Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine ODDAJA stanovanja, tujci, obiski

ODDAJA stanovanja, tujci, obiski

Spoštovani, odločila sem se oddati stanovanje mladi družini z enim majhnim otrokom, enega pa še načrtujejo. Žena ima slovensko državljanstvo, mož pa še ne, je tujec. Načeloma verjamem, da kar daš, to dobiš in verjamem da bo vse potekalo dobro in prav. Potrebujem pa pomoč pri sestavi pogodbe, saj sta mi zakonca omenila, da ju obiskujejo sorodniki iz Bosne in Hercegovine ter da če bi bilo možno le te med časom dopusta (po en teden) prijaviti na naslovu, koder oddajam stanovanje. Sama sta omenila, da ne potrebujeta stalnega bivačišča, saj sta prijavljena pri njenih starših, tako da bi imela le začasno bivališče na mojem naslovu.
Ali bi mi vedel kdo svetovati kako sestaviti najemno pogodbo? Na kaj moram biti pozorna pri takem dogovoru?
Hvala v naprej in lep pozdrav.

O teh stvareh je bilo tudi tule že veliko napisanega. Vse lahko najdeš z iskalnikom v desnem zgornjem kotu.

Odajanje zasebne etažne lastnine je vedno tvegano početje. To tveganje lahko zmanjšaš, če se držiš naslednjih treh zlatih pravil.

– pogodbe ne sestavljaš sama, temveč jo sestavi notar v obliki notarskega zapisa. Če nastopijo težave, je ta zapis zalo hitro izvršljiv.

– vse položnice za plačilo prejemaš na svoje ime, najemnikom jih le predložiš v vednost s “predlogom” za plačilo. Tako se ne bo moglo zgoditi, da bi dobaviteljem dolgovali več kot en mesečni obrok – ne da bi ti to vedela.

– ne glede na prijaznost in subjektivno oceno zanesljivosti in resnosti najemnikov se vedno drži zgornjih dveh pravil.

Tako se odda stanovanje. Kratkoročno imaš sicer res malo večji strošek – dolgoročno pa se ti lahko vse večkratno obrestuje. Čisti računi dostikrat “povzročijo” dobre prijatelje.

upravljanje objektov Mag dom,
Gorazd

Hvala za hiter odgovor, ampak glede prijavljanja obiskov nisem ničesar zasledila. Ali bi mi lahko link poslali?
Hvala v naprej in lep pozdrav

Oprosti, ne razumem. Kakšen link. Do česa?

Pogodbo ti bo naredil notar. Vanjo bo vnesel vse tvoje želje in boš mirno spala.

V željah tvojih najemnikov in opisu njihove situacije je toliko varnostnih lukenj, da ti več kot sem napisal in svetoval, ne morem pomagati.
Ali boš moj nasvet upoštevala ali ne, pa je seveda čisto tvoja osebna odločitev.

V zvezi s stalno prijavo pa malo pobrskaj po forumu. Presenečena boš, kako se lahko nekdo, ki je prijavljen pri starših, na osnovi pogodbe o najemu, hitro prijavi na novem naslovu….čeprav ga to ne zanima.

upravljanje objektov Mag dom,
Gorazd

Pozdravljeni!

Vabimo vas na airbnb seminar, ki bo v Ljubljani 16. decembra 2014. Predstavili bomo možnosti za povečanje prihodkov iz oddajanja vaše nepremičnine ter zahtevane postopke za zagotovitev zakonitega oddajanja vaših nepremičnin.

Zakaj organiziramo seminar? Oddajanje preko airbnb in podobnih portalov je postalo izjemno priljubljeno. Zato si hotelska industrija in preostala tradicionalna konkurenca zelo prizadeva, da bi ga omejili ali celo prepovedali. Posledica za vse najemodajalce so povečane kontrole oblasti nad pravilnim delovanjem in doslednejše izdajanje kazni za nezakonito oddajanje prostorov, ki v Sloveniji lahko znašajo 8.000 evrov in več. Seminar je namenjen vsem sedanjim in potencialnim najemodajalcem nepremičnin preko airbnb-ja in drugih podobnih portalov. Vljudno vabljeni!

Vse informacije o seminarju, vključno s “prijavo” najdete na spletni strani http://www.bnb.si

Lepo vas pozdravljamo!
PlanetGV

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close