Najdi forum

Splash Forum Politični čvek Od NOB do banditizma..

Od NOB do banditizma..

in kaj si hotelk s tem povedati. to ni banditizem če likvidirašp fašiste kar so belogardisti bili. to je dobro delo in menim da je bilo tega dela premalo. tam ene 100 tavžentt bi jih morali še pok.

Ja, tako je v vojni. Ce ti njega ne, bo on tebe. Na koncu bo izpadlo, da so bili domobranci humanitarci, ki so se borili z lepo besedo in molitvijo. Malo morgen. Ko so sprejeli Mussolinija in Hitlerja, so sprejeli tudi njune metode.

************************************************************************************************** Your fifteen minutes are almost up. Mine have lasted a lifetime. (Denny Crane)

Z okupaterji Italijani in Nemci so najprej sodelovali partizani. Dokler ni Hitler napadel Sovjetske zveze. Potem so se pa obrnili proti Nemcem…

S tem sem hotel povedati, da so partizansko vojsko (v vojaškem smislu, kar je edino pomembno za boj proti okupatorju) ustanovili ljudje, ki niso imeli nič s politiko in komunizmom, niti jugo komunizem ni imel nič s partizani. To je pri nas logično, ker je komunistov bilo malo in niso bili sposobni voditi vojne proti nikomur. Šele kasneje so komiči z grožnjami in ustrahovanjem dosegli, da so komunisti z juga dobili vpliv pri nas. Maček je vseskozi ustrahoval celo komandanta staneta, kot vrhovnega poveljnika, kar plačal s svojim življenjem zaradi nepokorščine. Beri celo knjigo in boš videl, kdo je resničen kvizling. Takrat še ni bilo nobenih belogardistov in domobrancev.

Malo ste me razočarali, ker niste knjige prebrali in se vključujete zgolj na osnovi ideloških zablod. Tu lahko preberete knjigo, ki odstira zakulisje takratnih dogodkov iz prve roke. Svetina je bil Mačkov pomočnik. Kje je vaša razgledanost, naprednost, liberalnost,…

a jest nej bi zdej bral pristransko pisanje enga belogarsista al kaj in ti mi boš še trobil da je to edina prava resnica.s tisto knjigo si jest še riti ne obrišem kapiš,

Kapim.

Ampak napisal je ni belogardist, pač pa kar oznovec in to pomočnik Ivana Mačka Matije, šefa ozne za Slovenijo.

Sploh ni pisal grdo o partizanih – borcih za samostojnost in o ljudeh, ki so partizansko vojsko postavili v vojaškem smislu, kar je edino važno v vojni.

Dream on…

Lepo, da oznovcem vse verjameš.

To je bilo moje mnenje preden sem se srečal s to knjigo, ker se samo tako lahko najde okupatorja, ki je bil pregnan z osamosvojitveno vojno. In kvizlinge, ki so ga pripeljali med WWII. Danes se ljudje sploh ne zavedajo, da se osamosvojitvena vojna vodi proti okupatorju.
Pred pol leta je v visoki starosti umrl glavni francoski kolaborator. Torej kolaboracija, kot komiči opravičujo poboje 100.000 ljudi, ni glavni razlog, pač čista srbska okupacija. Pod pretvezo pobiješ toliko mož (v glavnem) in naseliš ljudi iz juga. Danes pa imamo splav. Torej so komunisti družno sodelovali z nacisti in fašisti pri uničevanju naroda. Kdo ve kaj sta se v resnici Hitler in Stalin takrat dogovorila.

Knjiga mi je dala zgolj boljši vpogled v dogajanje izza kulisja mita o NOB.

nč ti ni dala vpogleda, vse kar je te je en tip nadrajsal da si kupil njegovo knjigo in da služi na tvoj račun

Ali pa razjasnjuje zamolčana dejstva

ja ti pa si pol enih belogardističnih travm če mene vprašaš.

Ti dogodki so v osnovi sploh nastali zaradi komunističnih travm. Če bi bral knjigo bi videl, kakšen šok je bil pri komunistih, ko so videli, da so ljudje spoznali, kaj stoji ta partizani in so se ljudje uprli novačenju. Tudi članstvo so zadržali na brutalen način, če si dezertiral so komunisti pobili tudi celo tvojo družino(!). Pri meni ni travm, samo žal mi je ljudi, ki so pomrli zaradi komunizma. Mislim, pa da gre ogromno javnega denarja za prikrivanje teh dogodkov. Sam pa nisem belogardist, ker sem daleč premlad, niti ni bil nobeden od mojih. Dva strica od očeta sta bila ustreljena v gramozni jami. Če bi pa takrat živel, zagotovo ne bi bil v partizanih (vsaj takih ne). Sploh pa je partizansko vojsko organizirala belagarda (Rozman-Stane,…). Pri nas so bili komunisti zmeraj bolj podhranjeni, danes čakajo na rešitev v obliki Jankovića, ker svojega kadra nimajo.

Bo treba še na kakšen pregled, pa čimprej zdravila zamenjati… tvoje blodnje so zmeraj hujše. Da si ne bi kej naredu.

New Report

Close