Oddaja z Vesno Milek – gosta ….
Ona je tak sonček, tako pristna, tako prizemljena in poslušala bi jo še pa še, vendar je lepše brati njene kolumne oziroma knjigo, ki je polna mehkobe, pravega pozitivizma in realnega pristopa do življenja..
On mi deluje kot njen oče, pa ga nekako sprejmem, če že ona trdi, da je dober človek, da ima veliko pozitivnih lastnosti. Veliko hudega je v življenju prestal, vendar to ni pogoj, da je na splošno všečen.
Vesna Milek pa ima poseben način, hoče se pokazati in dokazati kot dobra novinarka, saj to je, obenem pa dobra prijateljica svoje gostje, vendar je prevečkrat usekala mimo. Je dobra njuna znanka, vendar v intervjuju bi morala prepuščati in odobravati ali pa samo prisluhniti njenemu življenskemu nazoru, ne pa vedno nekaj protiviti.
To v takem intervjuju čisto preprosto ne gre, ne paše.
Ona mi je bila vedno zoprna, bleferka, “šefica protokola”, jaka muda.
Čuden par, Cavazza je očitno spustil kriterije, nimaš kaj – starost.
Se je pa (več kot očitno) oddaja razživela šele, ko je stari facon prišel na oder, prej je bilo vse skupaj en mijau-mijau, in ni bilo omembe vredno.
[/quote]
A bejž no, da je Boris spustil kriterije? Naj bo vesel, da ga taka ženska pedena! Kako pa on izgleda? V takih letih dedec bolj kot vsako jebačico rabi zanesljivo in prijazno negovalko. A misliš, da mu bo kakšna mlada plenice menjavala?
Sicer pa je že imel veliko mlajšo od sebe. In kako se je končalo?
miles, včasih si kot viharni gobezdač. Stegneš jezik, ne da bi prej pomislil…
Ona govori kaj je bila, ampak to so njene besede, ki se v njeni praksi niso potrjevale. Bila je čisto povprečna, žal tudi z velikimi kiksi, ki se jih res preizkušena ne bi smela privoščiti. Protokolcev na uradnih srečanjih nikjer ni videti, ona pa je bila vedno v prvem planu. Zamenjali je niso, ker je pač gospa kot ostale komunistične k. imela zaledje.
A bejž no, da je Boris spustil kriterije? Naj bo vesel, da ga taka ženska pedena! Kako pa on izgleda? V takih letih dedec bolj kot vsako jebačico rabi zanesljivo in prijazno negovalko. A misliš, da mu bo kakšna mlada plenice menjavala?
Sicer pa je že imel veliko mlajšo od sebe. In kako se je končalo?
miles, včasih si kot viharni gobezdač. Stegneš jezik, ne da bi prej pomislil…
[/quote]
Saj je vesel, ne dvomim, kakor tudi, da v svojih najboljših letih s tako kokošjo ne bi hotel imeti opravka.
Ne vem, če je levo usmerjena, ona odobrava marsikatero dobro vrednoto desnice. Ona je ena prijetna ženska, ki pač ji ni šlo v življenju vse gladko, vendar je vedno zagovarjala pristnost človeških odnosov.
Meni se dozdeva, da sprejela Cavazzo za svojega moža, ker tudi njemu ni šlo v življenju vse po maslu in tako se dopolnjujeta v pretekli “bolečini”. Definitivno nista zaljubljena, saj taka ljubezen v njunih letih spet ni mogoča, vendar jima prija tak odnos.
Tudi njena knjiga razkrije marsikatero življensko resnico.
Voditeljica pa kot voditeljica je presegla praga svoje dominantnosti, ki jo hoče vsiliti gostji.
Tudi jaz vidim tako. Bila je zaščitena in protežirana in je še danes.
Kolumne, roko na srce, niso bog ve kaj in so brane bolj zaradi njenega imena, kot pa same vsebine. Zato pa tudi Cavazza več od tega, da je to prijetno branje, ni rekel.
Ona govori kaj je bila, ampak to so njene besede, ki se v njeni praksi niso potrjevale. Bila je čisto povprečna, žal tudi z velikimi kiksi, ki se jih res preizkušena ne bi smela privoščiti. Protokolcev na uradnih srečanjih nikjer ni videti, ona pa je bila vedno v prvem planu. Zamenjali je niso, ker je pač gospa kot ostale komunistične k. imela zaledje.
[/quote]
Spremembe so edina stalnica. Tudi to, da se je odločila za poroko s človekom, ki bi ji bil lahko oče, je sprememba.
Pa sem prepričana, da se ni poročila z njim zato, ker je blazno zaljubljena, zato, ker je umetnik-igralec, meni bolj deluje kot iskanje pozitive v človeku.
Od njega ne bo imela kakšne veličine užitkov. Bolehen je in deluje betežno. V kakšno enormno zabavo ji zihr ne bo.
Tudi v službi protokola se je dovolj izkazala in še bi lahko nadaljevala, saj je bila ena od zelo redkih ženski v taki službi. Bila je videna in zakaj ne bi bila, saj je tudi všečna na pogled.
Pa je spet iskala spremembo in očitno bo tudi v tej novi spremembi uspešna.
Mi je pa res delovala Milekova tako, kot da jo hoče ponižati kot pisateljico, ki je napisala knjigo Kažipoti. In to je pokazala na neprimeren način.
Bodo že bralci presodili ali je knjiga v redu ali ne.
Res ne vem, kako lahko primerjaš Milekovo in Zvezdano? Pa to sta dva različna svetova no! Milekova ima zanimive goste, od kjaterih zna marsikaj zanimivega zvedet, je (po moji oceni) dokaj razgledana, se vidi tudi iz njenega pisanja (če kdaj kaj prebereš, seveda). Zvezdano sem pa gledala točno dvakrat, ko jsta bila gosta Primož Peterka z ženo pa Brane Oblak, ker sta me zanimala gosta seveda, pa sem komaj zdržala do konca, ker Zvezdane res nisem mogla gledat. Kar nekaj bluzi, sploh že ima kakšne goste (gostje) iz bolj “ezoteričnih” sfer.
Se pa strinjam, Čolnik je imel odlične intervjuje. In zdaj jih ima Ksenija Horvat. Ampak to je nekoliko drugačen tip oddaje kot Od blizu.
Saj je vesel, ne dvomim, kakor tudi, da v svojih najboljših letih s tako kokošjo ne bi hotel imeti opravka.
[/quote]
Ja, saj, tudi vas dedce počasi, ampak res počasi, sreča pamet in se v možgane dejansko naseli razum in ne kurrac, ki je bil tam dolga leta. V mladih in srednjih letih podret vse živo, luštno in mlado, v starih in onemoglih letih je pa starejša baba ravno prav za plenice menjat in da te kopa v banji…
Ja, saj, tudi vas dedce počasi, ampak res počasi, sreča pamet in se v možgane dejansko naseli razum in ne kurrac, ki je bil tam dolga leta. V mladih in srednjih letih podret vse živo, luštno in mlado, v starih in onemoglih letih je pa starejša baba ravno prav za plenice menjat in da te kopa v banji…
[/quote]
Itak.
Knjiga Cavazza, ki jo je napisala Vesna Milek je je biografija in v njej je veliko osebnih izpovedi, ki jih je morala Vesna Milek slišati, da je to lahko napisala.
Imam občutek, da je sinoči hotela prikazati Ksenijo Benedetti, kot nekoga, ki naj bi mu bilo v čast, da se je Boris Cavazza odločil zanj.
Vendar je tokrat Vesna Milek udarila mimo. Ksenija Benedetti je ženska, ki bi si lahko dobila boljšega moškega, predvsem pa mlajšega.
Boris Cavazza je takorekoč moški za odpis.
Dozdevalo se mi je, kot, da je Vesna Milek ljubosumna na Ksenijo Benedetti in jo tretira poniževalno. Ampak zaka, za vraga.
Ksenija Benedetti je super ženska, neprimerno bolj smiselno komunikativna od Vesne Milek in bi si prav lahko omislila boljšega moškega od tega človeka, ki se mu vidi, da potrebuje nego in pomoč.