Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Odganjalec mačk

Odganjalec mačk

Moj nasvet tvoja mala naj čimanj serje naokoli. Mačke zakopajo svoj drek,če še ne veš in kot je že nekdo tu omenjal.

Mačke ne zakopljejo vedno kakcev in to takrat, ko pokažejo, katera je dominantna, ki se ji bodo druge podrejale.
Nisem imela teh težav, ampak obstaja rastlina Piss off haha, ki jim smrdi (vonj mete in močnega šnopca).
Tud človeški drek ne diši avtor. Človek to razume, ker ima razum, mačka pa nagon. Če ti bo sosed hodil na vrt kakat, bo to nenavadno ob vsem razumu, mačka pa ne ve, da tista zemlja oz. prostor ni prepovedan.
A je vrt ograjen?

A je tisti poklical policijo za sosedo, da je mir od takrat naprej?

Mene pa zanima, kako naj po vaše mačku dopovem, da bo sral samo doma? Sva se že resno pomenila, vzela sem mu telefon in tablico, pa nič ne pomaga. Doma ima svoj wc (vedno čist in spucan) ker pa hodi tudi ven (poleti imamo npr. ves čas odprto teraso, ne bi mogel biti samo notranji), gre raje na svež zrak uredit svoje posle.

Mi imamo podoben primer. Sosed ima en kup mack, ki hodijo srat na naso parcelo. Ampak to me niti ne moti ta zelo. Moti me, ker mi ponoci in takrat, ko nas ni doma hodijo lezat na oblazinjene stole (blazin ne morem pobrat, ker so fiksno pritrjene na stol) na terasi in so vsi stoli polni dlak. Sem rekla, da ko prvo dobim na stolu, jo bom z vso mocjo nasutirala cez ograjo. Aja. Pa psa tudi imamo ampak je zelo dober prijatelj z njimi, tako, da nam nic ne pomaga

o šiiiit. kaj boš naredila?? Te razumem, meni se zmeša

In da gre to narest na sosedov vrt se tebi zdi čisto OK ne?

ne, se mi ne, ampak kaj naj naredim po tvoje?

Saj vem, da to ni vaša naloga, kaj pa če daš čez kakšno pregrinjalo? Saj ptičev tudi ne bi streljali, če bi spustili kakec, perje.

Sosedje imajo 4 mačke že vrsto let. Vidim jih, če se kdaj oglasim na kavo, večinoma pa le na slikah na FB. Slike so tako iz notranjosti hiše, kot z vrta, dvorišča ipd. Še nikoli niso prišle na našo parcelo, pa smo mejaši, sicer imamo zelo veliko zemlje okoli hiše, a naša hiša je konkretno zelo blizu meje s sosedi. Avtorico pa razumem. Mi imamo hišo, vrt, dvorišče, sadovnjak, njivo in oljčnik, pa imamo mačko v hiši, ki gre na potrebo v svojo škatlo s peskom. Ne bi mi bilo vseeno, če bi hodila k sosedom na potrebo. Ne bi mi bilo vseeno, če bi njihove 4 prihajale k nam, pa jih res ni bilo nikoli videt, niti nikoli nismo čistili mačjih drekov po naši parceli, jih nismo nikoli opazili. Je pa sodelavka rešila dva mucka, ko sta bila še čisto majhna in ju je kak mesec dni imela v hiši in ju navadila na mačji wc. Po mesecu dni ju je dala ven, tako da hodita ven in not (jest in počivat), mačji wc pa je skupaj s peskom postavila v kotiček na svojem vrtu. Kljub vsej zemlji sta hodila na wc v škatlo, po določenem času je škatli odstranila pokrov, nasuvala pesek in zemljo, nato je odstranila še spodnji del škatle in nasula zemlje in peska. Mačka hodita tja na wc, občasno ga sčisti in prekoplje oz nasuje zemljo in pesek, tako da se očitno da tudi mačke navaditi na to, da ne hodijo k sosedom.

In da gre to narest na sosedov vrt se tebi zdi čisto OK ne?[/quote]

Navadi ga srat doma, ali pred svojimi vrati. Če tega nisi sposobna (niti maček), ga imej v hiši in notri mačji sekret.Noben sosed ni dolžan čistit drekov za tvojim mačkom!! Pa čistit gredic, kamor zakoplje svoj svinjsko smrdeč drek ;:((((. Da o smrdečem urinu sploh ne govorim::((.
Še enkrat: imej mačka, a SAMA skrbi za njega !!
Malo tudi pazi. Ko ljudem pade firnk zaradi tujih mačkov in njihovih drekov, so v stanju nastavit strup . Ni tako redko.

K nam hodijo mačke z več strani(na vrt), kopljejo po gredicah, serjejo…(((. Blajk !! KAM naj dam ta poper?? Mačke hodijo po celem vrtu, po vseh gredicah !! Za zmešat. Lani sem na eni gredici solate dobila 4 mačje dreke. Solate nismo jedli. Vse iz vrta se nam že gravža ! Kako se znebit teh mačk ???

Naša mačka je veliko zunaj. Vendar vedno čaka pred vrati in teče noter v svoj WC. Mačke se da naučiti.
Na vasi je veliko prosto hodečih lastniških mačk, ki serjejo vsevprek. Ne zakopljejo vedno. Enkrat sem stopila na enega tik ob avtu in nisem opazila. Tepih je bilo potrebno dati na kemično čiščenje in porabila sem en dan, da sem spravila smrad iz avta. Večjega smradu kot je smrad mačjega dreka in urina zlepa ne najdeš.
Peskovnike moramo vedno pokrivati, zelenjavni vrt je ograjen, prosta hoja po vrtu, ki ni ograjen, pa je že problem. Imam rada živali, imam svojo mačko vendar to ne pomeni, da mi njihovi iztrebki in izločki dišijo.

Če ga nisi sposobna naučit srat doma, ga ne spuščaj ven. Ali pa ga imej na štriku (sem že videla), ki seže DO sosedovega vrta. Draga moja, sosedje niso dolžni čistit za tvojim mačkom.

Ograjen vrt ni odvrnil še nobene mačke.

Namesto odganjalca si kupi špičake in ko bodo prišli srat na tvoj vrt jih brcni, da bodo poleteli par metrov stran od tvojega vrta in potem bo mir.

Tkole naredte
Par kil popra posujesvse okol vrta povsod kjer hodjo macki.vzamte ai 10 dni da vohunte za njimi.
Ne popuscaj poper vsak dan dosujes. Mack kmal ne bo vec
Ampak. Zdaj ko je veteoven ne delaj tega.leti vsepovsod biber
Pazi na otroke in svojga psa al svojga macka za druge ti ne more bit mar ker mora@ poskrbet najprej zase in svoje zdravje in nenazdnje za svojo hrano da lohk prezivis mesec.se 10 dni ne bo treba ampakmacki soglupi ko kurac in jim mpras veckrat dopovedat da ne sms.pepes zastop prec.ne jezi se sam po poper stop.ce ves ker macekhod stop dososeda pa povej kaj nameravas ve.mu bo mar bomako imel na oceh ce mi ne bo zakaj bi bilo teb

Mi bi rabili res nekaj kg popra, mačke dostopaj na vrt na 3 koncih in to v precejšnji dolžini. Imamo občasno psa (čuvamo hčerinega). mačke se ga ne bojijo, se pa bojim, da bo pes vohljal po tem popru. Pri nas so večji problem potepuške mačke /3-4/, samo ena je sosedova.

Ti verjamem da se bojis za psa
Sam a ves poskus recimo na eni strani.
Jzbiposkusla prov vse da se jih znebim
Pa tud ko bi vedla da bo lepovreme.pokosila do nule okol vrta in magar okolinokol nabila tezapant na tla na sirokzabila bi ga na enem konc potegnila nna drug zabila v tla a neokol in okol
Ko se macja taca prime na lepil jo odnese ko metek vstran.ce mas macka probi iz selotejpom.
Kako mu gre na zivce.m se mi zid da s tem ti rata ce ti bo it v strosek.lahk poskusis z debelim selotejpom tko nasirok ne sam eno linijo.
Ma jz bivse poskusla.oz sem.

To s selotejpom je brez veze, vsaj pri nas. Pri nas pridejo tudi čez ograjo. Ograja je na dveh straneh. Bom popoprala, en teden ne bomo imeli psa. Nekaj moram, saj se mi že malo meša od teh mačk. Imamo precej velik vrt, a je vse skopano, posrano. Nič ni za jest :(((. Vsaj meni se gravža, če med solato zagledam (zavoham!!!) mačji drek . Problem je še v tem, ker smo tam več, ali manj le čez vikend. Včasih še v ponedeljek in/oz.v petek. Vmes imajo mačke žur !!((((

Posranka si pa ti. Kje pa misliš, da ji bo sral pes?? Na WC-ju morda??? Itak pa na avtoričinem vrtu ni bil mačji drek, mačka za seboj zakoplje, če še nisi opazila, ti posranka. Verjetno se je kar njena sončica podelala, ko se ji ni dalo noter hodit, fuj, pujski nemarni.[/quote]

Hitro se pokaže miselnost v glavi bolnih mačjeljubcev:)

1. Maček ne zakoplje vedno, če zakoplje, pa to ni dovolj globoko
2. Da, psa se da navaditi, da hodi na točno določeno mesto na potrebo. Tisti pes, ki tega ne zmore, ima zanikrnega lastnika, ki se ne ukvarja z vzgajanjem, ampak psa samo ljubkuje in mu vse dovoli
3. Nihče ni dolžen prenašati iztrebkov tistih živali, ki imajo lastnike – za to so dolžni poskrbeti lastniki in nihče drug. In nihče nima pravice ogrožati zdravlja ljudi zaradi nemarnega obnašanja svojega ljubljenčka

Ampak kot rečeno – zanikrn lastnik ima vedno nevzgojenega psa, mačka, pač karkoli že. Če pa tebe ne motijo nevarni iztrebki nevzgojenih živali, se izvoli preselit v štalo skupaj z njimi.

Fajn da ves kje pridejo not.a vspodi pod ograjo al preskoc al pleza po ograji.
Ce uspod se mora sklont in bo hitr dobla poper v nos ce mas ograjo scotano jo z zico poprav ce skoc ji nastav rajsnedlne jo bo odpizdl 100 na uro.n÷ daj se ines

Posranka si pa ti. Kje pa misliš, da ji bo sral pes?? Na WC-ju morda??? Itak pa na avtoričinem vrtu ni bil mačji drek, mačka za seboj zakoplje, če še nisi opazila, ti posranka. Verjetno se je kar njena sončica podelala, ko se ji ni dalo noter hodit, fuj, pujski nemarni.[/quote]

2. Da, psa se da navaditi, da hodi na točno določeno mesto na potrebo. Tisti pes, ki tega ne zmore, ima zanikrnega lastnika, ki se ne ukvarja z vzgajanjem, ampak psa samo ljubkuje in mu vse dovoli
3. Nihče ni dolžen prenašati iztrebkov tistih živali, ki imajo lastnike – za to so dolžni poskrbeti lastniki in nihče drug. In nihče nima pravice ogrožati zdravlja ljudi zaradi nemarnega obnašanja svojega ljubljenčka

Ampak kot rečeno – zanikrn lastnik ima vedno nevzgojenega psa, mačka, pač karkoli že. Če pa tebe ne motijo nevarni iztrebki nevzgojenih živali, se izvoli preselit v štalo skupaj z njimi.[/quote]

Edini gnoj ste vi s takimi mislimi. Bojim se vas!!! In to resno.
Si predstavljam ,da boste ta sovražni odnos do mačk in ostalih živali prenesli na svoje otroke in jih vzgojili v psihopate.

Ampak kot rečeno – zanikrn lastnik ima vedno nevzgojenega psa, mačka, pač karkoli že. Če pa tebe ne motijo nevarni iztrebki nevzgojenih živali, se izvoli preselit v štalo skupaj z njimi.[/quote]

Žal mi je,ampak ja že dolgo let več nimam vrta, da bi kukala zato,kaj delajo sosedove mačke.
Zakaj smo pa bolani tisti,ki imamo radi živali,ali so to mačke,ali psi,ali druge živali??
Meni se zdite nevarni za okolico takšni loleki kot je hdhbvc in podobni somišljeniki.
Mislim ,da na tem forumu je vedno več pishopatov in takšni,ki zagovarjate tepenje in zastrupitve
mačk ste direkt za umobolnico.

Pa naj že neha ta bolani osebek vsepovsod odpirati teme glede mačk.

Žal mi je,ampak ja že dolgo let več nimam vrta, da bi kukala zato,kaj delajo sosedove mačke.
Zakaj smo pa bolani tisti,ki imamo radi živali,ali so to mačke,ali psi,ali druge živali??
Meni se zdite nevarni za okolico takšni loleki kot je hdhbvc in podobni somišljeniki.
Mislim ,da na tem forumu je vedno več pishopatov in takšni,ki zagovarjate tepenje in zastrupitve
mačk ste direkt za umobolnico.

Pa naj že neha ta bolani osebek vsepovsod odpirati teme glede mačk.[/quote]

Če misliš, da bi morala ljubiti potepuške mačke, ki mi kopljejo vrt, serjejo povsod, se motiš. Zanima me, če bi jih ti, jih zraven še hranila, božala….Če bi jih, sporoči naslov, jih polovim in ti jih prinesem. Boš vesela: 5 komadov nenavadno velikih potepuških mačk.

New Report

Close