Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti Odhod v tujino

Odhod v tujino

Hvaležna bom za vsak odgovor na sledeče vprašanje…

Ali lahko sin, ki je polnoleten in je dijak zaključnega letnika srednje šole, dobi najemno pogodbo za stanovanje? Gre za neprofitno stanovanje v katerem je prijavljen že od rojstva. Zaradi pridobitve službe v Nemčiji, bi se začetek januarja odselila, sin ostaja v stanovanju v Sloveniji.

Hvala in lep pozdrav!

Soncnica

Spoštovani,

Če najemnik neprofitnega stanovanja, ki ga oddaja občina, država, javni stanovanjski sklad ali neprofitna stanovanjska organizacija, trajno zapusti to stanovanje zaradi nastanka nove družine ali ob preselitvi v drugo stanovanje zunaj kraja bivanja, zaradi trajnega odhoda v dom za starejše ali oskrbovano stanovanje, sklene lastnik najemno pogodbo brez javnega razpisa z enim od ožjih družinskih članov, ki ob izselitvi najemnika prebiva v stanovanju, ima v njem prijavljeno stalno prebivališče, je naveden v najemni pogodbi in v primeru, da uporabniki izpolnjujejo pogoje za dodelitev neprofitnega stanovanja v najem.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana [email protected] http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Spoštovani!

Hvala za hiter odgovor. Predvsem me je zanimalo ali dijak zaključnega letnika srednje šole, ki je polnoleten, lahko prevzame stanovanjsko pogodbo? Najbolj me skrbi, ker je dijak…

Hvala za odgovor in lep ppzdrav.

Soncnica

Spoštovani,

glede na to, da je polnoleten in kot tak popolno poslovno sposoben, menimo, da lahko nastopa kot pogodbena stranka, vendar pa je za konkreten odgovor potreben tako vpogled v vašo pogodbo kot v akte občine, v kateri se nahaja stanovanje. Predlagamo torej, da se za več informacij obrnete na občino.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana [email protected] http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Spoštovani!

Hvala za odgovor, vendar imam še eno težavo. Sem v hudi stiski in ne vem na koga se obrniti. Na CSD dobivam le take informacije, ki pomenijo – otrok starša lahko tudi uniči, starši nimamo nobenih pravic, le obveznost otroka preživljati.
Gre za skoraj polnoletnega otroka, ki, zaenkrat tako kaže, imam zelo neodgovoren odnos do šole, čeprav je zadnji letnik.

V primeru, da se izpiše iz šole, z namenom da se ponovno vpiše naslednje šolsko leto, je pa polnoleten, jaz se selim dokončno v tujino zaradi službe in ne želi iti z menoj, drugega starša ima v mestu bivanja, jaz sem pa skrbnik….kaj lahko storim?? Poskušam prepisati stanovanje nanj ali vrnem stanovanje in obrazložim, da se dokončno selim v tujino, sin z menoj noče in prosim, da se dodeli skrbništvo dodeli očetu?

Ali me ima res pravico sin uničiti, ker je do šole neodgovoren, ker mu ne ustreza moja selitev, to tudi namenoma počne? Ali lahko zaščitim sebe in se zaposlim v tujini, njemu pa tukaj plačujem preživnino in se čimprej umaknem iz tega okolja, mi je zame uničujoče?

Vnaprej hvala za odgovor!

Lep pozdrav,
Soncnica

Spoštovani,

v takem primeru je najbolje, da se skrbništvo nad otrokom prenese na očeta.
Za več informacij se obrnite na odvetnika po lastni izbiri.

S spoštovanjem!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close