Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Od nekdaj sem svojeglava in ne povsem razumljena

Od nekdaj sem svojeglava in ne povsem razumljena

Večino življenja plavam proti toku. Že kot otrok sem se igrala sama, raziskovala, brala, bila zamišljena. Nisem družabna vendar imam rada ljudi. V srednji šoli in na faksu nisem bila tata mata zabav. Sem že dlje časa v eni redni službi, veliko mi pomeni socialna varnost. Pustila sem fanta zaradi nezvestobe, čeprav so vsi računali na naju in so bili pogoji idealni za udobno življenje, a kaj ko je bil odnos med nama na nuli, me ni ljubil. Da sem naredila še korak dlje od družbenih norm, sem se osamosvojila in vzela kredit, ker rabim svoj prostor in mir. Ves luksuz mi nič ne pomeni če bom zaradi tega primorana biti do 40 leta v otroški sobi in čakati na nekoga. Staršem vse to početje ne gre v glavo. Namesto da bi bila z dobro partijo, bom zdaj “životarila” sama nekje na svojem. K sreči sem bolj skromna, zadostuje mi en dopust na leto in obožujem sprehode, naravo, tja pa sem zunaj popito kavico. Kot taka nasprotnemu spolu nisem hudo privlačna. Se mi zdi, da sem sebe postavila na prvo mesto. Ampak, kaj je sploh prav in kaj narobe? Uprla se.mi je slika o družinskem življenju, kjer ni spoštovanja in ljubezni, vse samo “za na ven”.

Bravo punca! Kar tako naprej!

Pogum, svoboda in pot, ki te pelje točno tako, kot je treba.

Pa je “zunanjim, ki špilajo Jezusa Kristusa” prav ali ne.

Te popolnoma razumem. Samo pogumno naprej. Nič ni narobe s tabo, čeprav družbeno ne boš najbolje sprejeta. Nič zato. Tvoja pot je že z razlogom takšna. Lahko bodo tudi še spremembe. Kdo ve…. Uživaj in sebe postavi na prvo mesto. Kar večina “normalnih” ljudi nikoli ni upala narediti, zato te obsojajo.

In čestitke, da si šla na svoje. Vem kako je to. Najboljša stvar na svetu.

Furaj naprej svojo pot in se ne oziraj na primitvne komentarje.

Srečno še naprej!

Super,jaz sem tudi tak, nekaj časa nisem imel samozavesti, ampak zdaj jo imam. Na dopust ne grem,ker se mi neda več,bil ogromno po Evropi in preskrbljen sem. Če si se odločila,da boš sama celo življenje in pri tem vztrajala ,to ni nič takega,sam denar je treba imeti in skromnost je lepa čednost, skratka, poglej,kje so prednosti in kje niso. Pa veliko sreče ti želim.

Kje je težava?

Saj se ni odločila, da bo sama celo življenje. Odločila se je pa za samostojno pot in šla na svoje.Odlično! Ne vemo pa, kaj življenje prinese v prihodnosti. In na kakšne morebitne spremembe in situacije se bomo morali prilagoditi  in furati svoje življenje naprej.

Punca, ostani samosvoja še naprej. In čestitke, da si se odločila za samostojnost. Super! Pogumni imajo srečo, saj to veš, ne?

Ostani zvesta sebi, svoji naravi, ker je tako najbolj prav in se sčasoma vse postavi na svoje mesto.

Nič ni prav in nič narobe. To si je izmislil človek. Nikjer ni zapisano.

Različni smo si, hvalabogu. In eni tega ne sprejmejo kot prav. Imajo to za narobe. Od takih ljudi stran!

Vse dobro ti želim naprej.

Ni problema, delaj kar ti ustreza in kar misliš, da je pravilno.

Verjemi, da je ogromno moških, ki bi jim predstavljala točno tisto, kar si želijo. Si ena od redkih, ki ne živi v nekih oblakih…

Super, zdaj moraš samo še samo sebe prepričat, da ti mnenje okolja in pričakovanje družbe ne pride do živega. Kar pa očitno ti.

Si ena redkih, ki živi tako kot čuti. Ne da se prilagaja družbenim “normam”, kaj je prav in kaj je narobe. In si ena redkih, ki boš živela v svojem stanovanju srečnejše življenje, kot nekdo, ki se mu “splača” biti v paru in igra faco “srečnega ” v dvojini, ali pod streho staršev, ker je finančno ugodneje, čeprav to ni to.

In kot že zapisano, pogumna punca si. Le tako naprej. Sledi srcu in duši. In vse bo ok.

a vsaj vibrator prenese tvojo samosvojost …. ali ga pogosto menjaš ☺

Odgovor na objavo uporabnika
venera939, 03.12.2023 ob 19:50

Super, zdaj moraš samo še samo sebe prepričat, da ti mnenje okolja in pričakovanje družbe ne pride do živega. Kar pa očitno ti.

Le zakaj misliš. da ji mnenje okolja in pričakovanje družbe pride do živega.

Čedalje več nas je, ki si mislimo, celo komu rečemo: Jebi(te) se.

Včasih dolgoletnim prijateljem, včasih neznancem (ko pišemo po spletu), včasih celo najbližjim.

Ne živimo 250 let, da bi se prav po polžje odločali, komu verjamemo, koga smo pripravljeni poslušati, komu se (mogoče) pustimo malce voditi.

Z močno, magari malce pretirano (pretirano za druge) samozavestjo se da daleč priti.

Tisti pa, ki ne pogledajo vase, ki ne prepoznajo toksičnih ljudi okoli sebe, so brez energije in so pogosto cunja v rokah drugih.

Tako pač je.

Je pa izjemno zanimivo, da tak odgovor (jebite se) in tako odločitev (grem stran, grem na svoje) človeku potrdijo tako sposobni/pošteni psihologi, kot tudi Univerzum, če vanj verjamemo in ga o tem povprašamo…

Toliko od nekoga, ki je bil pri psihologih več, kot povprečni Slovenci, ki mislijo, da imajo pri sebi vse razčiščeno v nulo.

In ki spoštuje Univerzum in zato kdaj dobi od njega. Pa ne denarno nakazilo…

Ljudje dandnaes ljubijo vojne, ljudje si želijo vojn… Toliko tematik, ki samo stopnjujejo vojno med moškimi in ženskami, a na dnu srca se vsi zavedamo, da si lažemo v lastno faco.

Sam nisem ravno primer družinskega življenja, otrok si nekako ne želim. Ampak imeti partnerja, ki te razume, s katerim lahko deliš življenje, se pa mi pa ne zdi tako slaba ideja ;). Ves materializem ti ne pomeni čisto nič, če ga ne deliš z nekom…

Ampak me pa najbolj žalosti, da so ljudje tako slabo vzgojeni, da jih iztiri ena napačna zveza. A v poslovnem svetu ste tudi takšne mevže? Pa taka podjetja s takšnimi zapolsenimi uspevajo???

takole, 03.12.2023 ob 19:51

Si ena redkih, ki živi tako kot čuti. Ne da se prilagaja družbenim “normam”, kaj je prav in kaj je narobe. In si ena redkih, ki boš živela v svojem stanovanju srečnejše življenje, kot nekdo, ki se mu “splača” biti v paru in igra faco “srečnega ” v dvojini, ali pod streho staršev, ker je finančno ugodneje, čeprav to ni to.

In kot že zapisano, pogumna punca si. Le tako naprej. Sledi srcu in duši. In vse bo ok.

A življenje s partnerjem je družbena “norma”??? Pa kaj je narobe z ljudmi, da si ne želijo partnerstva?

Ne vem, ampak moje slutnje mi govorijo, da smo tik pred velikimi vojnami, ker so ljudje čisto zmešani že.

Nič ni narobe z ljudmi, ki si ne želijo partnerstva ali jih pač življenske okoliščine pripeljejo do tega. In pustite jih za božjo voljo že pri miru, če vam nič nočejo in se ne vtikajo v vaša (večinoma) zlagana partnerska življenja.

I  sprejmite že za božjo voljo, da nimamo vsi enakih življenj. Eni so v dvoje, srečni. Drugi so v dvoje in manj srečni. Eni so samski, čisto u redu, drugi so samski, osamljeni. Pač stvar karakterja in življenjskih okoliščin.

Živi in pusti živeti.

Dandanes je vsak “poseben” in “samosvoj”, tako da moraš biti pravzaprav tradicionalist, če zares želiš biti posebna in odstopati od norm. Se pravi za resnično posebnost ti manjka varnost, stabilnost, trajna veza, mož, otroci, pes in domek. 😉

takole, 03.12.2023 ob 22:17

Nič ni narobe z ljudmi, ki si ne želijo partnerstva ali jih pač življenske okoliščine pripeljejo do tega. In pustite jih za božjo voljo že pri miru, če vam nič nočejo in se ne vtikajo v vaša (večinoma) zlagana partnerska življenja.

I  sprejmite že za božjo voljo, da nimamo vsi enakih življenj. Eni so v dvoje, srečni. Drugi so v dvoje in manj srečni. Eni so samski, čisto u redu, drugi so samski, osamljeni. Pač stvar karakterja in življenjskih okoliščin.

Živi in pusti živeti.

Sorry, ampak to ni osebna odločitev, človek ni bil ustvarjen za takšno “odločitev”. Mogoče kratkotrajno, a na dolgi rok to pač ne pije vode. Dokazano je, da je človek družbeno bitje… Dejstvo pa je, da so ljudje duševno ranjeni in travmazirani, frustrirani. Skratka imajo vse polno psiholoških težav. Nehajte se vedar smiliti samemu sebi ter si lagati v obraz…

Plaha punca, 03.12.2023 ob 17:19

Večino življenja plavam proti toku. Že kot otrok sem se igrala sama, raziskovala, brala, bila zamišljena. Nisem družabna vendar imam rada ljudi. V srednji šoli in na faksu nisem bila tata mata zabav. Sem že dlje časa v eni redni službi, veliko mi pomeni socialna varnost. Pustila sem fanta zaradi nezvestobe, čeprav so vsi računali na naju in so bili pogoji idealni za udobno življenje, a kaj ko je bil odnos med nama na nuli, me ni ljubil. Da sem naredila še korak dlje od družbenih norm, sem se osamosvojila in vzela kredit, ker rabim svoj prostor in mir. Ves luksuz mi nič ne pomeni če bom zaradi tega primorana biti do 40 leta v otroški sobi in čakati na nekoga. Staršem vse to početje ne gre v glavo. Namesto da bi bila z dobro partijo, bom zdaj “životarila” sama nekje na svojem. K sreči sem bolj skromna, zadostuje mi en dopust na leto in obožujem sprehode, naravo, tja pa sem zunaj popito kavico. Kot taka nasprotnemu spolu nisem hudo privlačna. Se mi zdi, da sem sebe postavila na prvo mesto. Ampak, kaj je sploh prav in kaj narobe? Uprla se.mi je slika o družinskem življenju, kjer ni spoštovanja in ljubezni, vse samo “za na ven”.

Skromna, sprehodi, kavica…. Slišati je, kot sanjka ženska za marsikaterega fanta. Nečesa nisi povedala.

Veš kako pravijo moškim, ki nimajo partneric? Da niso sposobni dobiti ženske. Včasih so celo moralizirali moške, da tisti, ki ni bil sposoben za vojaško naborništvo ni bil pravi moški in si ne zaluži ženske. Pa ne, da bi se s tem strinjal, ampak ve ste takšne cmere, da si ne znate izoblikovati karakterja in nehati premlevati zamer, ter se naprej truditi. Mah takih jaz vsekakor ne bi zaposlil na nobeni firmi…

Hmm193, 03.12.2023 ob 22:38

Skromna, sprehodi, kavica…. Slišati je, kot sanjka ženska za marsikaterega fanta. Nečesa nisi povedala.

Pa žal ne.  Za večino sem nezanimiva. Nimam vpadljivega stila oblačenja, pa tiste karizme.. preprosta, športna, prijazna..jah mi rečejo se je fajn s tabo družit, ni pa tiste iskre.. pač s tem sem se že malo sprijaznila in srečna bom, če bo tisti eden se našel.

Zame si prav “moderna”, da ne rečem konformistična. Ne razumem, zakaj se ti zdi, da nisi po normah. Ker si. Ne vidim tu nič originalnega, posebnega.

Zakaj ti je potrebna potrditev na forumu, da so tvoje odločitve prave ? Prave so za tebe. In od kdaj so kar vsi vezani ljudje dvolični, v resnici nesrečni. Preveč ukvarjanja s samim seboj je bolezen, pa naj psihologi govorijo, kar hočejo oni potrebujejo stranke. Nesrečne, nesigurne ljudi, ki se prepričujejo, da so nekaj specialnega. Ker so kupili stanovanje…

Glede fantov bi pa rekla, da jim pač nisi dovolj privlačna. Nima to veze s posebnostjo, svojeglavostjo…, nekaj na tebi jih odbija.

Ni problemov dobiti ženske,to ni noben problem,sam jaz nočem več nobene in tak sem. Nobenemu ne zavidam in pustim živet ljudi in naj se imajo, kakor si želijo imeti. Da ,pa bi imel žensko,bi mi mogla biti zelo všeč in ona bi se mogla bolj prilagoditi bolj meni. Sam take nisem našel jazst. Zdaj pa jo ne iščem že 15 let nobene. So hotele biti z mano nekatere, tudi bivša ampak,kaj pa čem delati z žensko,ki ni po mojem okusu? Vse to dal skozi,tako da to je zame preteklost.

Kaj se to dogaja na monu, da danes sami normalni komentirajo? Noben nečloveški fasadar ne morem verjeti!

Avtorica, pa hvala bogu! Živi zase! Sploh ko ti znesi, da si na svojem. Imaš gromozansko srečo in upam da te sedaj monovci ne zasjujejo z malto, kot tvoji starši. Ni ti treba vsega požreti, za ceno mišljenj drugih! Čas je že, da se planeti začnejo obračati v druge smeri, tudi na monu.

Vso srečo in bodi samska, doker ne pride v tvoje življenje nekdo, ki te bo vreden❤

Plaha punca, 03.12.2023 ob 22:51

Pa žal ne.  Za večino sem nezanimiva. Nimam vpadljivega stila oblačenja, pa tiste karizme.. preprosta, športna, prijazna..jah mi rečejo se je fajn s tabo družit, ni pa tiste iskre.. pač s tem sem se že malo sprijaznila in srečna bom, če bo tisti eden se našel.

Veš kaj si ti glede na opis. Verjetno skušaš podzavestno pretirano ugajat ljudem, samo da ohranjaš mir. Si visoko senzibilna oseba. Mogoče…

Joj in zdaj se bo spet pogovarjala sama s sabo in svojimi vzdevki.

Katastrofa.

takole, 03.12.2023 ob 19:51

…………………………..

…………………………..

Prav, Prav, Prav….

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

takole, 03.12.2023 ob 22:17

Živi in pusti živeti.

………………………….

………………………….

Razumemo avtorica…

Ti se kar tolaži kako drugi živijo zlagana partnerska življenja.

Pa pod tistim svojim vzdevkom, ki ga vsi poznamo napiši še kaj kako se ljubiš s svojim možem in o svojima dvema otrokoma.

Kaj je tu neprilagijenega? V cem tocno, si neprilagojena?

Kar zadeva nerazumevanje, mislim, da ti same sebe ne razumes, kako naj te potem drugi razumejo.

Nezanimiva za moske? Verjamem. Pa ne zato, ker si nevpadljiva siva mis, ampak ker si zategnjena. Moski in na splosno ljidje imamo radi sproscene ljudi. Sem stara, po videzu nevpadljiva, povprecna zenska, a sem vedno nasmejana in sproscena, moski me obletavajo kot zmesani, ceprav z nobenim ne flirtam. Energija je vazna, ne videz!

Delaj na sebi, razcisti s sabo, nisi neprilagojena, cetudi si to zelis biti, si samo zategnjena in zivis z nekimi svojimi nebuloznimi normami za katere mislis, da morajo bit.

New Report

Close