Odkrila njegovo skrivnost oz laž
Eh, kot je že nekdo napisal – delaš iz muhe slona. Imam bližnjo sorodnico, ki dela na šoli s prilagojenim programom in poznam kar nekaj njenih učencev, ki so zdaj že odrasli. Nekateri so si ustvarili uspešno življenje s partnerji, ki so obiskovali ‘normalne’ šole. In v vsakdanjem življenju težko rečeš, da bi kdo od njih bil ‘poseben’.
Ko sem prebrala naslov, sem bila zvedavo, saj sem pričakovala nekaj kot skrit in obsežen fetišizem, ki je za nekoga običajnega popolnoma nesprejemljiv, recimo neka nesprejemljiva dpolna zasvojenost ali pa kockanje, morda tudi sodelovanje s terorističnimi skupinami ali tujsko legijo, morda celo trgovanje z orožjem in ljudmi, ko pa sem prebrala, da gre za razlike v izobrazbenem statusu, in to neznatne, pa sem si dokaj oddahnila. To ni problem, to je predsodek.
Če je človek ‘duševno prizadet’, kakor so temu včasih rekli oziroma ima posebne potrebe’, je to takoj hidno tudi navzven, če pa tega nisi takoj opazila, gre verjetno za druge faktorje, verjetno socialne in anksiozne, ki so pripeljali do njegovega obiskovanja Levca.
Na tvojem mestu bi se delala, kot da nisem nič našla in bi poiskala v sebi tisto dimenzijo, v kateri sta povezana. Potem bi počakala, kam se stvar razvija in šele potem bi ‘sodila’ o njem, o zvezi in o skupni prihodnosti. Ti človeka sploh ne poznaš!
Mislim, da si ti kar fajn zaljubljena v tega tipa in da je verjetno prav super fant, ki mu je bila storjena krivica, zaradi katere tiho trpi. Če pa mu boš ti to vrgla pod nos, je tudi prav, da te pusti.
Zakaj bi ti pustila njega??? Ker ti je super, ker doživljaš seksualni razcvet, ampak te skrbi, kaj si bodo mislili o tebi? Enostavno ne govori več o tem sploh. Niti z njim. Boš že še vse zvedela pravočasno.
Samo tako butasto malomescanska ne bodi in ha ne pusti iz strahu pred drugimi. Še enkrat se mu bo zgodila krivica, ti pa boš ostala morda brez zaupanja vrednega partnerja.
avtorica zapisa, hm kaj naj ti recem? Mislim da z oddčitkom da je tvoj novi partner hodil v solo za ucence z posebnimi potrebami… streljaš mimo ce si ti mnenja da z njim nimaš moznosti za nadaljno skupno zivljenje potem bi se jaz vprasal kako si ti odrasčala in med kaksnimi primitivneži. Kaj je vaznjese od skupne srece solidnega zivljenja oz sluzbe pa ce tudi ni odvetnik s tem da je zaposlen in prejema redno placo? Nekje sem prebral… mogoc res ne nosim fancy oblacil, imam druzino za nahranit in ne javnosti pozornost vzbujat… razen ce si z njem samo zaradi seksa, ce ja potem si ze tak al tak plitva. Osebno sem hodil zadnje 3 leta osnovne sole v solo z prilagojenim programom 7,8,9 razred zakaj? Zato ker se dandanes ucitelji tezko prilagodijo vsakemu posamezniku v celoti in ce imas problem pri koncentraciji in zbranosti si ze avtomatsko zaostal!?! Potem sem naredu nizjo kvalifikacijo pa potem redno srednjo solo se izucil za avtoserviserja in delal svoj poklic ker sem zelel tudi drugih znanj sem se priucil strojnistva 3 leta deloval kot orodjar- kovinar operater na strojih za obdelavo kovin, varilec poznam kompletno obdelavo na doticnih strojih, varjenje obvladam: mma, mig/mag, tig, plamensko deloval tudi kot umetnostni kovač dvomim da sploh veš kdo so kovaci bili nekoc in kaj oz na katerem nivoju so danes. Poleg maternega jezika slovenščine govorim se srbohrvaščino, angleščino in nemščino trenutno delam v tujini pri 25 letih bil na svojem v svoji nepremičnini, imam soliden avto. Kaj kmalu pa bom imel tudi svoj s.p oz dopolnilno dejavnost. Pa se nisem 30 let star.
Tako zelel bi ti povedat težaven otrok ne obstaja svet je nekomu manj kompliciran drugemu bolj zato clovek pristane na posebni soli ker se ljudje ne znajo prilagajati poznam veliko ljudi ki so zelo uspešni pa so hodil na nizji izobrazevalni program oz v posebno solo… mislim da tvoj partner zaradi spricevala iz osnovne sole z prilagojenim programom ne more dosec toliko kot jaz? Jaz rečem da lahko toliko ali pa še več tebi pa se to kot partnerka takemu moškemu bi morala biti v podporo ne pa da te dvom razjeda ker si šnofarila po njegovih predalih raje podelaj na temu da pokriješ svojo sramoto
Iščite drugega tipa. Do takrat pa seksajte s tem.
Prihodnosti s takim res ni!
Anonimno 8871, 29.09.2022 ob 11:04
Odkrila sem tipovo skrivnost ali celo laž. Ne vem kaj to je, imam pa problem, ker mu to ne morem kar servirati, ker sem v njegovi odsotnosti stikala po njegovih predalih.
Nisva dolgo skupaj, je prijeten ampak ni zdaj to neka huda brihta, seksa pa noro. 😉 Ima čist ok službo ampak nič intelektualnega, njegov besedni zaklad je bolj tako tako ampak, trenutno sva v fazi, ko sva najrajši v postelji in je full besed itak odveč.
Med brskanjem po njegovem predelu sem najdla njegovo oš spričevalo. Fak, tip je hodil na šolo s prilagojenim programom, na faking Janeza Levca. S takim tipom jaz ne morem imeti prihodnosti ampak, kot sem rekla, seks je pa nor. Vem da srednje ni zaključil, niti govorila nisva o tem na katero srednjo je hodil.
Če mu povem kaj sem najdla bo verjetno štala in me bo pustil. Če jaz pustim njega, kaj naj mu sploh rečem.
Mogoče bi šla lahko čez to, če bi mi povedal po pravici. A je to skrivnost ali laž? Kakorkoli že, kaj naj naredim?
Tudi ti nisi prav pametna, če si morala videti spričevalo, da si lahko pogruntala, da je bolj tupe sorte.
Anonimno 5556, 30.09.2022 ob 15:40
avtorica zapisa, hm kaj naj ti recem? Mislim da z oddčitkom da je tvoj novi partner hodil v solo za ucence z posebnimi potrebami… streljaš mimo ce si ti mnenja da z njim nimaš moznosti za nadaljno skupno zivljenje potem bi se jaz vprasal kako si ti odrasčala in med kaksnimi primitivneži. Kaj je vaznjese od skupne srece solidnega zivljenja oz sluzbe pa ce tudi ni odvetnik s tem da je zaposlen in prejema redno placo? Nekje sem prebral… mogoc res ne nosim fancy oblacil, imam druzino za nahranit in ne javnosti pozornost vzbujat… razen ce si z njem samo zaradi seksa, ce ja potem si ze tak al tak plitva. Osebno sem hodil zadnje 3 leta osnovne sole v solo z prilagojenim programom 7,8,9 razred zakaj? Zato ker se dandanes ucitelji tezko prilagodijo vsakemu posamezniku v celoti in ce imas problem pri koncentraciji in zbranosti si ze avtomatsko zaostal!?! Potem sem naredu nizjo kvalifikacijo pa potem redno srednjo solo se izucil za avtoserviserja in delal svoj poklic ker sem zelel tudi drugih znanj sem se priucil strojnistva 3 leta deloval kot orodjar- kovinar operater na strojih za obdelavo kovin, varilec poznam kompletno obdelavo na doticnih strojih, varjenje obvladam: mma, mig/mag, tig, plamensko deloval tudi kot umetnostni kovač dvomim da sploh veš kdo so kovaci bili nekoc in kaj oz na katerem nivoju so danes. Poleg maternega jezika slovenščine govorim se srbohrvaščino, angleščino in nemščino trenutno delam v tujini pri 25 letih bil na svojem v svoji nepremičnini, imam soliden avto. Kaj kmalu pa bom imel tudi svoj s.p oz dopolnilno dejavnost. Pa se nisem 30 let star.
Tako zelel bi ti povedat težaven otrok ne obstaja svet je nekomu manj kompliciran drugemu bolj zato clovek pristane na posebni soli ker se ljudje ne znajo prilagajati poznam veliko ljudi ki so zelo uspešni pa so hodil na nizji izobrazevalni program oz v posebno solo… mislim da tvoj partner zaradi spricevala iz osnovne sole z prilagojenim programom ne more dosec toliko kot jaz? Jaz rečem da lahko toliko ali pa še več tebi pa se to kot partnerka takemu moškemu bi morala biti v podporo ne pa da te dvom razjeda ker si šnofarila po njegovih predalih raje podelaj na temu da pokriješ svojo sramoto
Me veseli, da si se oglasil. In povedal svoje.
Ljudje so tako vzvišeni, ko nas Država razporedi v svoje predale, da nas lažje vodi (v revščino), pa so bili eni iz tega in drugega razloga oropani dostojne vzgoje in izobrazbe in jih ti vzvišeni, ki so tudi po naključju padli v ‘višji razred’, gledajo od zgoraj, kot da so v resnici višji razred. V resnici pa gre le za delitev ljudi za potrebe Države, imamo pa vsi popolnoma iste osnovne potrebe.
Pa naj mi nekdo ne govori, da višji razred prispeva več v državne blagajne! Prvič ni res, ker profit proizvajajo le delavci, ki dejansko nekaj uporabnega proizvedejo. Torej ljudje, ki so bili vzgojno zanemarjani in niso uspeli končati višje izobrazbe – proletariat. Ostali pa se več ali manj pišemo na njihovih žuljih.
KrEna2022, 02.10.2022 ob 09:14
Me veseli, da si se oglasil. In povedal svoje.
Ljudje so tako vzvišeni, ko nas Država razporedi v svoje predale, da nas lažje vodi (v revščino), pa so bili eni iz tega in drugega razloga oropani dostojne vzgoje in izobrazbe in jih ti vzvišeni, ki so tudi po naključju padli v ‘višji razred’, gledajo od zgoraj, kot da so v resnici višji razred. V resnici pa gre le za delitev ljudi za potrebe Države, imamo pa vsi popolnoma iste osnovne potrebe.
Pa naj mi nekdo ne govori, da višji razred prispeva več v državne blagajne! Prvič ni res, ker profit proizvajajo le delavci, ki dejansko nekaj uporabnega proizvedejo. Torej ljudje, ki so bili vzgojno zanemarjani in niso uspeli končati višje izobrazbe – proletariat. Ostali pa se več ali manj pišemo na njihovih žuljih.
Hja, ampak kdo se spomni novega izdelka, nove oblike, nove namembnosti, nove embalaže? Delavci ali …? Delavci samo proizvajajo to, kar jim je bilo naročeno. In po možnosti še to kupujejo. Ampak kje je dodana vrednost?
Tomaz.Gorec, 30.09.2022 ob 15:53
Iščite drugega tipa. Do takrat pa seksajte s tem.
Prihodnosti s takim res ni!
Tomaž Goreč, tega pa od tebe nisem pričakovala.
Sicer sem ti hvaležna za informacije o Klevevzu, bi pa lahko nekdo pomislil – ob gledanju tvojega videa -, da si tudi ti malce omejen v nekem smislu, pa če te dobro pogledam, tvoj monoton način izražanja, bi lahko kdo posumil, da si tudi ti obiskoval kakšno ‘posebno’ šolo. Tvoje znanje o snemanju video-dokumenta je sicer posrečeno, je pa zeloooo preprosto: v 21. stoletju ti ne najdeš možnosti pokazati gledalcu nič drugega iz lokacije, o kateri poročaš, kako da je prekrasna, kot samega sebe in tvoj nastop, pa nekaj res malega od narave v ozadju. Pri tem pa se ne umakneš niti za centimeter – objektivu kamere, da bi človek končno videl to naravno čudo, o katerem ti le govoriš. Za televizijca te res ne bi vzeli nikoli, ker nimaš niti najmanj empatičnega potenciala z gledalcem, da bi vsaj po občutku lahko presodil, kako zbuditi njegovo zanimanje za tvoje monotono in klavrno opisovanje naravnih toplic. Tako iz prve deluje stvar zelo entuziasticno iz tvoje strani, pa formalno ustrezajoče, ampak tako naivno, da je že smešno.
Namesto da pokažeš naravne lepote in čudesa, ti kažeš svoj obraz ‘z bregov in neko kao lepotico v vodi. Kako poceni trik, ki ne uspe.
Ampak tvoj entuziazem pozdravljam, saj sem navdušena nad informacijami, ne zgledaš pa niti malo inteligentno. In tudi poduhovljen nisi, niti najmanj. Splih zato ne, ker si napisal nekaj zelo necloveskega v svojem komentarju.
Verjetno si sam ugotovil, da nisi najbolj inteligenten in se navdušuješ nad parjenje z ‘višje-inteligentnimi’ subjekti svoje vrste. Pa dvomim, da si našel družico, s katero si se razplodil, Če si pa jo, pa vse dobro. Ob tebi človek potrebuje srečo. Da ga ne pohodiš, ko je šibkejši od tebe.
Kako res v skladu z naravnimi zakoni si – naj preživi močnejši, kaj ne? Zato spodbujaš avtorico v bolj obetajoč razplod, kot pa z nekom, ki je morda malce okoren, kakor ti. Verjetno ti je postalo jasno, zakaj so te nekatera ‘pametna’ dekleta zavrnila v rani mladosti. Mislil si, da zato, ker si ‘zamujen’, dejansko pa so te zavrnila zato, ker si podrejen. In ker nimaš pojma o človeški duši, imaš se pa za ‘dobrega človeka’. Si pa navaden podložnik. Zato težiš k temu, da bi se počutil vzvišene vsaj nad nekom, ki že po državnih predalčki spada v nižjo karto, kot ti – namreč avtoricin partner ‘iz Levca’.
In tebi je podobnih desetine ljudi, ki so vzvišeni nad ljudmi, za katere vam je Država rekla, da so nižje od vas. Ker vi verjamete Državi, saj potrebujete vedno nekoga drugega, neko storitev, da vam vse pove. Ker so vas prepričali, da sami nič ne veste, da ima Država vse standarde izračunane, da lahko humano vodi to družbo. Vi ste nasedli državi in sodite ljudi po njenih kriterijih. In Država spodbuja hierarhijo. Na vsakem koraku. Zato pa morate vzdrževati krvoločni duha v sebi, da se lahko prebijete čim višje v hierarhiji. In pri tem pohodite in uničite tako ali drugače vse ‘drugacne’, vse ‘šibke’, vse skromne, vse negogljene, vse traumatizirane, nepriviligirane, nesrečne individue tega planeta.
To je pač naravni zakon, a ne? Aplicuran v tako imenovano moderno humanoidno družbo, ki deluje kot popolnoma škodljiv in uničujoč mega-organizem, ki žre samega sebe in svoj planet. V srži sprijeno človeštvo. Sadistično nehote, pač stranski učinek ležernosti večnega užitka.
Sam vprašam, 02.10.2022 ob 09:19
Hja, ampak kdo se spomni novega izdelka, nove oblike, nove namembnosti, nove embalaže? Delavci ali …? Delavci samo proizvajajo to, kar jim je bilo naročeno. In po možnosti še to kupujejo. Ampak kje je dodana vrednost?
Verjemi – če bi delavci dizajnirali vso proizvodnjo, bi bil svet popolnoma drugačen – bil bi pravičen, učinkovit in ekološko neoporečen. Tako razmišljajo preprosti ljudje. Ker pa so jim vzeli vse pravice, ker jih trenirajo kot neinteligentne, ker nimajo nobene besede, se je uveljavilo mnenje, da so delavci dobri le za tekoči trak šli serijsko, avtonomizirano proizvodnjo.
Poznam nekatere razmere. Recimo le en primer iz obdelovanja kovin. Šef, ki je inženir, nima pojma o sestavljanju posamičnih delov v večjo celoto, saj on zna brati le risbo. In tukaj se vse začne in konča.
Saj ne pravim, da so izobraženci odveč, pravim pa to, da si tudi delavec tableti višjo izobrazbo in višjo plačo! Predvsem pa se proletariat delo znatno premalo vrednoti. Poveličuje se visoka izobrazba, ki pa izobraženemu nič ne koristi, saj glavni princip delovanja kapitalizma ni znanje, ampak zmožnost manipulacije subjekta.
KrEna2022, 02.10.2022 ob 10:16
Verjemi – če bi delavci dizajnirali vso proizvodnjo, bi bil svet popolnoma drugačen – bil bi pravičen, učinkovit in ekološko neoporečen. Tako razmišljajo preprosti ljudje. Ker pa so jim vzeli vse pravice, ker jih trenirajo kot neinteligentne, ker nimajo nobene besede, se je uveljavilo mnenje, da so delavci dobri le za tekoči trak šli serijsko, avtonomizirano proizvodnjo.
Poznam nekatere razmere. Recimo le en primer iz obdelovanja kovin. Šef, ki je inženir, nima pojma o sestavljanju posamičnih delov v večjo celoto, saj on zna brati le risbo. In tukaj se vse začne in konča.
Saj ne pravim, da so izobraženci odveč, pravim pa to, da si tudi delavec tableti višjo izobrazbo in višjo plačo! Predvsem pa se proletariat delo znatno premalo vrednoti. Poveličuje se visoka izobrazba, ki pa izobraženemu nič ne koristi, saj glavni princip delovanja kapitalizma ni znanje, ampak zmožnost manipulacije subjekta.
Ok, ko bo delavec prišel do kapitala za proizvodnjo novega izdelka, nove oblike, nove namembnosti, nove embalaže, .. potem se lahko pogovarjamo. Če praviš, da delavec ni tako zabit, kot njegov šef, da pa mu manjka le kapitala.
Sam vprašam, 02.10.2022 ob 10:19
Ok, ko bo delavec prišel do kapitala za proizvodnjo novega izdelka, nove oblike, nove namembnosti, nove embalaže, .. potem se lahko pogovarjamo. Če praviš, da delavec ni tako zabit, kot njegov šef, da pa mu manjka le kapitala.
Delavcu ne manjka (le) kapitala, zaslužene (dodatne) izobrazbe, znatno boljše delovne razmere, kot recimo konec dela v izmenah ipd, delavcu manjka spoštovanje, status, enakovrednost z ostalimi ‘poklici’. Seveda je to vse pogojeno s kapitalom, vendar najprej je treba postaviti prav delavca, nekdanjega sužnja in kasneje kmeta – na piedistal. Mit delavca je treba povzdigniti. Saj danes prevladuje mit legalno-mafijskega velekapitalusta, ki kar ne more preseči samega sebe v kulminiranju kapitala. Kult dela proti kultu materijalizma je treba postaviti, da bosta znatno bolj v ravnovesju.
Delavci so obravnavani kot sužnji. Malo bolje je na Zahodu, v nekaterih regijah, kot vemo, pa so delavci izpostavljeni največjemu izkoriščanju in mučenju, na primer današnja Kitajska. In seveda še in še je teh ‘regij’, držav in državic, ki so bile stoletja žrtve zahodne imperijalistucne Hunter, s krono v Britanskem imperiju, kot predhodniku Amerike.
Ni čudno, da je proletariat tako vzljubil Marxa, saj je bil kot Kristus, ki je delavcem dal status osvobojenega sužnja, kateri je, ‘pod Kristusom’ dobil pravico do duše in posmrtne življenja.
KrEna2022, 02.10.2022 ob 20:15
Delavcu ne manjka (le) kapitala, zaslužene (dodatne) izobrazbe, znatno boljše delovne razmere, kot recimo konec dela v izmenah ipd, delavcu manjka spoštovanje, status, enakovrednost z ostalimi ‘poklici’. Seveda je to vse pogojeno s kapitalom, vendar najprej je treba postaviti prav delavca, nekdanjega sužnja in kasneje kmeta – na piedistal. Mit delavca je treba povzdigniti. Saj danes prevladuje mit legalno-mafijskega velekapitalusta, ki kar ne more preseči samega sebe v kulminiranju kapitala. Kult dela proti kultu materijalizma je treba postaviti, da bosta znatno bolj v ravnovesju.
Delavci so obravnavani kot sužnji. Malo bolje je na Zahodu, v nekaterih regijah, kot vemo, pa so delavci izpostavljeni največjemu izkoriščanju in mučenju, na primer današnja Kitajska. In seveda še in še je teh ‘regij’, držav in državic, ki so bile stoletja žrtve zahodne imperijalistucne Hunter, s krono v Britanskem imperiju, kot predhodniku Amerike.
Ni čudno, da je proletariat tako vzljubil Marxa, saj je bil kot Kristus, ki je delavcem dal status osvobojenega sužnja, kateri je, ‘pod Kristusom’ dobil pravico do duše in posmrtne življenja.
O, matr. Kakšne traparije!
Po mojem si kar prava zanj, če te lahko takšen tip privlači.
Mene takšen, ki nima niti besednega zaklada poštimanega, niti srednje šole narejene, 100% sploh privlačil ne bi. Morda, če bi bili leta 1922, ko nihče ni bil pretirano izobražen. Ampak, da danes nimaš niti srednje, moraš imeti res nizek IQ. Pa tisto spričevalo gor ali dol. Poznam nekaj primerov s posebne šole, ki so končali celo faks.
Halo, zdaj šola igra najpomembnejšo vlogo? Kaj pa če je dislektik, ali ima kakšno drugo motnjo in je zato obiskoval šolo s prilagojenim programom? Če je samo sex frend, to tako tudi vzemi in ne sprašuj. Uporabi ga tam, kot je prvotni namen. Če pa se vidiš z njim v partnerski vezi, takrat pa previdno v pogovor, saj je lahko to občutljiva tema, saj ne poznaš okoliščin, zaradi katerih je obiskoval to šolo. Sama se boš morala odločiti kam ga boš uvrstila.