Najdi forum

Odkod

Toliko besa, jeze, nasilja. Odkod? Zaradi družbenih idealov lepote, moči, slave? Zaradi nesprejemanja lastnih pomanjkljivosti, nemoči, nepopolnosti sledi potem zavračanje tistih, ki na to spominjajo? Zavrženost je največja rak rana. Ob doživljanju sprejetosti lahko začneš sprejemati.

O čem ti, stara

Sprejemam te!
Ti mene tudi? Sem na razpolago, če iščeš zgolj oporo in ne idealov lepote, moči in slave. 😉

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Najprej in edino kar je pomembno je to da sprejmes samega sebe.Je pa to veliko tezje kot sprejeti druge.Norme in pravila postavljajo samo ljudje,ki znajo bit dovolj glasni,da to uveljavijo in ni nujno,da so boljsi ali bolje vedo kot drugi..

Sprejemam te!
Ti mene tudi? Sem na razpolago, če iščeš zgolj oporo in ne idealov lepote, moči in slave. ;)[/quote]
Ti ne zmoreš niti tega. Kaj se nudiš? Pokaj…

molimo za uboge na duhu MON_a

Nisi edina. Prav vsak, tudi navidezno brezskrben bojuje svojo bitko.

Najprej in edino kar je pomembno je to da sprejmes samega sebe.Je pa to veliko tezje kot sprejeti druge.Norme in pravila postavljajo samo ljudje,ki znajo bit dovolj glasni,da to uveljavijo in ni nujno,da so boljsi ali bolje vedo kot drugi..[/quote]
Mislim, da je osnovni pogoj, da lahko sprejmeš druge, ta, da najprej sprejemaš sebe. Mogoče se res zdi, da je druge sprejeti lažje, dokler z nekom ne živimo in ne spoznavamo vseh delčkov njegove osebnosti. Saj, če nekoga poznaš le površno, se ti lahko zdi, da ga sprejemaš v celoti, ampak v resnici sprejemaš le del te osebe.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

To je od nekdaj bilo tako, le danes, ko so nekatere duše naletele na pojem osebne rasti, se o tem sprašujejo…
Drage moje osebnorastniške duše, če primerjam stanje duha v družbi v času moje osnovne in sednje šole in zdaj, nekih velikih razlik ni. Vedno so bili težaki, vedno so bili zatiralci in vedno so bili zatirani. Ljudje pa so v splošni maniri kolektivizma vedno napadali drugače misleče…
Tako, da ja… se strinajm z volkom, ovčereja je pač nekaj s čimer se ukvarjajo vsakokratni oblastniki. Bog pomagaj ubogim ovčicam!

Broad changed, things went wrong, shit happend, life goes on and I'm happy again.

Najprej in edino kar je pomembno je to da sprejmes samega sebe.Je pa to veliko tezje kot sprejeti druge.Norme in pravila postavljajo samo ljudje,ki znajo bit dovolj glasni,da to uveljavijo in ni nujno,da so boljsi ali bolje vedo kot drugi..[/quote]
Mislim, da je osnovni pogoj, da lahko sprejmeš druge, ta, da najprej sprejemaš sebe. Mogoče se res zdi, da je druge sprejeti lažje, dokler z nekom ne živimo in ne spoznavamo vseh delčkov njegove osebnosti. Saj, če nekoga poznaš le površno, se ti lahko zdi, da ga sprejemaš v celoti, ampak v resnici sprejemaš le del te osebe.[/quote]
Se strinjam s tabo edino kar bi dodala je to,da je zame oseba,ki jo sprejemam v celoti lahko moj partner,otroka in druzina torej ljudje,ki jih ljubim.Ostale pac sprejemam toliko kot lahko oziroma se mi zdi sprejemljivo.Ene bolj ene manj ali sploh ne..

Odgovorila si sama, zato bom samo dodal pricakovano reakcijo. Za vse je kriv nasprotni spol 😉

Mislim, da je osnovni pogoj, da lahko sprejmeš druge, ta, da najprej sprejemaš sebe. Mogoče se res zdi, da je druge sprejeti lažje, dokler z nekom ne živimo in ne spoznavamo vseh delčkov njegove osebnosti. Saj, če nekoga poznaš le površno, se ti lahko zdi, da ga sprejemaš v celoti, ampak v resnici sprejemaš le del te osebe.[/quote]

Vedno sprejemamo selektivno, te, ki so nam blizu (“dušne sorodnike”), tako je tudi prav. Nekdo, ki se na vse pretege trudi, da bi vse ljudi sprejemal, neobsojal itd., torej te novodobniške cvetke, preletene s kvazi duhovnostjo, se je zapletel v lastno zanko želja in neizpolnjenih čustvenih potreb, ki najpogosteje izvirajo iz otroštva – kajti (nezavedno) si želi ravno to: sprejetosti, razumevanja, vključenosti. In če sprejme vsakega kretena, ga bodo ti potem zgolj izkoriščali in razočarali, ker se dejansko oddalji od pristnosti dejanskih notranjih potreb, ki morajo biti tudi “egoistična” in ne “vse sprejemajoča”.

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

To maš pa prov, in teh ljudji je sedaj že toliko, da cele države spreminjajo, sprejeli bi vsakega, odprli meje, podrpli vsak zakonik… Točno to, iščejo sprejetost, razumevanje, vključenost, kar niso dobili v otroštvu pa mislijo, da bodo pri tujcih, ki pogosto nimajo skoraj nič skupnega z lokalci.

To maš pa prov, in teh ljudji je sedaj že toliko, da cele države spreminjajo, sprejeli bi vsakega, odprli meje, podrpli vsak zakonik… Točno to, iščejo sprejetost, razumevanje, vključenost, kar niso dobili v otroštvu pa mislijo, da bodo pri tujcih, ki pogosto nimajo skoraj nič skupnega z lokalci.[/quote]

Če tem tujcem, ki se želijo biti sprejeti v tujih državah, ne bi te iste države uničile njihovih držav, ne bi se sedaj oni potikali po svetu. Al se tebi zdi, da oni hodijo okoli zgolj zato, da bodo uničili “naše napredne” države?

Očitno bomo morali na zelo krut način dojet, da vsi plovemo na isti barki in se je nesmiselno delit na “naše in vaše”

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

To maš pa prov, in teh ljudji je sedaj že toliko, da cele države spreminjajo, sprejeli bi vsakega, odprli meje, podrpli vsak zakonik… Točno to, iščejo sprejetost, razumevanje, vključenost, kar niso dobili v otroštvu pa mislijo, da bodo pri tujcih, ki pogosto nimajo skoraj nič skupnega z lokalci.[/quote]

Če tem tujcem, ki se želijo biti sprejeti v tujih državah, ne bi te iste države uničile njihovih držav, ne bi se sedaj oni potikali po svetu. Al se tebi zdi, da oni hodijo okoli zgolj zato, da bodo uničili “naše napredne” države?

Očitno bomo morali na zelo krut način dojet, da vsi plovemo na isti barki in se je nesmiselno delit na “naše in vaše”[/quote]

Niso te države nič krive… krivi so sami, ker se ne zavedajo kaj imajo, ker tega ne znajo detektirat in zaščitit.
Ko pride tujec in hoče nekaj tvojega, lahko to prodaš, ampak prej se pozanimaš koliko to stane v tujčevi deželi… 😉
Teli begunci, kolior vidim so pretežno moški pa so raje zbežali namesto, da bi se uprli…
Slava jim, predvsem onim, ki so ostali.

Očitno bomo morali na zelo krut način dojet, da vsi plovemo na isti barki in se je nesmiselno delit na “naše in vaše”[/quote]

Žal je to zunaj dometa ljudi … zgodovina je pozabljena. V Evropo počasi prihajajo računi za zapitek. Zemlja je dovolj velika za vse (zaenkrat še).

Mene zanima odkod imajo dekleta tako spretne roke da lahko vse počnejo .
Ter odkod se rihtajo za fante .

Niso te države nič krive… krivi so sami, ker se ne zavedajo kaj imajo, ker tega ne znajo detektirat in zaščitit.
Ko pride tujec in hoče nekaj tvojega, lahko to prodaš, ampak prej se pozanimaš koliko to stane v tujčevi deželi… 😉
Teli begunci, kolior vidim so pretežno moški pa so raje zbežali namesto, da bi se uprli…
Slava jim, predvsem onim, ki so ostali.[/quote]

Uff, menda so v Nemčiji letališča zelo poceni, ja… 🙂

_____________________________________________________________________________________________________________ V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...

Zate recimo o tem, da je staranje najbolj naravni proces, ki ga je treba sprejeti. Če pa moškega okoli 50. leta ob pogledu na svojo nekaj let mlajšo ženo z nekaj sivimi lasmi zgrabi panika, se ne zna sprijazniti z minevanjem in s svojim šarmantnim sivenjem, se ustraši, zbeži, lovi 20 let mlajše, zavrže njo, zavrže sebe-zreducira vse na družbeni ideal mlade lepote in pozabi, da bi ta čas, ki je pred njim, lahko izkoristil za nadgradnjo svojega življenja, ne z ljubico, ampak nekaj drugega je, kar svet rabi: modre ljudi. A kaj ko je večna mladost postala neka družbena zapoved.

Zate recimo o tem, da je staranje najbolj naravni proces, ki ga je treba sprejeti. Če pa moškega okoli 50. leta ob pogledu na svojo nekaj let mlajšo ženo z nekaj sivimi lasmi zgrabi panika, se ne zna sprijazniti z minevanjem in s svojim šarmantnim sivenjem, se ustraši, zbeži, lovi 20 let mlajše, zavrže njo, zavrže sebe-zreducira vse na družbeni ideal mlade lepote in pozabi, da bi ta čas, ki je pred njim, lahko izkoristil za nadgradnjo svojega življenja, ne z ljubico, ampak nekaj drugega je, kar svet rabi: modre ljudi. A kaj ko je večna mladost postala neka družbena zapoved.[/quote]
Staranje je naravni proces, ki ga ni moč zaustavit, tako da edina opcija, ki ti preostane, je, da ga sprejmeš. Zato se tudi nima smisla zgražat nad mlajšimi od sebe, ker bomo tudi mi tam nekega dne. A zaenkrat še nimam problemov s staranjem, imam še vse lase, vse zobe, nobenih gubic okoli oči in sem v izvrstni fizični kondiciji 😉

Sprejemam te!
Ti mene tudi? Sem na razpolago, če iščeš zgolj oporo in ne idealov lepote, moči in slave. ;)[/quote]

Sprejemam. Tvoj strah, da bi te katera osvojila. 😉

Hvala za tolažilen stavek.

Tole je lahko zelo obsežna debata in menim, da MON (vsaj ta razdelek) žal ni primeren za to. Sama vidim core problem v tem, da so ljudje izgubili stik sami s seboj in posledično z drugimi. Ne poznajo (ali priznavajo) svojih najglobjih potreb, želja, načal, strahov, stisk … In od tega trenutka naprej, se vse domine podrejo. O tem bi lahko razpredla na dolgo in široko, pa ne bom, ker to tukaj nima smisla.

Hvala za tolažilen stavek.[/quote]

Ni kaj. Nadaljuj svojo pot.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close