Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Odjava rezidentsva v Sloveniji – varčevali račun

Odjava rezidentsva v Sloveniji – varčevali račun

Tisti, ki ste se selili v tujino in odjavili rezidentstvo v Sloveniji.
Ali lahko odjaviš rezidentstvo v Sloveniji, če imaš v Sloveniji še odprt bančni račun in na njem depozit? Ali moraš prej račun zapreti in denar prenesti na račun v tujini?
Pa nekaj časa nameravam še imeti slovensko mobilno številko.
To seveda nameravam narediti, samo zadeve ni tako enostavno takoj urediti.
Je pa vsak mesec, ko bivaš v tujini, delaš tam, nimaš pa še odjavljenega rezidenstva v Sloveniji, zelo drag. Ti fajn nabijejo dohodnino.

bravo ker ne boš več v tej mali koruptivni luknji

Saj smo te dovolj dolgo živeli tukaj, vsaj malo vračaš….

Lahko. Nam so odjavili rezidentstvo po uradni dolžnosti 6 mesecev po odjavi stalnega prebivališča v Sloveniji. Odjava rezidentstva je veljala od dneva odjave bivališča. Mi imamo še vedno nepremičnine v Sloveniji in tudi bančni račun. Srečno na novi poti.

A niso včasih tistim, ki so zbežali v tujino, nacionalizirali premoženje?

Hvala. Ponekod pišejo, da moraš tudi račun zapreti.
Itak, da bom vse stvari tu ukinila, samo ene stvari pač trajajo malo dalj časa, da jih urediš.
Mi je pa seveda pomembno, da rezidentstvo čim prej odjavim, da me FURS ne obere.
Bivališče bom takoj odjavila pa vlogo za odjavo rezidentstva bom takoj dala. Račun na banki bi pa potem kasneje zaprla pa mobitel ureidla pa te zadeve.

[/quote]

Hvala.
Sicer težka odločitev, ampak ni druge. Ko te naši delodajalci tako nategujjo, da imaš poln kufer vsega, ni druge kot, da spakiraš.

Jaz bi recimo v Kanado.

Hvala.
Sicer težka odločitev, ampak ni druge. Ko te naši delodajalci tako nategujjo, da imaš poln kufer vsega, ni druge kot, da spakiraš.
[/quote]

http://www.fu.gov.si/zivljenjski_dogodki_prebivalci/selim_se_v_tujino/

Iz tega razumem, da plačaš kot nerezident samo davek na obresti na slovenskem računu. Torej bi skoraj lahko kaj dobila nazaj 🤣
Hči ni rezident Slovenije, ureja si pa tudi državljanstvo, tako da tudi državljanka ne bo več, ker ji matična država ne ponuja prav ničesar, da bi ostala, za razliko od države, kamor se seli in je zaželena v njihovi popisni evidencami tudi z določenimi spodbudami… No, telefon še ima, zato da lahko mamo kliče. Vzemi paket pri telemach, ker ne preverjajo trajne vezi s Slovenijo tako striktno. Sicer pa pri svojem ponudniku preveri pogoje roaminga.

[/quote]

Ja, to bi bilo odlično :). Verjetno je pa kar zakoplicirano, ker dobiti službo znotraj EU je eno, izven EU pa drugo.
Drugače pa je verjetno Kanada kar fajn dežela, poznam ene, ki so se tja izselili pa so zelo zadovoljni.
Jaz ostajam znotraj EU.

He, he, ja obresti pa so izjemno velike :). Ja, skoraj bi lahko dobila kaj nazaj, tako velike so :).
Glede telefonije se še nisem zanimala. Hvala za namig za Telemach.

Vse naj ti želim.

Ja, to bi bilo odlično :). Verjetno je pa kar zakoplicirano, ker dobiti službo znotraj EU je eno, izven EU pa drugo.
Drugače pa je verjetno Kanada kar fajn dežela, poznam ene, ki so se tja izselili pa so zelo zadovoljni.
Jaz ostajam znotraj EU.
[/quote]

[/quote]

Hvala :).

Pod temi pogoji ste še vedno davčni rezident. Vas bodo našli, ne bat

Pod temi pogoji ste še vedno davčni rezident. Vas bodo našli, ne bat
[/quote]

Nimajo kaj iskat pa tudi najt ne, ker so seznanjeni z vsemi računi in nepremičnininami za katere mimogrede plačujem davek tudi kot nerezident.

Tudi jaz čestitam v za pogum, da odhajaš v tujino in zapuščaš Slovenijo. S tem se umikaš in daješ prostor Balkancem, saj vsa navlaka prihaja v Slovenijo in to jim je tudi cilj. Kar poglejte balkansko elito po bankah, na na vseh pomembnih položajih se šopirijo..Vem, da ne sprašuješ tega. a meni je za vsakim Slovencem hudo, da odhaja brez povratka.

Hja, žal je tak sistem. Izobražene pognati preko meje, uvoziti pa neizobražene. Žalostno.

Pri ugotavljanju rezidenstva ni nujno, da se cisto zradirate v Sloveniji. Na tehtnico se da prav vse in se potem ugotovi, kje je sredisce zivljenskih interesov – katera drzava prevaga.

Kje so zivljenski intetesi, torej ce se oseba preseli in ima tam bivalisce in sluzbo potem so interesi tam in ni nobenih ovir za izpis rezidenstva.
Tako kot je nekdo zgoraj ze napisal, da so ga odjavili kljub temu, da ima v Sloveniji se vedno nepremicnine in bancni racun, pa so mu odjavili rezidenstvo. Isto je pri meni bilo.
Po sestih mesecih bivanja v tujini z vsemi dokazili ni ovir.
Ovire so samo tam, kjer v nekaterih krajih vsluzbenci Fursa zavlacujejo zadevo in iscejo se 101 dokaz. Na koncu ti pa le ugodijo. Enim hitro enim kasneje. To vem iz izkusenj.

New Report

Close