Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Odjava rtv naročnine -resna tema

Odjava rtv naročnine -resna tema

Ali mi lahko kdo iz prve roke pove kakšne so možnosti odjave RTV prispevka?

Kakor razumem je postopek tak, da dam zahtevo za odjavo RTV prispevka, kar pomeni da nekdo pride narediti plombo?

Kaj pa potem, ali pride kakšen inšpektor preverit ali res nimaš TV aparata? Ker jaz bi ga uporabljal naprej, samo RTV prispevek hočem ukiniti, ker ne mislim več subvencionirat njihovega pristranskega poročanja in njihovih plač na katerih Bobovnik, Bergant in podobni pajaci vlečejo velike denarje.

Tudi jaz bi, ampak da mi dajo plombo samo na nacionalko. Čudno, da pri vsej današnji tehnologiji “ni” te možnosti.

Brez tvojega pisnega soglasja, nima nihče pravice vstopati v tvoje stanovanje. Razen, če ima sodni nalog za preiskavo.
Zato pri odjavi moraš podpisati, da dovoljuješ vstop in pregled, če res nimaš TV-ja ali radija.
In sicer v roku 3-mesecev. Pozneje lahko spet nabaviš ali pa daš TV na svoje staro mesto in nihče več nima pravice do vstopa v stanovanje.
Je pa odjava možna za največ 3 leta.

mislim da to ni mogoče-žal.če ne bi že vsi dal.Smo mi taščo v dom prestavili in je blo treba v stanovanju odjavit,ker je bilo prazno,pa smo komaj dokazal,da tudi v domu ne bo mela tv.Groza.Mene tzdi to nervira,ker nihče doma ne gleda tvs.

Mi nismo leta in leta plačeval prispevkov. Nam je en serviser za TVje dal potrdilo da je TV pokvarjen in smo to poslal na RTV za ofjavo. Ko smo kupil nov TV ga nismo prjavl. Čez nekje 10 let je en njihov delavc zvonil na vratih, spraševal če imamo TV in smo takrat rekl da ja, ker je bil na ves glas pržgan in od takrat dalje plačujemo prispevk.

Tu vse lepo piše in tudi obrazec je spodaj. Sprintaš, izpolniš, oddaš:

http://www.rtvslo.si/strani/odjava-rtv-prispevka/230

Mi smo odjavili samo TV, ker radio še vedno poslušamo … in plačujemo 3,77 evra na mesec namesto .. koliko je že bilo? Malo manj kot 13?

V prvih treh mesecih te kao lahko obiščejo, da preverijo, če res nimaš TV. Nas niso. Pravzaprav ne poznam še nobenega, ki bi ga inšpektorji obiskali. Občasno se menda vozijo okrog z nekim kombijem, ki zazna, kje sprejemajo TV signal al neki takega in te lahko ‘ovadijo’, če imaš TV, pa si ga odjavil (ne vem praktično kako točno to izvajajo).

Odpoved velja za 3 leta, potem moraš obnoviti in še enkrat poslati odjavni obrazec, sicer ti avtomatično začnejo nazaj pošiljati račune.

odjaviš ja.
ampak, ne smeš imet tv sprejemnika, računalnika s tv tunerjem, avtoradia! …
lahko si ziher, da bodo šli preverit, komu plačuješ kabelsko televizijo….

Jaz zares TV-ja nimam dobri 16 let. Ga tudi nimam namena nikoli imeti. Ko sem ga odjavila, so mi aparat na stekarju zaplombirali. Nato sem itak renovirala stanovanje, ki je bilo dve leti prazno, aparat je sel na deponijo.Takrat sem morala tudi na poziv Rtvja izpolniti eno izjavo, da nimam Tvja. Sedaj imam mir. Ce bom TV kdaj se vseeno imela, bom pac placevala narocnino. Tak je predpis v tej drzavi, cetudi mi ni vsec in je zadeva za eno uro programa na mesec zame draga.Ker to se mi zdi pa se bolj svinjsko, da najbolj pizakajo nad stroski in se zastonj slepajo tisti z ultra dobrimi placam/penziami in najnovejsimi 4k aparati, mamce s 400 evri penzije pa morajo narocnino placevati, pa imajo ravno se za kruh in mleko, za kurjavo jim pa ze zmanjka.

Sem mi je pokvaril tv in nisem kupila novega. Poslala sem izjavo pa mi niso nič komplicirali pa tudi ni prišel nihče na doma preverjat. Mi je tudi vseeno, če bi preverjali, ker TV škatle še sedaj nisem kupila in je ne pogrešam.

socialno ogoženim rtvja ni treba placevat

socialno ogoženim rtvja ni treba placevat[/quote]

Je ze res..ampak..moja tasca ima bizarno pokojnino..in sem klicala na rtv..razlozili so, da njihova brezplacna narocnina je vezana na potrdilo o varstvenem dodatku. Sem jim povedala da ga tasca ne prejema ker ne zeli da ga-tako kot je to v Slo!! morajo njeni otroci po njeni smrti vracati..ob dedovanju stanovanjca. In..ker ga ne prejema ceprav je po nizkih dohodkih do tega dodatka opravicena..ni opravicena do breplacne rtv narocnine. No..tako je tudi napisala njihova pravna sluzba. Za bruhat a ne? Se pravici..soc.ogrozeni v Slo imajo neke pravice do olajsanja situacije ki pa jih zaradi vracil njihovih otrok in debilnih zakonov za opravicenost do brezplacnega rtv prispevka ne morejo uveljavljati. Kaj ni Cerar pravnik? Pa se nic bolje urejeno v tej ljubi drzavi..

New Report

Close