Odeja Škofja Loka – Oderusko dragooooooo!!!
Anonimno 6234, 14.08.2023 ob 10:33
Posteljnina iz hoferja – lanena, visoka kvaliteta, pere se na 90 stopinj redno – noče se strgat. Isto Ikejina že več let je v odličnem stanju in še estetska. Da kupuješ tako drage izdelke imaš pač preveč denarja.
Ja če ne kupuješ isto kot ti imaš preveč
Če bi tebi eden, ki na kartonu spi rekel da imaš preveč bi se strinjala? Verjetno ne, bi jamrala da imaš premalo. Nimaš pa nobenega problema ljudem, ki pač ne živijo kot ti in si drugačne stvari privoščijo pametovati da imajo preveč.
Neprijavljena, 14.08.2023 ob 05:57
Ne razumem te teme. Vsak kupuje tisto do koder se je pripravljen stegnit. Če se nisi pripravljen stegnit toliko, potem posteljnino pač kupuješ drugje, v Lidlu, Hoferju kot so ti svetovali.
A ostale blagovne znamke npr. oblačil in obutve, ki so drage tudi pribijaš na križ ali se spravljaš samo na Slovenske?
Drugače samo v vednost 70 evrov za posteljnino ni tako velik.
70 evrov ZA RJUHO, Ne POSTELJNINO!
Se ne rabiš dret. Ja smo dojeli, 70e za rjuho. V čem je problem? Imaš na vsakem vogalu rjuhe pod 10e. Pojdi kupit tja. Mislim ali pa bevskaj še naprej kako si nekdo drzne prodajati rjuho za 70e. Zagotovo bolj pametno porabljen čas. Ker ga imaš očitno preveč ti predlagam še kakšen izlet v kakšno večje mesto, pojdi na glavno ulico kjer so znamke ki prodajajo nogavice, ki stanejo krepko več kot teh 70e in se deri da niso normalni in kaj si drznejo. Ker bog ne daj da obstaja izbor za različne ljudi. Bi moralo biti vse pod 10e. Ker se svet okoli tebe vrti. Bi moral biti svet tebi prilagojen. Ker drugače te lahko še kje infarkt od dretja kako si drznejo prodajati nekaj za znesek ki si ga ti ne moreš privoščiti ali pa nočeš. Da si drznejo!
Korošica810, 14.08.2023 ob 01:04
Bedarija! Pri Hoferju in Lidlu imajo čisto solidno posteljnino po 20 – 30 EUR. Imam že leta, veliko perem, vse ok. Če mislite, pač plačujte petkrat več.
Oh, dajte no nehat. Posteljnina iz Hoferja in Lidla je klump. Rjuhe 5x opereš, polno luknjic, ker bombaž s papirjem mešajo. Bombaž veš plastičen na otip… posteljnina za dvojno posteljo je 150 evr, za rjuho 50+. O ostalem se ne pogovarjam.
kristus no, 14.08.2023 ob 11:32
Se ne rabiš dret. Ja smo dojeli, 70e za rjuho. V čem je problem? Imaš na vsakem vogalu rjuhe pod 10e. Pojdi kupit tja. Mislim ali pa bevskaj še naprej kako si nekdo drzne prodajati rjuho za 70e. Zagotovo bolj pametno porabljen čas. Ker ga imaš očitno preveč ti predlagam še kakšen izlet v kakšno večje mesto, pojdi na glavno ulico kjer so znamke ki prodajajo nogavice, ki stanejo krepko več kot teh 70e in se deri da niso normalni in kaj si drznejo. Ker bog ne daj da obstaja izbor za različne ljudi. Bi moralo biti vse pod 10e. Ker se svet okoli tebe vrti. Bi moral biti svet tebi prilagojen. Ker drugače te lahko še kje infarkt od dretja kako si drznejo prodajati nekaj za znesek ki si ga ti ne moreš privoščiti ali pa nočeš. Da si drznejo!
Odejine rjuhe sem že parkrat kupila in pravim, da so drage, ker niso nič posebnega, tukaj pa sprašujem, kaj se vam zdi? Pa tudi znižanj in akcij je zelo malo.
Vsi, ki se razburjate nad normalnimi cenami, se kdaj vprašate o ozadju prenizkih cen, ki so po vašem mnenju normalne?
Ne tiščite po mojevsko glave v pesek. V ozadju je izkoriščanje izkoriščanje in še enkrat izkoriščanje. Delo za golo preživetje v mizerni kolibi brez osnovnih higienskih pogojev, delo zelo mladih ljudi, večina brez zdravstvene oskrbe dela, dokler zmore, škoda denarja za pogreb, nevarne kemikalije….
Se kdaj vprašate, zakaj se o tem tako malo poroča? Ker so multinacionalke pomemben oglaševalec vseh medijev in z denarjem utišajo veliko večino.
Vas sprašujem na koncu, če verjamete vse kar MSM poročajo?
Izkoriščanje vs požrešnost, 14.08.2023 ob 11:45
Vsi, ki se razburjate nad normalnimi cenami, se kdaj vprašate o ozadju prenizkih cen, ki so po vašem mnenju normalne?
Ne tiščite po mojevsko glave v pesek. V ozadju je izkoriščanje izkoriščanje in še enkrat izkoriščanje. Delo za golo preživetje v mizerni kolibi brez osnovnih higienskih pogojev, delo zelo mladih ljudi, večina brez zdravstvene oskrbe dela, dokler zmore, škoda denarja za pogreb, nevarne kemikalije….
Se kdaj vprašate, zakaj se o tem tako malo poroča? Ker so multinacionalke pomemben oglaševalec vseh medijev in z denarjem utišajo veliko večino.
Vas sprašujem na koncu, če verjamete vse kar MSM poročajo?
Vse, no ja 95%, tekstila je narejenega v Aziji. Cel kup dokumentarnih filmov obstaja (skrite kamere ipd), kjer kažejo, da dopoldne izdelujejo npr posteljnino, hlače.. za trgovine ala Jysk, ki jih prodajo za 10 eur, popoldne pa tem istim izdelkom našijejo napis npr. D&G, ki se prodaja po 300 eur. Vsi delavci pa so enako mizerno plačani s pestjo riža, razlika gre le lastnikom znamke in s to razliko si kupijo še večjo jahto, še večji “grad”, še večji avion. Če mislite, da s plačilom dragega izdelka pomagate delavcu, državni ekonomiji.., ste res naivni.
Zgoraj napisano načeloma vedno drži, so pa tudi izjeme. Če govorimo o rjuhah, tista 70 eur ni vredna svojega denarja. Je pa tudi res, da obstaja veliko rjuh slabe kvalitete. Pred nakupom je treba preveriti material, gostoto tkanine, ki je pri rjuhah zelo pomembna, elastičnost.. in biti mora iz naravnih materialov. In kvalitetno rjuho se da dobiti na trgu, brez da zanjo (pre)plačaš 70 eur.
Res je tudi, da današnja kvaliteta slovenskih proizvajalcev ni enaka tistim izpred 20 let in res je tudi, da so današnja slovenska podjetja v večini le preprodajalci azijske robe, sami pa proizvajajo le kakšen majhen del prodajanih izdelkov, ali pa še to ne.
Naša vrla evropska politika je pred leti mislila, kakšen posel so sklenili, ko so vso proizvodnjo preselili v Azijo, pa so le uničili evropsko gospodarstvo. Razen lastnikov so izgubili vsi: proizvajalci- delavci, ljudstvo- kupec.. le pohlepen lastnik je pobasal zajetno razliko v žep. Zakaj pa mislite, da se vedno več piše, kako so premožni v zadnjih letih/ desetletjih postali še bolj premožni, revni pa še bolj revni. Enega od največjih razlogov imate napisanega zgoraj. In tisti, ki imate malo boljše plače in kupujete srajce za 300,500… eur, mislite, da ste dobili boljšo kvaliteto in ste naredili nekaj dobrega zase in za ekonomijo, se zelo motite.
Posteljnino imam vse iz Ikee (tudi kovtre, blazine pa Dormeo). Sem zelo zadovoljna, perem pogosto. Edino rjuhe so bolj tako tako, ne ostane nategnjena, je pa tudi odvisno, kakšen jogi imaš, hčerin je bolj iz takega materiala, da se rjuha lepo prime nanj. Tako da bom verjetno enkrat investirala in kupila dve malo dražji rjuhi, menda so v Lesnini okrog 50€.
Dolga leta sem kupovala brisače v Svilanitu in Posteljnino v Odeji, potem tudi v njuni skupni trgovini, včasih sem zavila v outlet.
Zadnjič pa za poskus naročim neke prevleke za odejo in blazino na bestsecret. Kleidermann.
Kot da sem se vrnila v otroštvo, tak bombaž je, brušen, čvrst in hkrati nežen. Za dva kompleta sem plačala 100€.
muha copatarica, 14.08.2023 ob 14:11
Dolga leta sem kupovala brisače v Svilanitu in Posteljnino v Odeji, potem tudi v njuni skupni trgovini, včasih sem zavila v outlet.
Zadnjič pa za poskus naročim neke prevleke za odejo in blazino na bestsecret. Kleidermann.
Kot da sem se vrnila v otroštvo, tak bombaž je, brušen, čvrst in hkrati nežen. Za dva kompleta sem plačala 100€.
Hvala za idejo, je za preveriti!
vse iz odeje je zašito pri nas
akcije imajo večkrat čez leto, štirikrat for šur, naslednje bo v drugi polovici septembra
kar se pa ostalega tiče, tudi sama se čudiim, da so take razlike med cenami in če je to vredno.
– pajkice v hoferju in lidlu so meni čisto ok pa nekajkrat cenejše kot recimo swy, pikaluna, lelosi
– spodnje perilo lisca?!?!?!??! in kopalke v primerjavi s perilom v horefju ali drugod
prav tako recimo piđama?!??!?!?!
lep pozdrav