Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek oddaja stanovanja

oddaja stanovanja

Prvič se odločamo za oddajo stanovanja v najem, ki bo sicer dolgoročen, vendar ne za nedoločen čas. Oddali ga bomo družini, med njimi je tudi nosečnica. Jaz glede tega nimam nobenih pomislekov, prijatelji pa so nagnali cel halo, če vem, da od družine z otrokom ne morem kar tako po preteku najemne pogodbe ali v primeru neplačevanja obveznosti zahtevati, da zapustijo stanovanje?

V glavnem zanima me, če sklenem najemno pogodbo za eno leto s fiksno določenim datumom, vmes gospa rodi. Imajo zaradi novorojenčka po preteku najemne pogodbe zares kakšne pravice, da bi jim morala še nadalje oddati stanovanje?
Hvala

Najboljše, da se pozanimaš kakšna je ta družina. Zame bi bil tudi pomemben podatek, če imajo kam iti, če bi ti želela prekiniti najemno pogodbo (npr. starši imajo hišo, vendar želijo mladi na svoje – najboljši odgovor), drugi pomemben podatek so redni prihodki in gledanje na prihodnost (normalno je, da človek razmišlja o lastni nepremičnini). Drugače pa je tako – lahko nekdo zgleda zelo fajn, pa imaš včasih z njimi težke probleme, nekdo pa zgleda tako tako je pa v redu najemnik. Kar se tiče tvojega vprašanja je: zakomplicirano je vreči ven vsakega, vsakega dvakrat podčrtano. Če nekdo noče plačevati ali ne plačuje, pa četudi ga hočeš vreči iz stanovanja je doooolga pravna pot, kakšnega moškega pa tudi verjetno ne boš plačala, da koga nalomi. Tako da v štartu bodi dosledna pri pregledovanju plačevanja stroškov, točnemu plačevanju najemnine na datum, dvakrat letno kar pojdi pogledat stanovanje (jaz tudi oddajam in sem se zmenila, da se kar jaz oglasim 15. ali 16. pri njih). Ja, malo sreče moraš imeti z najemniki tako je kot pri vsem. Jaz sem imela različne izkušnje, dve super, eno slabšo, ampak nič drastičnega.

Gre za tuje državljane, Bolgare, ki delajo pri nas (upam, ker vpogleda nimam nikamor)
Pojma nimam več kaj naj naredim.

kakšen nasvet še mogoče?
Kako je zaradi nosečnice?

Mi ravbno zaradi tega ne oddajamo stanovanje družinam, ampak samo študentom. Ti redno plačujejo stroške in najemnino, sicer stanovanje je rastur, ampak pospravimo za njimi in je mir.

Prave Bolgare, ali Makedonce?

Jaz na tvojem mestu jih ne bi vzela. Ti ljudje so običajno zaposleni na najnižje plačanih delih (gradbeništvo večinoma), plačo dobijo ali pa tudi ne, dela v glavnem le mož, tako da….

Zaradi samega otroka sicer po mojem kakšnih posebnih dodatnih pravic nimajo. Kako boste pa uredili prijavo na UE? Ker ti ljudje potrebujejo tudi prijavo začasnega prebivališča, veš:

Ja, začasno sem jih mislila prijavit (za čas trajanja najemne pogodbe), to so mi tudi omenili. Je v tem kakšna finta?
Vse po predpisih, kontaktirala sem tudi že upravnika, elektro, se pozanimala na davčni…

Mah resnično več ne vem kaj naj. So pravi Bolgari.
Vsako mnenje dobrodošlo in vsem hvala za odgovore.

Ne bodi naivna. Res so najnižje možno plačani. Si kar mislim nadaljevanje: na lepem ne bo denarja za najemnino, sterat jih ne boš mogla ven, ker oni se bodo zgovarjali, da nimajo kam it, in še otroka, da bodo dobili.

Jaz bi oddajala mlajšim zaposlenim ali študentom (saj se malo pogovarjaš z njimi in vidiš, ali so ok). Saj lahko so oni ok, samo, ne verjamem, da bodo zmogli plačevati. Družini ne bi nikoli oddajala, je preveč komplikacij, če se kaj zalomi. Pa še majhni otroci vse spraskajo in polomijo. No, tudi študenti včasih, samo njih lahko že nekako presodiš, ali so ok.

Kolegica oddaja eni samohranilki, jo vsako leto nategne za kakšno najemnino, pa še znebit se je ne more, saj da ona nima kam it. Evo, to je ta zgodba.

Ojoj, kakšni odgovori. Saj res, če si družina z otroki ne more kupiti lastnega stanovanja, pa naj živijo pod mostom. Če so bolgarski državljani, jih pa dajmo postrelit.

Ljudje božji, a imate vsaj trohico empatije? Če bi tukaj pisala mamica, da jim nihče noče oddati stanovanja, bi se pa kar cedili od sočutja. Hinavci!

Avtorici pa: saj boste napisali najemno pogodbo, določite torej v njej vse tako, kot vam, lastnikom, ustreza.

Seveda si jih ti dobila, ker noben drug jih noče vzeti. Očitno jim je le uspelo najti eno naivno žensko. Pa še stalno prebivališče, loool. Pa ti ti lahko 1 mesec plačujejo in se konča! Potem boš pa rabila točno 2.5 let ali več, da jih boš sterala ven. Živeli bodo pa na tvoj račun! Nikakor jih ne pusti v stanovnaje! Najslabše se družine, samohranilke (obup od obupa! že to da je ženska samohranilka dost pove o njej!!!)… ostalo je pa kakor naletiš!

Poslovi se od stanovanja. Nikoli jih ne boš spravila ven, plačevali ti pa tudi ne bodo.

Kaj vi to vsi sklepate po sebi? Kaj ste normalni, ljudje? Ste sploh ljudje?

Hvalabogu za en normalen odgovor od mame283136.

Predstavljaj si, da si ti noseča z možem iščeš stanovanje npr v Nemčiji, Franciji kjerkoli in te bodoči najemodajalci tako obravnavajo…meni se to zdi več kot grozno, srhljivo…in za to ni opravičila.

Ravno se zdravim po slabi izkušnji z najemniki.

Dva meseca sem čakala da plačajo, jokali so mi, in ker sem mehka sem zaupala.
Ko sem bila na dopustu, so zapustili državo in odšli neznano kam, ostalo mi je stanovanje v popolnem razsulu, poleg tega neplačane najemnine in pa še neplačani računi za njihovo porabo, in to za 6 mesecev!!!

Nobenega bosanca, turka, šveda, rusa, angleža…….več!!!
Ker ti slej ko prej zbrišejo.
To se mi ni zgodilo prvič!

In to le zato ker sem predobra in se mi ljudje smilijo!

Ja waw… Ni kaj… Ne vem, kakšni najemodajalci ste potem vi, da naletite na take najemnike… Evo, sama sem v najemu že 14.leto… Najprej sem bila sama, potem s partnerjem, sedaj sama z otrokom… Dosledno vselej plačevala tako najemnino kot položnice, nikoli nič škode pustila- če je do česarkoli prišlo, sem popravila/zamenjala… Ne mečite slabo luč na vse! Mi je kar slabo, ko sem brala ene odgovore. Sama sreča, da nimam izkušenj s takšnimi lastniki.

Zal sem sama med tistimi ki ima druzino,in si ne moremo kupit stanovanja,ravno iscem stanovanje zase in otroke,ceprav sem redno zaposlena,ni sans da ga dobimo,ocitno bomo sli pod most.
Ni vec empatije,solidarnosti,glavno je da si vsai grebe zase,druzine boljse da se nas postrela ja,in seveda ziveli karieristi in bogatuni,ki ne premorejo niti trohice socutja.

majhni otroci imajo kremplje kot orli, panterji, mačke…
boj se jih.

To, da je ženska samohranilka, pove dosti o moškem in ne o ženski.

Hvala vsem za mnenja.
Na podlagi vseh sem se lažje odločila 🙂

Lep dan!

Mi imamo 7 družin z dojenčki iz balkana, in nimamo nobenih takih težav zaenkrat.
Predvidevam, da je zelo veliko odvisno, kakšni so najemodajalci. Ker od njih se odraža kakšne najemnike dobijo. Ne rečem, da nismo imeli nobenih težav, ampak ne od tujcev, od slovencev.
Od tujcev vedno vse plačano in urejeno, od slovencev pa nateg, da je groza. Na tvojem mestu bi šla k notarju da ti naredi, pogodbo tako, da lahko po 1 mes. oddidejo, v kolikor ne plačujejo al najemnino al stroške, se morajo izseliti po 1 mesecu. Vse položnice, ki so na tvoje ime, plačuj sama oz. poračunaj, ko plačujejo najemnino, ostalo naj si vzamejo na svoje ime (internet) .Kar se tiče krempljev in ostalo, je boljše, da si sami zrihtajo pohištvo tako naj si uničujejo svojo lastnino.
Želim ti veliko sreče pri oddaji in naj te ne prestrašijo taki al drugačni komentarji.
Najemnika sprejmi s pozitivne strani, povprašaj kako je s plačo itd, lp

Jaz res ne vem, kaj je z vami. S partnerjem in otrokom smo v najemu malo več kot pol leta. Pohištvo moje, razen kuhinje, ki je ostala notri. Najemnina in stroški redno plačani. Ne vem, zakaj bi bile mlade družine problem. Kaj bo otrok uničil? Spraskal steno? Zlomil vrata? Razbil okno?
Itak smo plačali varščino in če bo kaj uničeno, ko bomo zapustili stanovanje, se lahko poslovimo od nje.
Pa tudi meni ni v interesu, da živim v razsulu. Čuvam stanovanje, kot da bi bilo moje.
Ključavnico smo tudi zamenjali, seveda z odobritvijo lastnika. Ker sem pač povedala, da se bom drugače počutila nelagodno, če bom vedela, da lahko nekdo hodi po stanovanju, ko mene ni. Pa ni problema. Preden pride, se najavi.

Da najemodajalec išče težave, se najprej vidi pri višini najemnine. Če cilja visoko, očitno išče samo maksimalen zaslužek, ne pa preudarnih in razumnih najemnikov.

Jaz tudi ravno prihajam k sebi po zadnjem oddajanju hiše. Preko 30 tisoč škode o problemih in temu koliko bo stal še odvetnik ne govorimo.
Prvo vprašanje odvetnika je bilo….imajo otroke? Ko sem povedala, da nimajo je rekel samo super potem imamo možnost jih spraviti ven. Pa še tako je trajalo več mesecev.

Se popolnoma strinjam. Mi nimamo preveč visoke najemnine, če gledamo kakšne cene najemnin so na trgu. Lastniku stanovanja se gre, da je stanovanje v uporabi, da se zrači, pozimi greje,… In zato tudi niso stanovanja oddali prvemu, ki ga je želel najeti, pa čeprav so ponujali višjo najemnino.

Sploh ne vem, v čem je fora glede otrok? Jaz si ne bi upala delati kakršnih koli problemov ravno zaradi otroka.

živiš v kraju, kjer nimaš možnosti oddajati študentom oz. ne gre za kraj, kjer bi človek hitro našel nekega podnajemnika. V tem primeru pač oglašuj dalje in počakaj na nekoga primernega. Mogoče ti bo kdo koga piporočil.

Še to, vsem nasprotnikom oddajanja stanovanj družinam z otroki: povejte za zakon, predpis, odlok, ki oteži metanje iz stanovanja najemnikom, ki se ne držijo pgoodbe, recimo da ne plačujejo najemnine – zakaj bi bilo drugače, če gre za najemnike z otroki?
In enako – če se slovenska družina odloči, da jo bo popihala recimo iz Kopra v Izolo in za sabo pustila neplačanao najemnino – kako je to drugače, če zbežijo Bolgari v Bolgarijo?

New Report

Close