Najdi forum

Splash Forum Politični čvek Od NOB do banditizma..

Od NOB do banditizma..

Tina2, ti bom jaz odgovoril, ker vidim, da imaš vse zamegljeno! Sprašuješ zakaj so pobijali intelektualce??? Pa kdo jih je pobijal in katere intelektualce???Mogoče Toneta TOMŠIČA, mogoče štiri nedolžne Slovence, ki so bili ubiti in so pokopani na Bazoviški gmajni, mogoče Pohorski bataljon, ki je bil izdan s strani DOMAČIH IZDAJALCEV??? Samo mi ne reči, da so to napredili partizani, kar seveda ni res. So pa še številni Slovenci ki so bili zverinsko mučeni in nato ubiti tudi z veliko pomočjo domobrancev in tudi drugih simapiterjev okupatorja. Ma ne bluzi.
Upoštevajte dejstva in ne se oprijet na izjave posameznikov in kao nekih “umetnikov” itd! Že zadnjič sem vam povedal, da so zavezniki in CEL svet po vojni razumeli za kaj se gre in so domobrance vrnil kot AGRESORJE in soedelavce okupatorja! A o tem nočete nič slišat.
V zvezi žrtev pa jasno da so bile kot so v vsaki vojni! Imel sem soseda ki se je boril na strani okupatorja in med vojno kloftal in pobijal svoje sosede !!! Ko se moraš gledat čez puškin merek je zelo težko in to je treba poskusit!
Ob tem se pojavlja vprašanje, če je še kje na svetu kakšna država ki tako HVALI okupupatorja, kot smo Slovenci. Ker če imaš tako slabo in pokvarjeno menje o borbi proti okupatorju si na njegovi strani 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}. Vmesne poti tu ni!!!!!!

Včasih res kaj naložim, a v tem primeru nisem.

======================

Mik,

Si naložil si! pobijali so eni in drugi, že preje!!
Saj je bila pred domobranstvom, bela garda in še kup izdajalcev domačinov, ki so ovajali domačine okupatorju.

Zapisal si: === “da je bilo domobranstvo ustanovljeno šele, ko so revolucionerji pričeli s pobijanjem drugače mislečih sobratov. Manj zamerim zločinom okupatorja, kot zločinom rojakov.”===

Komu bolj zameriš je tvoja stvar. Jaz pa vem, da je bilo izdajstvo domačinov velika svinjarija. Pošiljali so jih v taborišča, ki se mnogi od tam, niso nikoli vrnili in vse taboriščnike, imajo na vesti domači izdajalci.

======================

Če je res moja zasluga, si štejem v posebno čast. Mislim pa da ni.

Ja, nekaj o tem mi je povedal tudi moj oče, bivši partizan. Z grenkobo v srcu, brez lažne vzhičenosti. V času, ko sem bil zelo ponosen na to, da je bil na “pravi” strani. Je bil res? Danes vem, da ni bil prepričan v to. Tudi jaz nisem.

=======================

mik,

ja, po tvoji zaslugi sem tukaj, ke si se obregnil ob interniranke, na “starševskem čveku”, kljub opombi!!
Zaradi mene, si lahko šteješ v čast.:-))
Olala, zakaj pa ne??? Po tvoji zaslugi??? Pred tem, jaz na političnem čveku nisem pisala. Toliko v vednost.

Pišeš: === “je bil res na pravi strani??? Danes vem, da ni bil prepričan v to. tudi jaz nisem” === To je tvoja odločitev. Ali bi bilo bolje, da bi bil na izdajalski??

=======================

Res je, pobijali so se že tudi prej. Ne vem zakaj omenjaš komuniste. Komunisti niso pobijali, pobijali so zločinci. Na obeh straneh. Za razliko od tebe jaz ločim poboje civilnega prebivalstva od smrti v boju. Žal je videti, da še ni konec. Preveč je še živo sovraštvo med ljudmi. Ki se kaže tudi tu gor.

=======================

Zakaj omenjam komuniste?? Zato, ker jih omenjaš tudi ti.

Ja, zločinci so pobijali na obeh straneh, samo tukaj se vedno omenja, da so pobijali komunisti. Kar pojdi prebirat nazaj, po postih, pa boš videl.

Mik, jaz vse ločim, čeprav mi očitaš, da ne ločim civilnih pobojev od smrti v boju.
Prav zato sem pisala, o “Kozlarjevi gošči”, tam so bili pobiti civilisti.
Le za las sem ušla v drugo faro, Skalarajevim apostolom-krvnikom.

Pišeš:
====== “Preveč je živo sovraštvo med ljudmi, ki se kaže tudi tu gor.” ===

Se strinjam s teboj, zelo, zelo se strinjam.

Kakor si boste postlali, tako boste ležali. Se glasi slovenski pregovor.
Moja naloga je skrbeti zase, dokler bom še.

Nekateri tu gor,me imajo za zločinca,:-)) ampak jaz imam čisto vest, sem bila le žrtev vojne. Pa še veliko nas je, žal sem tukaj na forumu sama. Ja, če bom pri volji, bom še na vsake toliko časa pogledala semkaj.

To sovraštvo, je prinesla demokracija. Prej je bil mir, složno smo živeli drug z drugim. Vsaj tukaj, kjer živim jaz in tudi v mojem rojstnem kraju, je bilo tako. Ponekod, pa je bilo drugače, neodpustljivi, drug do drugega so, samo to ne pelje nikamor, to ni dobro.

Ni pa čistila, da bi se to gorje zakrilo. Pa tudi, če ga prineseta F.R.
ali A.B. iz Argentine. To je naša zgodovina in je zapisana.

Kaj so delali domobranci in njihovi “črnorokci”, sem pa napisala zato, da se ve, kaj so počeli, da niso bili “angelčki”, kot jih prikazujejo nekateri.

Tu gor, se je pisalo samo kaj so delali osvoboditelji, kaj so delali domobranci pa nič.

Kosti žrtev, enih in drugih so štrlele ven. Z razliko, da je bila Kozlarjeva gošča prej, pa Urh in Lisičji grad, o tem se bi dalo veliko napisati.

Da ne bo pomote, niso bili vsi zločinci, ne na eni, ne na drugi strani.

Tina2,

prosiš, naj ti odgovorim, zakaj “ste” …….itd. ….

Ti, Tina2, s kakšno pravico, pišeš “ste”??

Kjer si to prebrala, bi še ugotovila zakaj, se je to zgodilo, če si slišala od bla bla, naj ti pojasni.

Tina 2, kaj me dolžiš? Imam čisto vest, če bi vse prebrala, bi ugotovila, da sem bila samo nedolžna žrtev vojne.

Priporočam ti, da vzameš v roke čitanko za prvi razred in se naučiš:

sem, si, je, itd. in
smo, ste, so.

Veš, nisem stara 100 let, da bi lahko takrat sodelovala pri takem dejanju.

Jaz tu gor, nisem še nikogar dolžila takih dejanj, kot dolžiš ti mene.

BUTARA-NESRAMNICA!!!!

PRABARI, nikar se ne razburjaj. Ni fino, če te nekdo nekaj dolži, ne? Vidiš, mene mladi liberalci, listavci in ne vem kdo še vse zmerjajo da sem “tačrna” in da sem domači izdajalec itd. To pa samo zato, ker jih sem in tja povprašam, če vedo, kdo je bila Angela Vode oziroma jim navržem kaj kar ne dosi v njihovo dogmo revolucionarnega zgodovinopisja.

Prababi lahko reče vsakemu, ki ji ni po volji vse, če pa si kdo sposodi njen besednjak, si pa takoj butara, nesramnica in še kaj hujšega. Misli, da ima samo ona vso pravico pisati kar ji na misel pade. Jaz se ji samo še smejim..kaj hočeš drugega. Da bi resno vzela njo in njen hobi prepisovanja laži mi še na misel ne pride.

Koliko ste stari da pregrevate 60 let stare stvari in znova razdvajate ljudi?Vi ste kot preživeli dinozavri ki jim prepirov in svojega prav ni nikoli dovolj!!!

Jaz se smejim pa tebi, ki sama sebi poste pišeš in sama sebi odgovarjaš. Sem te ujel. A se spomniš???
Da bi te pa resno vzel mi še na misel na pride!!!
Smejim pa se iz srca tvojemu hobiju, to je neumnostim, ki jih trosiš tu na forumu.

Kranjski JAnez, mi lahko prosim ti pojasniš zadevo Angela Vode?

Jaz se smejim pa tebi, ki sama sebi poste pišeš in sama sebi odgovarjaš. Sem te ujel. A se spomniš???
Da bi te pa resno vzel mi še na misel na pride!!!
Smejim pa se iz srca tvojemu hobiju, to je neumnostim, ki jih trosiš tu na forumu.[/quote]

Mi lahko Kranjski Janez navedeš kdaj sem sama sebi post napisala, ej daj.
Daj, hec mora bit, da se malo nasmejim!
Pa še ti, pa vrabček pa ježek pa pravnik, da se boste smejali pa magari na svoj račun – vsem privoščim malo veselja.

JANJA!!!

Si pa kratkega spomina.

Tako kot pameti.

Ti se kar smej, sama sebi.

Če bi bil jaz na tvojem mestu bi se razjokal.

PRABABI,
pozabila si kako je nastala bela garda. Ne bom te prepričeval, kajti ti si že prepričana.
Kaj je za tebe svinjarija, bom ponovil tvoje besede, je seveda tvoja stvar. Prav gotovo so beli izdajali okupatorju. Ne vsi, da se razumeva. In prav gotovo so rdeči pošiljali rojake v večna lovišča. Ne vsi, da se razumeva. Za mene je oboje svinjarija. Ampak, ti boš seveda rekla: To je tvoja stvar.
Ni res, da imajo vse taboriščnike na vesti domači izdajalci. Veliko jih je bilo, ki so, namesto da bi se odločili za bele ali rdeče šli rajši v taborišče, saj so verjeli v verjetnejše preživetje.
Ne omenjaj komunistov zato ker jih omenjam jaz. Ker očitno ne razumeš. Jaz komunistom ne zamerim ničesar. Zamerim samo zločincem. Pa naj bo to Peter Skalar ali pa kateri od tistih, ki jih še danes ni prav pametno omenjati…
Veliko bereš in pišeš o Kozlarjevi gošči. Preberi si in napiši še kaj o zločinih v Mirenski dolini. Kočevskem Rogu, Čretežu, Brezarjevemu breznu, Crngrobu… Naj zvejo mladi še kaj tega, kar je moralo biti tako dolgo zamolčano.

Zapisala si:
“Nekateri tu gor,me imajo za zločinca,:-)) ampak jaz imam čisto vest, sem bila le žrtev vojne. Pa še veliko nas je, žal sem tukaj na forumu sama. Ja, če bom pri volji, bom še na vsake toliko časa pogledala semkaj.

To sovraštvo, je prinesla demokracija. Prej je bil mir, složno smo živeli drug z drugim. Vsaj tukaj, kjer živim jaz in tudi v mojem rojstnem kraju, je bilo tako. Ponekod, pa je bilo drugače, neodpustljivi, drug do drugega so, samo to ne pelje nikamor, to ni dobro.

ali A.B. iz Argentine. To je naša zgodovina in je zapisana.”

Nisem opazil, da bi te kdo TU imel za zločinca. Sovraštva pa ni prinesla demokracija, tudi v tvojem rojstnem kraju ne. Samo tlelo je in prišlo na dan, ko so ljudje smeli povedati delček resnice.
Sicer pa, kdo daje tebi toliko negativne energije, ki jo kažeš do drugače mislečih? In kaj sta pri vsej zadevi kriva človeka, katerih imena se ti ne zdi vredno omenjati drugače kot samo z začetnicami, čeprav sta (skoraj kot dojenčka sta s pomočjo staršev prebežala v tujino pred zanesljivim pobojem), naredila za to državo vsak posebej veliko več, kot sva ali bova midva v celem življenju oba skupaj.

Zapisala si:
“Kosti žrtev, enih in drugih so štrlele ven. Z razliko, da je bila Kozlarjeva gošča prej, pa Urh in Lisičji grad, o tem se bi dalo veliko napisati.”

Kdo ve kaj je bilo prej. Kura ali jajce? Midva tega ne veva. Premlada sva bila takrat. Zgodovinarji pa še niso rekli zadnje besede. Še ni čas.

In še tvoj citat, s katerim se v celoti strinjam:
“Da ne bo pomote, niso bili vsi zločinci, ne na eni, ne na drugi strani.”

Samo to sem ti hotel pojasniti pred skoraj enim letom na Starševskem čveku. Mi je končno uspelo? Ne verjamem. Dolgoletno trobljenje v isti rog je žal mnogim pustilo posledice, da ne vidijo ne levo ne desno.

Ja MIK zadnjo misel si pa dobro napisal in je edina pametna. In med tistimi, ki ne vidijo ne desno in ne levo in kar je res zlahka ugotovil cel svet si predvsem TI.

Saj sem napisal, da je pustilo posledice. Še enemu več.

Keko se strinjam s teboj. Tudi jaz ko berem tega gospoda tako na tem forumu kot na SČ, čedalje bolj ugotavljam, da nekaj ni v redu z njim. Morbiti je to res, ker ne vidi ne na levo ne na desno, bluzi o nekem BOGU, PLAVIH UČKAH in kaj ti jaz vem, kaj še. Skratka totalno brez veze. Pisari o svojem očetu, ki naj bi bil enkrat partizan, drugič domobranec, Btw.

PRABABI,

pozabila si kako je nastala bela garda. Ne bom te prepričeval, kajti ti si že prepričana.
Kaj je za tebe svinjarija, bom ponovil tvoje besede, je seveda tvoja stvar. Prav gotovo so beli izdajali okupatorju. Ne vsi, da se razumeva. In prav gotovo so rdeči pošiljali rojake v večna lovišča. Ne vsi, da se razumeva. Za mene je oboje svinjarija. Ampak, ti boš seveda rekla: To je tvoja stvar
===========================

mik,
zopet nakladaš! Na forumu sem se jaz začela oglašati zato, ker se je pisalo samo kaj so delali osvoboditelji. Kaj so delali “tabeli”, o tem pa nič.
Po tvoje “rdeči”, pošiljali rojake v večna lovišča, seveda, prav tako kot “tabeli”, pa še prebrisani so bili “tabeli”, da so jim jih podtikali, jih pobili in pustili daleč v gozdu.
Tako so ubili, saj mislili so, da so jo, eno mamo petih otrok. Pa se je, ovedla in z mukoma priplazila, do ene kmetije blizu gozda in tudi povedala, kdo so bili morilci. Pa to ni bil en sam primer.

mik, na obeh straneh se je dogajalo, kar se ne bi smelo

Ampak, ti boš seveda rekla: To je tvoja stvar, “si zapisal”. Ne ne, ne rečem za vse, to je tvoja stvar.
Oba veva, da niso bili vsi enaki.

O beli gardi, boš pa napisal ti, da bom videla, kaj veš?? Pa te tudi popravila, če boš narobe napisal, vse je zapisano, potrudi se!
========================

mik, pišeš:
Ni res, da imajo vse taboriščnike na vesti domači izdajalci. Veliko jih je bilo, ki so, namesto da bi se odločili za bele ali rdeče šli rajši v taborišče, saj so verjeli v verjetnejše preživetje.
Ne omenjaj komunistov zato ker jih omenjam jaz. Ker očitno ne razumeš. Jaz komunistom ne zamerim ničesar. Zamerim samo zločincem. Pa naj bo to Peter Skalar ali pa kateri od tistih, ki jih še danes ni prav pametno omenjati…
Veliko bereš in pišeš o Kozlarjevi gošči. Preberi si in napiši še kaj o zločinih v Mirenski dolini. Kočevskem Rogu, Čretežu, Brezarjevemu breznu, Crngrobu… Naj zvejo mladi še kaj tega, kar je moralo biti tako dolgo zamolčano.
========================

mik,
dej dej, ne flancaj, le kdo je šel prostovoljno v taborišče?? Ta je zelo bosa.:-))
Z razliko od tebe, berem jaz tudi kaj drugega. Že nekajkrat sem ti napisala, da se je “Rog” zgodil pozneje. Zakaj so Angleži vrnili domobrance nazaj, poišči vse kar je zapisano o tem.

Prebereš, pa lahko tudi še kaj drugega, nekoč si zapisal: Nedeljca ne berem itd., potrudi se, preberi “šepet sedmega dne”, na 16. in 17. strani “NEDELJSKEGA DNEVNIKA”, 29.07.2007, ko boš končal, pa zaigraj na orglice.
O zločinih v Mirenski dolini dolini, in vsem zgoraj naštetem boš pa pisal ti, potrudi se, naj zvejo mladi še kaj tega. Delo vseh. Izdajalcev in osvoboditeljev, pa datume dogodkov, tudi napiši, da ti ne bodo oporekali, da so to “LAŽI”, kot pišejo, kar sem napisala jaz, da so laži.
=======================

Zapisala si:
“Nekateri tu gor,me imajo za zločinca,:-)) ampak jaz imam čisto vest, sem bila le žrtev vojne. Pa še veliko nas je, žal sem tukaj na forumu sama. Ja, če bom pri volji, bom še na vsake toliko časa pogledala semkaj.

ali A.B. iz Argentine. To je naša zgodovina in je zapisana.”
Nisem opazil, da bi te kdo TU imel za zločinca. Sovraštva pa ni prinesla demokracija, tudi v tvojem rojstnem kraju ne. Samo tlelo je in prišlo na dan, ko so ljudje smeli povedati delček resnice.
================

mik,
si pozabil, kaj so mi vse že napisali?? Tudi, da me bodo ovadili.:-)
Pa še veliko drugih neumnosti.
============

mik, pišeš:
Sicer pa, kdo daje tebi toliko negativne energije, ki jo kažeš do drugače mislečih? In kaj sta pri vsej zadevi kriva človeka,
katerih imena se ti ne zdi vredno omenjati drugače kot samo z začetnicami, čeprav sta (skoraj kot dojenčka sta s pomočjo staršev prebežala v tujino pred zanesljivim pobojem), naredila za to državo vsak posebej veliko več, kot sva ali bova midva v celem življenju oba skupaj.
=============

mik,
ne kažem negativne energije do drugače mislečih, le povem in napišem, da ni vse tako, kot mislijo. To misliš ti, da sem nastrojena drugače.:-))
Ja, kot skoraj dojenčka sta šla,le od kot jima toliko negativne energije, predvsem od Rodeta, ne misli, da ga ne poslušam. Tudi poslušam in berem ene in druge. Kar dobro so jih starši izurili z negativno energijo, do drugače mislečih. Tudi njegovo pridigo sem poslušala iz Brezij,lansko leto in tudi še prejšnje, veliko je bilo pripomb na njegov govor. Slučajno sem imela odprt radio v avtomobilu, ko sem vozila, pa nisem bila na Brezjah.:-))

Kaj sta neredila oba za to državo??
Veliko špetira!! Kar beri, še kaj drugega pa boš videl in slišal tudi.

================
Zapisala si:
“Kosti žrtev, enih in drugih so štrlele ven. Z razliko, da je bila Kozlarjeva gošča prej, pa Urh in Lisičji grad, o tem se bi dalo veliko napisati.”
Kdo ve kaj je bilo prej. Kura ali jajce? Midva tega ne veva. Premlada sva bila takrat. Zgodovinarji pa še niso rekli zadnje besede. Še ni čas.
================
mik,
kaj je bilo preje, jajce ali kura? O tem je bilo že veliko debate.:-)
midva ne veva, 2si zapisal”.

mik,
Kozlarjeva gošča, Urh in Lisičji grad, taborišča, italijanska in nemška, so bila pred koncem II. svetovne vojne.
Rog, pa se je zgodil po vojni.
To je znano mnogim, zgleda, da tega ti ne veš.
Jaz se tega še dobro spomnim. Ti se pa ne moreš, ker te takrat še ni bilo. Kje si bil takrat?? Aja, oče te je nosil, kje že?? po hosti,vendar. Pa brez zamere.
Tebe še ni bilo, jaz pa sem bila še mlada. Imam pa še vedno, dober spomin na tiste čase.
Ja zgodovinarji, mogoče bo pa Jožek D. kaj bolj oprijemljivega napisal, nekaj v Zborniku 2007, je že.
===========================
mik,
tale citat spodaj sem ti že velikokrat napisala in zato gre. Končno, si mi pritrdil.
Za v napej si vzemi čas, kadar bereš, ne hiti, da si boš zapomnil.
Ha ha, dolgoletno trobljenje v isti rog, mi ni pustilo posledic. Še vedno dobro vidim levo in desno. Pa prometne znake tudi, na levi in desni, pa tudi napise na cesti.:-))
=========================
Napisal si:
In še tvoj citat, s katerim se v celoti strinjam:
“Da ne bo pomote, niso bili vsi zločinci, ne na eni, ne na drugi strani.”

Samo to sem ti hotel pojasniti pred skoraj enim letom na Starševskem čveku. Mi je končno uspelo? Ne verjamem. Dolgoletno trobljenje v isti rog je žal mnogim pustilo posledice, da ne vidijo ne levo ne desno.
=========================

Ne bom te žalila, kaj ti je pustilo trobljenje.
Samo to, kdaj si stopil na pravo stran? :-))) To me pa zanima.
Jaz ne stojim, ne na levi, ne na desni strani, vidim pa dobro obe, že dolgo dolgo.

p.s.
Na moje zastavljeno vprašanje, 30.07.2007 ob 21.30, mi pa nisi odgovorl?
Mogoče si ta čas, ko sem jaz tole pisala, pa še nekaj zadrškov je bilo vmes.

Tina2,

prav nič me ne briga, kaj imaš ti z mladimi liberalci, listavci, ker te zadeve ne poznam. Boš morala kar sama z njimi obračunati.

Ko pa že omenjaš, kdo je bila Angela Vode.

Te pa jaz vprašujem, kdo je Angela Kumše?? In kaj so z njo delali “črnorokci”????? No, potrudi se in napiši, kako se je rešila iz njihovih krempljev, Pa da ne boš napisala, kar je napisano o njej, da je laž. Napiši tudi, kaj so napravili “črnorokci” z ostalimi devetimi ženskami?? Angela je povedala, da je deseti grob, ki je bil namenjen njej, ostal prazen.

Napiši!! Zgodovino je treba vedeti enih in drugih.

A čitanko, si si že priskrbela? Pojdi k ministru Zveru, ali pa k Zupanu, nekje jo boš že dobila, da boš v prihodnje obvladala, Smo, ste, so.

Pa kaj pogrevate vse te stvari… Škoda živcev.
Dejstvo je, da je bil najprej upor in boj za svobodno državo, potem pa je prišla politika…

___________________________________ i got soul but i'm not a soldier

In PRABABI spet ignorantsko preskoči vprašanje o Angeli Vode in spelje vodo na svoj mlin. Misliš PRABABI, da si s to svojo demagogijo učinkovita? No, naj ti povem – nisi!

Torej, zakaj so komunisti Angelo Vode, predvojno komunistko, ki se je uprla kolaboraciji Hitlerja s Stalinom fizično in psihično maltretirali, zaprli, mučili, se nad nji dolga leta zverinsko izživljali in jo skoraj ubili? Ti, ki “bereš” boš pa ja znala odgovoriti na to preprosto vprašanje, mar ne?

Nekateri bi zelo radi videli ,da so po vojni zmagali domobranci,pa fašistični Italijani in nacistični Nemci,mi pa bili danes njihove sluge,sužnji in tretjerazredni državljani.Hvala res si nikoli nisem in si ne želim kakih “oblastnikov”kot so potem bili in se delali 46 let, največje “pro Jugoslovane” Srbi in Hrvati v neki neenotni Yugi,seveda po Titovi smrti.Po njegovi smrti je začela SRFJ pokati po šivih in krvavo razpadati zaradsi srskega nacionalizma.

Slovenija bi morala postati samostojna takoj po letu 45,a žal je oditi ni pustil naš TITO,kar pa je bila seveda velika napaka Edvarda Krdelja,kot tudi prepuščanje ozemlja od reke Mirne navzgor Hrvaški.Kardelj je baje rekel Šubašiču:Kar imejte to kamenje Hrvati,saj je tako ali tako vse naše v naši SFRJ.In tako je vsa Istra postala Hrvaška,neupravičeno saj to dokazujejo še danes slovenska imena vasi v Istri.

Si ti kdaj slišal za Jalto?

Tina2, Angela Vode je tukaj že 100 x prežvečena tema. Res si pozabljiva, kot je navedeno zgoraj. Če vsega o njej ne veš, si še enkrat “preberi”, če si ne boš zapomnila, pa daj še večkrat.:-)) Branje ne škodi, tebi, pa sploh ne bo škodilo.

O Angeli Kumše, pa ni še nihče pisal, napiši še o njej kaj.

Tina2, tudi ti nisi učinkovita s tvojo demagogijo.

Pa kaj se sekirate za domobrance. Bili so prostovoljci, ki so prisegli Hitlerju, in svojo obljubo, da so pripravljeni dat življenje zanj so izpolnili. In v čem je problem?

Ja PRABABI, ampam mene zanima kakšno stališče imaš ti do tega.
Do kolaboracije Stalina s Hitlerjem in do psihičneg ain fizičnega uničenja predvojne komunistke, ki in ker se je tej kolaboraciji upirala.

Megaboy: problem je v tem, da nekateri po nojevsko tiščijo glavo v pesek, ko se jih vpraša, kako in zaradi čigavega nasilja je domobransko gibanje sploh nastalo.

Tina, pakt o nenapadanju ni kolaboracija. Malo si pomešala pojme. So Angleži po tvoje tud kolaborilali z Nemci ko so z Nemci podpisali sporazum glede Češke?

Domobransko gibanje je nastalo po ukazu nemškega generala Rosenerja, takoj po kapitulacije Italije. Nemci so pač poterebovali nekoga, ki bi se proti partizanom hlapčevsko boril namesto njih, domobrancem so dali orožje in opremo, oficirjem pa tud plače. (le zakaj bi nemci nosili glavo naprodaj, če to lahko storijo domobranci namesto njih???? )

So pa bile delitve med Slovenci že pred vojno. Cerkev je naščuvala (in zavedla) del ljudi proti komunistom, ker je vedela, da bo v primeru komunistične zmage izgubila privilegije in premoženje še iz fevdalnih časov. Tako se je spajdašila s nacisti, ki pa so imeli namen izbrisati slovenski narod.

Domobranci so izdali lastni narod, zaradi čisto materialnih interesov Cerkve in drugih veleposestnikov in velekapitalistov. Ti so hoteli obdržat (nedemokratično) oblast in premoženje, v zameno pa bi ta dežela postala nemška – kot je rekel Hitler, kateremu so domobranci obljubili zvestobo. No vsaj obljubo, da bodo zanj dali življenje so držali.

New Report

Close