Oddam psičko labradorko
Ljubeznivo in prijazno psičko labradorko z rodovnikom, sterilizirano, staro 4 leta, brezplačno oddam. Zaradi selitve v novi dom brez dvorišča, jo žal moramo oddati in ji poiskati nov, prijeten dom. Psička je navajena bivanja v hiši in na dvorišču, ima tudi opravljen tečaj poslušnosti.
Dodatne informacije dobite na številki 031/809-222 Nataša
Smrt pa za psa ni travma, halooo????? Ma kaj se nekaterim plete po glavi!!! Groza. Rajši najdite boljše lastnike psu, kot ste (iz napisanega sodeč) sami in mu dajte še eno priložnost za srečo.
Draga m71, evtanazija zdravih živali je pri nas hvala bogu prepovedana. S tem, da na žalost nekateri veterinarji tega ne spoštujejo.
Spet ista zgodba, Če želite narediti kaj dobrega poiščite primernega novega lastnika, ne pa da sedanjega napadate.
Naredili boste več dobrega, kajti iz obtožb, se lahko izcimi najslabša varianta, za njo pa boste krivi predvsem tisti, ki takoj obsojate. Samo upam,da se zavedate.
primož
Oprosti, Primož, a mislim, da to, da poveš, da selitev ne more biti pravi razlog za oddajo psa, ni napad. Pes je zame družinski član, in ko se odločiš zanj, moraš pač upoštevati tudi spremembo nekaterih okoliščin, kot je selitev ali dojenček. Če tega ne storiš, si slab lastnik in za moje pojme slab človek. Druga stvar je oddaja zaradi smrti, hude bolezni ali nesreče lastnika.
Obstajajo primeri, ko so se ljudje premislili, ko so spoznali, kako nepravično ravnajo s svojim družinskim članom. In če je tak samo eden od dvajsetih, se besede splačajo.
O tem, da bi bili krivi, pa ne bi niti kometirala. Kriv je lahko samo lastnik, ki je za svojega psa odgovoren. Pes ne more preživeti sam, zato je lastnik tisti, ki mora zanj skrbeti do konca in ne do takrat ko ugotovi, da mu/ji je pes odveč. To odgvornost sprejme takrat, ko psa nabavi. Ne morejo biti naključni obiskovalci foruma za to odgovorni. Tu si za moje pojme ustrelil mimo.
Primož, to niso obtožbe nekih gorečih ljubiteljev živali, to so besede obupa in žalosti vseh nas, ki zavžene pasje duše dnevno rešujemo pred smrtjo. In ko enkrat to doživiš, pa še enkrat, pa še stotič, te potrpljenje počasi mineva in na koncu se samo vprašaš, kaj je s temi ljudmi narobe???
Primož napisal:
> za njo pa boste krivi predvsem tisti, ki
> takoj obsojate. Samo upam,da se zavedate.
Oh ja, tole sem prejle spregledala. Primož, na kakšni podlagi ti obtožuješ krivde tiste, ki samo opozarjajo na neprimernost razloga oddaje psa? A zdaj naj bom jaz kriva za usodo tega psa? Te pravice si pa ne moreš jemati!
Yann, tale tema je seveda zašla. Ne glede na vse želim, da kužiki najdete primeren dom. Jaz sem tako ostra zaradi Primoževih besed, ne zaradi tvojega posta.
Pes se bo veliko bolje počutil v stanovanju brez dvorišča in z vami kot z novim lastnikom, pa če bo tam imel travnike in livade. To, da pes rabi vrt, je zmota. Pes rabi ljudi.
Mi imamo nekaj vrta, pa je pes vseeno z nami v stanovanju, ker preprosto hoče biti v naši bližini.
Upam, da si boste premislili.
A bi bil tvoj odziv enak, če bi se kdo hotel zaradi selitve znebiti tvojega družinskega člana, npr. otroka? Ker pes je družinski član in čeprav ni otrok, ni neko manjvredno bitje, ampak ravno tako čuti, živi, diha, je lahko žalosten, obupan, nesrečen in celo zelo pameten je.
Izgubo dojema enako kot manjši otrok, čeprav vem da je nekaterim to grozno slišat, ampak tako je. Potem si pa predstavljajte kako doživlja zapuščenost s strani svoje edine družine, ki jo pozna….