Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Odganjalec za ptice (črni kosi)

Odganjalec za ptice (črni kosi)

Živjo!

Mogoče kdo ve kaj pomaga za odganjanje ptic (črni kos)? Imamo pri hiši češnjo in vsako leto je isto, da nas kosi prehitijo in vse pozobajo.

Če kdo ve za kakšbo rešitev, se priporočam. 🙂

lp

Druge rešitve, kot zaščitna mreža, v katero ovijete drevo, ni. Ampak je treba biti pozoren in res natančno oviti krošnjo, ker sicer najdejo še tako malo “špranjo” da pridejo pod mrežo in se sladkajo.

Krošnjo oviješ v mrežo proti ptičem

Ne zobajo kosi češnj, ampak škorci. Imajo pa radi zelo zrelo sadje in jih moraš prehiteti, lahko pa drevo prekriješ z mrežo.

No, pri nas jo kosi! Se že cel teden ukvarjamo z njimi, odkar je češnja rdeča! Imamo enega prav domačega (ga ločimo od drugih, ker je brez repa), ki visi na češnji odkar se naredi svetlo, pa do teme. Pa vsake toliko pripelje s sabo še ženo in zdaj čakamo, da bodo “shodili” še otroci, tako da bo družina na češnji popolna. In niti najmanj se nas ne bojijo, edino kreg pokasiramo od njih, če jih preganjamo. Za avtorico pa: po mojem vedenju ni rešitve. Sem poskusila že obešati razne svetlikajoče, vrteče predmete na češnjo, pa so se jih kosi navadili, še preden sem splezala dol. Za mreže je češnja seveda prevelika in tako smo se pač sprijaznili da pol oberejo kosi, pol pa mi.

Tudi pri nas so kosi, ker jih vidimo vsakodnevno kako se gostijo na češnji. Niso škorci.

Lani smo dali mrežo, pa vseeno ni bilo hudega učinka. So prišli spodaj. Sem upala, da mogoče kdo ve za kakšno drugo varianto, ki je učinkovita.

Sprememba mentalitete bo najučinkovitejša. Hint: sožitje.

New Report

Close