Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Odjava RTV prispevka po smrti

Odjava RTV prispevka po smrti

Na rtv strani je kar nekaj obrazcev, ne vem katerag uporabiti. Je samo prenos lasttništva po smrti lastnika.    Lastnik hiše je umrl. Hiša bo do zapuščinske zaprta in se bo prodala. Noben ne živi not in ne gleda tv.hvala

Mrtvi tudi ne prebivajo več pa je treba najemnino za zemljišče plačevati kjer so pokopani.

Sprašujem se v čem človeka naivnega sploh niso nategnil pa ne najdem odgovora.

Včasih si obvestil rtv in so prišli zapečatit tv. Ne vem, če to še velja. Ti bodo povedali tam.

na spletu poišči obrazec aRTV in ga pošlji:

izjava po pokojnem zavezancu za RTV-prispevek

Jaz sem za isto situacijo poklicala na RTV. Ne spomnim se več obrazca, je toliko let minilo, vem pa da sem zraven dala še mrliški list in so takoj odjavili, brez komplicirana. Logično da ne rabiš plačevati  če ni nikogar. Isto odjavi  komunalo . Elektriko jaz nisem , ker je ponovno priklop potem dražji. Objavila sem se internet.

Jaz sem to urejala lani. OČe je odšel v dom in hiša je prazna. Odjavili vse brez težav. Me je pa ena gospa poklicala in sem ji razložila, da je hiša zdaj prazna.

mi smo tudi pred kratkim urejali. En obrazec je točno za smrt starega plačnika, pripšišeš ali obkrožiš, da je hiša prazna, če je prazna, in je to to. Točno se ne sppmnim več, samo to, da je bilo zelo logično in očitno, kateri obrazec je za izbrat.

Mogoče nam bodo pa čez čas poslali novo povpraševanje, ker hiša še je od takrat v naši lasti in se je v njej menjal lastnik in plačnik elektro priključka,. Za tisto je pa spet drugi obraze za oprostitev, ki velja, če plačnik tega elektro priključka plačuje RTV prispevek na drugi lokaciji oz. živi z nekom, ki plačuje tam. Tako situacijo smo tudi urejali že nedolgo nazaj.

Vse je šlo brez problema.

New Report

Close