej Golob je odločen slovenski avtor, ki v svoja dela vnaša tudi prvine kriminalnega žanra. Ne Zlati zob ne Kam je izginila Brina? nista kriminalna romana per se, ampak kakovostni knjigi, kjer je kriminalnega ravno dovolj, da bi morali v obeh delih uživati tudi ljubitelji izključno kriminalk.
Glede kakovosti pa je oboje neprimerljivo boljše od Novaka in Brezine. To ni trivialna literatura.
Zelo priporočam oboje.

Odločen in odličen 😉

Prebral prvega, a pri drugem sem kolebal. Sedaj ko je bilo priporočeno, pa mi drugega ne preostane….kot da preberem 😀

HVALA!

New Report

Close