Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek odganjalec ptic z vrtov, ali to kaj pomaga

odganjalec ptic z vrtov, ali to kaj pomaga

Polno vrabcev in kakšna vrana vmes na mojem vrtu med solato. Ima kdo kakšne izkušnje z umetnimi sovami, ki migajo ali pa s kakšnim drugim ptičem? Tega je kar nekaj za kupit, pa bi najprej rada vaše izkušnje, če jih imate s tem. Ne bi pa pokrivala solate. A te umetne ptice kaj delujejo?

Goloba postavi na vrt. Lahko namesto vrtnega palčka.

Golob bo privabljal druge ptice. Na vrt raje postavi strašilo, recimo JJ.

Pa dobro, no, kakšne imate. A kak uporaben nasvet pa ne gre, a?

Če imaš zadevo postavljeno ves čas, hitro pokapirajo in se navadijo. Mi postavimo črnega ptiča, ki leti na foro zmaja kot ga spučajo otroci. Postavimo ga samo ko so zrele češnje ali grozdje, pa se mi zdi da nekoliko pomaga. Ni mi pa jasno kakšno škodo ti delajo vrabci v solati. Če pojejo žužke iz vrta je to še dobro, nisem pa še videla, da bi mi vrabec solato jedel.

Ptice se hranijo s semeni, žuželkami in sadeži. Solata jim ne gre v slast. Mogoče kakšna borovnica, jagoda, malina in pa seveda slastni polžki, mušice, črvički.

Ptici v vrtu jejo samo seme in sadje, jagodicje. Sadeze se pokrije z mrezo, da nimajo dostopa. Seme posejem v loncke in ko je veliko kaksnih 6 do 10 cm, presadim na vrt.  Tako naredim za vse vrtnine razen krompirja, cebulckov in graha. Tako ni treba redciti, seme ostane se za naslednje leto, ptici ga ne pojejo. Da bi ptici jedli rastoco zelenjavo, pa se nisem videla. Zelje, cvetaco, brokoli pojejo gosenice metuljev, ne ptici. Gosta mreza resi tudi ta problem.

New Report

Close