Odgovor Ninej in Pahorju – podjetja in zasepniki, ki plačujejo dobro
ti ne veš kako zadeve funkcionirajo.
če nečesa ni in se ne zna, se to do jutri ne da narediti.
nihče, ne bog, ne JJ, ne pahorček.
nad oblake bodo šle cele generacije zafu*****, recimo l. 1955 je bilo rojenih cca 40.000 otrok letno, leta 90 18.000.
kaj ti ni jasno, da ko bodo-mo skozi spuščeni eni, bo naenkrat preveč vsega, tudi kapacitet v bolnišnicah in krematorijih.
ta mladi imate/imajo nerealna pričakovanja…samo sliši se koliko plače ima npr. strojni tehnik pri Akrapoviču, nihče pa se ne vpraša, kaj mora za to dati od sebe.
in nihče ni pripravljen začeti z manj in od tam napredovati…možnosti so, svetovalci na zavodih za zaposlovanje “jamrajo”, da nimajo, enostavno NIMAJO ljudi, ki bi jih lahko ponudili delodajalcem.
Še to…tudi če imaš diplomo v žepu enostavno ne moreš biti neki enakovreden pogajalec za plačo pri prvem razgovoru, če si brez izkušenj. Vsi smo šli skozi to. To je samo ena faza v lajfu in ne gre posploševat, kako v Sloveniji ni dela. Procent brezposelnih je realno najnižji doslej.[/quote]
kje sem pa govorila o tamladih, ki iščejo bolje plačano službo, govorila sem o delavcih, ki pridno delajo za mizerijo in iščejo bolje plačane službe, pa jih ne dobijo, ja.
kdo se pa danes še pogaja za svojo plačo (razen že priznanih vrhunskih strokovnjakov, ki jih pa nam pobere itak tujina, pa ti imajo že itak dobre plače), lahko so veseli, da sploh dobijo možnost delati.
a res, poznam kar nekaj svetovalk, pa ti povem, da nerade ponujajo delo, ki je sramotno plačano, ja stokajo, kdaj se bodo uredile razmere na trgu dela in bo delavec plačan toliko kot zasluži.(tudi svetovalke imajo čustva in se jih dotaknejo žalostne zgodbe, kar verjemi)
seveda je najnižji, do sedaj, ker nima smisla biti prijavljen na zavodu (itak nimajo kaj dosti od tega), raje delajo na črno in zaslužijo za polovični delavni čas, več kot bi zaposleni za 40 ali več urni delavnik, ja.
verjemi, ljudje bi delali z veseljem, če bi bili za to primerno plačani, ne pa da trdite, da je 200.000 ljudi, ki prejema plačo manjšo od 500€, lenih in nezmožnih najti boljšo plačo. Pravljice prodajajte drugje, meni in tistim, ki živimo v Sloveniji in smo vsakodnevno v kontaktu z ljudmi, ki težko živijo, jih ne bodte prodali.
le kakšno motivacijo ima delavec, ki že 1 v mesecu ve, da njegova plača ne bo zadostovala niti za položnice, ja in ta naj z veseljem dela in prinaša še večji dobiček delodajalcu, o pajade.
LE ZADOVOLJEN DELAVEC, JE DOBER DELAVEC- se kdo upa oporekati temu, žal pa se tega zaveda le malo podjetnikov v Sloveniji.
ja verjetno imaš v mislih tiste profile, ki jih zelooo primankuje in so se že dokazali na trgu imajo pa že itak dobre službe.
aja za tiste, ki prejemajo plače iz proračuna pa nej ne bi veljalo načelo produktivnosti, al kako.
če bi komu nižala plače, oziroma jih prilagodila popolnoma uspehu podjetja, so to vodilni delavci (državnih podjetji, v lastniških jih niti ne gledajo dolgo), če ni sposoben zagotoviti dobrih pogojev dela, povečati produktivnosti in na podlagi tega delavskih plač, naj prvi ostanejo brez plač ali pa naj začno živeti z 500€ ali manj plače, pa da jih vidimo potem.
norTon pozabljaš, da je kvalificiran delavec hodil v šolo in se učil za to, da sedaj zna izračunati koliko mora zaračunati svoje velecenjeno delo!
Sam enim tukaj to ne bo nikoli jasno.
Velikokrat vidim, razne domače strokovnjake kako strokovno opravijo delo…
ti me ne zastopiš,
hotel sem ninej reči, da kdor zna delati lahko v bistvu zasluži več kakor dovolj, delati pomeni, konkretno delo, bolj proizvodno kakor drugo, sicer pa se povsod potrebujejo dobri delavci in so vsaki stroki potrebni.
verjetno je v ninej še preveč “punčke”, da bi sploh vedela kaj je delo,
saj cele dneve čepeti v kakšni knjižnici za monitorjem ne nudi užitkov dela in kasiranja.
vdrapne pomeni, da tudi jaz vdrapnem koga, takrat ko delam.
frančišek jasno mi je kaj hočeš reči.
hahaha, veš da, čist si me prečital.:)
res je ne delam proizvodnega dela, je pa moj računalnik ves dan z menoj in je moje orodje, ja. Veš kako je lepo od zahtevnega dela, presedlati semle, pa se malo nasmejati bedarijam, ki jih pišete, pa še malo podžgati vašo bujno domišljijo, res se spočijem pa še nasmejem zraven.
uh moji punčkasti časi so pa že zelo daleč, ostali so v sistemu, ki ga vi ne marate, meni je pa spomin na moje otroštvo in punčkarstvo zelo lep.
jaja, a veš koliko dobi malovar na uro, ki je zaposlen pri privatniku, ne koliko dobi privatnik za njegovo uro, ampak koliko plača privatnik delavcu.
Pa koliko dobi čistilka, ki je zaposlena pri kakšnem čistilnem servisu, osebno ona, ne koliko plačajo servisu za njeno uro.
ajd, da vidim, če veš???:)
hehehe, ja kdo pa so moji, dej mi že enkrat povej???
če pa misliš samo na opozicijo, te pa moram razočarat, mislila sem tudi nanje s tistm o jajcih.
g.minister, nič ne mislim dokazat, sem samo odgovorila frančišku, da ni pomembno kaj imaš v hlačah ampak v glavi, očitno pa so le tisti politiki nekaj vredni, ki nosijo jajčka.
če pa misliš samo na opozicijo, te pa moram razočarat, mislila sem tudi nanje s tistm o jajcih.
g.minister, nič ne mislim dokazat, sem samo odgovorila frančišku, da ni pomembno kaj imaš v hlačah ampak v glavi, očitno pa so le tisti politiki nekaj vredni, ki nosijo jajčka.[/quote]
povej poimensko, kdo so tvoji favoriti, res me zanima
g.minister, nič ne mislim dokazat, sem samo odgovorila frančišku, da ni pomembno kaj imaš v hlačah ampak v glavi, očitno pa so le tisti politiki nekaj vredni, ki nosijo jajčka.[/quote]
povej poimensko, kdo so tvoji favoriti, res me zanima[/quote]
zaenkrat jih še ni, so volitve še daleč! Ko se odločim, ti bom potešila tvojo radovednost, čisto zares.
zaenkrat jih še ni, so volitve še daleč! Ko se odločim, ti bom potešila tvojo radovednost, čisto zares.[/quote]
po štirih letih opazovanja trenutne pozicije in opozicije, pet mesecev pred volitvami ne veš kdo so tvoji favoriti?
Ne opazuješ dela ampak čakaš kaj bodo flancali v volilni kampaniji?
svašta
zaenkrat jih še ni, so volitve še daleč! Ko se odločim, ti bom potešila tvojo radovednost, čisto zares.[/quote]
po štirih letih opazovanja trenutne pozicije in opozicije, pet mesecev pred volitvami ne veš kdo so tvoji favoriti?
Ne opazuješ dela ampak čakaš kaj bodo flancali v volilni kampaniji?
svašta[/quote]
dobro jutro!
ja ti že veš!!!:)
– da si le dobro zasluži, še sreča, da si imel podlago in komunizma.
– tudi znajdit se je treba, pa gre, vsakemu ne uspe, če ni podlage.
– tudi to sem že velikokrat slišala, da ne vem kako zadeve funcionirajo, čarobne paličice tudi po II. svetovni vojni ni bilo.
Pojdi čitat linke, ki sem jih namalala, da boš videl kako si razmišljal pred dvemi leti.
Ja, še malo pa bo dobro jutro:
Lep vikend ti želim!